Reissussa,  Yleinen

Yössä vaeltajat

Välillä on hyvä hengähtää hetki ja irrottautua Babylonin kahleista seikkailuun. Vanhan kansan viisauksien mukaan aina ei kuitenkaan tarvitse mennä merta edemmäksi kalaan. Sama pätee myös retkikohteita valitessa. Nykypäivänä on käytännössä kaikki maailman ihmeet tavoitettavissa, ja Instagram täyttyy kuvista mitä eksoottisimmista lomakohteista. Mutta kuinka moni voi sanoa tuntevansa oman kotikaupunkinsa lähialueet ja sen tarjoamat ainutlaatuiset kohteet?

Tourujoella melomassa. Kuva: Juho-Tuomas Järvikangas

Suomiko muka tylsä maa? Pyh ja pah. Varustaudu runsaalla määrällä seikkailumieltä ja ennakkoluulottomalla asenteella, niin huomaat että aivan kotinurkilta löytyy mitä mielenkiintoisimpia kohteita. Vai miltä kuulostaisi Fennoskandian laajimmat kalliomaalaukset, Suomen Machu Picchuksi tituleerattu Päijälän linnavuori tai mystinen rotkomuodostelma: Hitonhauta? Keski-Suomen luontoa ei voi ainakaan vaatimattomuudesta syyttää. Lukemattomat retkikohteet ovatkin mitä parhain keino tasapainottaa opiskeluarkea.

Saraakallion hirvi. Kuva: Jaska Vepsäläinen

Retkikärpäsen purreita auttamaan on perustettu Pörssin virallisen epävirallinen seikkailukerho Yössä vaeltajat. Seikkailun makuun pääset helpoiten liittymällä Yössä vaeltajien Facebook-ryhmään. Ryhmässä voi kysellä retkivinkkejä, hakea matkustusseuraa, jakaa omia kokemuksiaan ja tarvittaessa kysellä varusteita lainaan tai vuokralle. Postauksista ei tarvitse ottaa stressiä, ryhmään ovat tervetulleita niin aloittelevat seikkailijat kuin oman elämänsä Bear Gryllsitkin. Asia, kuin asia, niin takaan että aina joku ottaa siitä kopin.

Hyyppäänvuoren kalliot. Kuva: Aleksi Kauppinen

Syksyllä on myös luvassa Pörssin perinteikäs syysvaellus, aiempina vuosina Erä-Jormat ja –Jaanat ovat samoilleet Kolin kansallispuistossa ja Ruunaan retkeilyalueella. Eräilykärpäsen puremaa ei tarvitse jäädä kuitenkaan odottelemaan liian pitkäksi aikaa: Jyväskylä lähialueineen tarjoaa lukemattomia luontokohteita, joista iso osa on saavutettavissa jalan tai pyörällä. Yössä vaeltajien vinkit lähialueiden kohteisiin löytyy mm. Pörssikurssista nro 1/18. Lisäksi mm. Retkipaikka tarjoaa valtavan määrän kohteita ympäri Suomen. Yössä vaeltajat haluaakin kannustaa Sinua pakkaamaan rinkkasi, ja ottamaan uuden (tai vanhan) kotikaupunkisi uusin silmin vastaan.

Palstonvuoren luola. Kuva: Jaska Vepsäläinen

Teksti: Jaska Vepsäläinen

Jätä vastaus