Hallitus ja jaostot,  Viimeisimmät,  Yleinen

PÖRSSIN HALLITUS 2023 – JUHLAVASTAAVA

Moikkuu!

Mää oon Inka Manninen, 3. vuoden pörssiläinen ja tänä vuonna Pörssin hallituksen juhlavastaava. Tuntuu epätodelliselta kirjoittaa tätä, kun vuosi on parin kuukauden päästä paketissa. Heittämällä elämäni paras vuosi!

Itse olen jo yläasteelta alkaen ollut mukana koulun toiminnassa, niin tukioppilaana kuin oppilaskunnan sihteerinä, joten oma into ainejärjestötoimintaan oli hyvinkin luonnollista itselle. Etenkin yliopistossa jo heti fuksisyksynä tiesin haluavani hakea mukaan toimintaan eri keinoin. Fuksivuonna olin vuosijuhlien jatkovastaava, jonka jälkeen hain myös yrityssuhdejaostoon. Vaikka en tuolloin jaostoon päässytkään mukaan, mikä oli tosin kova pettymys, jatkoin kuitenkin aktiivina, kun pääsin Pörssin perinteisen rinneriehan markkinointivastaavaksi ja myöhemmin jatkoin vuosijuhlaviikon vastaavana. Tuon vuoden aikana itselle varmistui nopeasti, että haen tämän vuoden hallitukseen mukaan. Näin jälkikäteen onkin hyvä todeta, että luojan kiitos en päässyt yrkkäjaostoon! 😀

Mitä juhlavastaava sitten oikein tekee?

Juhlavastaavan vastuulla on kaksi Pörssin isointa projektia, Pörssin perinteinen rinnerieha ja vuosijuhlat. Pörssin perinteinen rinnerieha järjestään aina keväisin maaliskuussa, joka on poikkitieteellinen tapahtuma kaikille ainejärjestöille niin Jyväskylässä kuin sen ulkopuolella. Rinnerieha onkin juhlavastaavalle oikea hyppy syvään päätyyn, kun tapahtuma tulee hallituksen vaihdon jälkeen nopeasti laittaa vauhtiin. Rinnerieha on etsinyt omaa luonnollista rakennettaan jo tovin ja vuosin mittaan on pyritty löytämään paras mahdollinen ratkaisu kävijöitä ajatellen. Tänä vuonna rinnerieha muodostui rinnetapahtumasta Laajavuoren laskettelukeskuksessa sekä jatkoista.

Vastaavasti vuosijuhlat järjestetään aina marraskuisin niin Pörssin jäsenille kuin kutsuvieraille. Vuosijuhlia ennen vietetään kuuluisaa vujuviikkoa, jonka aikana juhlistetaan Pörssiä eri aktiviteettien ja tapahtumien muodossa. Viikon kruunaa lopulta vuosijuhlat ja seuraavana päivänä silliaamiainen, eli sillis.

Tapahtumat itsessään ovat hyvin erilaisia keskenään, mutta työtehtävät ovat pääasiassa samanlaisia. Tapahtuman isojen linjojen suunnittelu aloitetaan hyvissä ajoin ja tapahtumien sisältöä aletaan hioa lopulliseen versioon. Projektien vetäminen, markkinointi- ja viestintä ovat myös isossa roolissa. Molemmilla tapahtumilla on nykyään omat sosiaalisen median kanavat, joiden kautta informoidaan tapahtumasta ja promotaan yhteistyökumppaneita. Juhlavastaavalla on oma nelihenkinen juhlajaosto ja sen lisäksi molemmissa tapahtumissa staffit apuna, jotka rekrytoidaan ja perehdytetään tehtäviin. Juhlavastaavana oppii myös budjetoimaan ja olemaan tarkka omista rahavirroista sekä pitämään yhteyttä eri sidosryhmien, yritysten ja tahojen kanssa. Suosittelen ehdottomasti juhlavastaavan pestiä!

Hyviä piirteitä ja ominaisuuksia juhlavastaavalle on asioiden organisointi, kokonaiskuvan hahmottaminen, aikataulutus ja asioiden delegoiminen omalle jaostolle ja muille toimijoille. Juhlajaosto onkin ollut korvaamaton apu ja tuki koko vuoden ajan, puhumattakaan omasta hallituksesta.

Mitä muuta hallIitusvuosi on pitänyt sisällään?

Hallituksessa toimiminen ei todellakaan rajoitu vain omaan pestiin ja vastuualueisiin, vaan hommia pääsee tekemään todella monipuolisesti eri sektoreiden kanssa. Tänä vuonna olenkin tehnyt todella paljon yhteistyötä yrityssuhdevastaavien ja varapuheenjohtajan kanssa.

Yksi hallituksen ikimuistoisimmista hetkistä on kaikki ulkkarivujut, joiden kautta on päässyt tutustumaan muiden kylteriainejärjestöjen hallituslaisiin. Vuoden aikana on muodostunut uusia ja tiivistä ystävyyssuhteita, mistä olenkin erittäin kiitollinen. Vuodesta kannattaa ja tulee nauttia täysin rinnoin ja lähteä matalalla kynnyksellä mukaan niin eri tapahtumiin kuin edustushommiin. Kuten jo aiemmin sanoin, tämä on ollut elämäni paras vuosi ja vähän jopa harmittaa, että se päättyy pian.

Inka Manninen

Juhlavastaava 2023

Jätä vastaus