Hallitus ja jaostot,  Viimeisimmät,  Yleinen

PÖRSSIN HALLITUS 2023 – VARAPUHEENJOHTAJA

Heippa, 

On aika esitellä teille mitä Pörssin VPJ:n pesti sisältää. Tosiaan, tätä kirjottelee Pörssin varapuheenjohtaja Karoliina Kallio vuosimallia 2023. Jäljellä on enää pari ihanaa kuukautta tästä pestistä ja hallitustyöskentelystä nautiskellen, jonka jälkeen pääsenkin kouluttamaan tähän pestiin uuden henkilön.  

Vuosi onkin ollut varsin tapahtumarikas ja jo hakuvaihe sisälsi itsessään jännittäviä juonenkäänteitä. Aikaisemmin olen toiminut yrityssuhdejaostossa ja tutorina Pörssissä. Varapuheenjohtajaksi hakiessa ajatuksena oli itsellä alusta asti, että Pörssi on antanut minulle niin paljon, että haluan olla mukana varmistamassa myös muille hyviä kokemuksia ja yhteisöllisyyden tunnetta. Tähän asti pesti onkin ollut loistava. Olen päässyt toteuttamaan tehtäviä todella monipuolisesti ja oppimaan paljon uutta toiminnastamme, sekä myös itsestäni. Uskonkin, että olen vuoden mittaan pystynyt kehittämään Pörssin toimintaa, mutta myös itseäni.  

Mitä tämä pesti sitten sisältää? Aikaisempaa varapuheenjohtajaa lainaten, on pestistä mahdollisuus muovata varsin oman näköinen ja vuosien varrella myös vastaukset ovat hyvin erinäköisiä. Uskon myös itse, että asiaan vaikuttaa istuva puheenjohtaja ja muut hallituslaiset, joiden mukaan työnkuva hieman muovautuu täydentämällä heikkouksia ja viemällä itselle tärkeitä asioita eteenpäin. Pestissä vuodesta toiseen pysyvät kuitenkin tietyt tehtävät, joita on muun muassa ostoreskontran hoitaminen eli laskujen maksatus ja tiliotteiden läpikäynti talousvastaavan kanssa. Lisäksi tärkeänä osa-alueena pestissä on PörssiStoresta huolehtiminen, joka aukeaa muutaman kerran vuodessa sekä yhteistyö Pörssin Alumnien kanssa ja Selkkarista huolehtiminen. Lisäksi olen toiminut linkkinä Fime- ja Kaprotiimin sekä hallituksen välillä. Yksi tärkeimmistä tehtävistä on kuitenkin kokonaisuuden hallinta PJ:n rinnalla. Tämä pitää sisällään niin puheenjohtajasta, kun muunkin hallituksen jaksamisesta huolehtimisen, mutta myös auttavan käden tarjoamisen tilanteen sitä vaatiessa. 

Vaikka pesti sisältää itsessään paljon tehtävää, on se ehdottomasti antanut paljon enemmän kuin ottanut. Vaikka hommat tuntuvat aluksi hyvin vierailta, päivät on välillä pitkiä tai haasteet jopa ylitsepääsemättömiä, ei niitä ole missään vaiheessa tarvinnut kohdata yksin. Yksi hallituksessa työskentelyn parhaista puolista onkin se, että tätä tehdään aina yhdessä. Tukena läpi vuoden on myös ollut aikaisempi VPJ ja muita aikaisempia hallituslaisia, kun apua on tarvinnut.  

Parhaimpia puolia pestissä ovat olleet uudet ystävät ympäri Suomea, mutta myös poikkitieteellisesti Jyväskylästä. Hetket, jolloin olen pysähtynyt tapahtumissa katsomaan ympärilleni pörssiläisiä hymyissä suin, tanssimassa, nauramassa tai kisaillessa. Hetket, kun illan päätteeksi lauletaan yhdessä muna kädessä valkoiset haalarit jalassa. Tai hetket, kun olette koko hallituksen voimin kaikki aivan loppu pitkän päivän jälkeen, mutta yhdessä. Jos minulta kysytään, suosittelen ehdottomasti hakemaan hallitukseen. Ainoa kriteeri mikä riittää on se, että haluat tehdä pörssiläisten eteen hyvää ja varmistaa tämän mahtavan toiminnan tulevaisuudessakin ja mahdollisesti vielä kehittää sitä. Jos sinulta löytyy tämä tahto, ei aikaisempaa kokemusta tai mitään muutakaan temppuja tarvita.  

Jos kiinnostuksesi on herännyt, tule ihmeessä kuuntelemaan lisää pian järjestettävään kysy hallitukselta -iltaan tai juttelemaan muuten vain Selkkarissa, Telegrammissa tai tapahtumissa.  

Innolla loppuvuotta ja uusia hakijoita odottaen,  

Karoliina Kallio  

VPJ 2023 

Jätä vastaus