Hallitus ja jaostot,  Viimeisimmät,  Yleinen

PÖRSSIN HALLITUS 2023 – SOSIAALIPOLIITTINEN VASTAAVA

Moikka, olen Anniina Toivanen! Olen neljännen vuoden tutkinto-opiskelija pääaineenani viestinnän johtaminen. Tämän kuluneen vuoden ajan olen saanut toimia Pörssin hallituksessa sosiaalipoliittisena vastaavana eli sopona. Vuosi on ollut täynnä ihania hetkiä, tapahtumia ja upeita ihmisiä ja kohtaamisia sekä olen kiitollinen, että olen päässyt olemaan osana näin hienoa yhteisöä.

Sopon hallituspesti koostuu monista osa-alueista ja kokonaisuuksista. Päävastuualueet pitävät sisällään hyvinvoinnin, liikunnan, kansainvälisyyden ja ympäristöasiat. Lisäksi yhdessä kopon kanssa olemme huolehtineet tutoroinnista. Pörssiläisille sopon toiminta näkyy yleensä vakiovuoroina, liikunta- ja hyvinvointitapahtumina, vaihtoinfoina, sekä syysvaelluksena, mutta kulisessa tapahtuu myös paljon muutakin. Päiväni sopona koostuvat hyvin erityyppisistä tehtävistä, ja tässä pestissä pääsee oikeasti tekemään ja kehittämään asioita! Tehtäväkenttään kuuluu monien eri yhteistyötahojen ja yritysten kanssa neuvottelemista, tulevien liikunta-, hyvinvointi- ja kansainvälisyystapahtumien järjestämistä aina ideoinnista budjetoinnin kautta markkinointisuunnitelmiin ja itse tapahtumapäivän organisointiin. Yksinkertaistettuna sopo suunnittelee ja järjestää omat tapahtumansa kokonaan alusta loppuun asti. Vuoden isoimpia järjestettäviä tapahtumia ovat olleet hyvinvointiviikot keväällä ja syksyllä, Pörssin perinteinen syysvaellus, padelturnaus, Winter Classic, sekä yksittäiset tapahtumat vappuviikoilla, fuksiviikoilla ja vujuviikolla.

Vaikka työtä on paljon, niin onneksi tätä ei tarvitse tehdä yksin! ”Yksilöpestin” vastuualueiden hallitsemisen ja hoitamisen kanssa on sopolla tärkeänä tukena ja apuna useampi henkilö läpi vuoden. Muun hallituksen lisäksi erityisesti sopon alla toimivasta sopojaosto on ollut korvaamaton apu läpi vuoden. Siri, Lotta, Mette ja Noa ovatkin tehneet huikeaa työtä tämän paletin pyörittämisen kanssa. Sopojaostoon on tänä vuonna kuulunut ympäristö- ja hyvinvointivastaava ja kaksi liikuntavastaavaa sekä kansainvälinen vastaava.

Minkälaisia oppimiskokemuksia olen saanut kuluneen vuoden aikana itsestäni?

Kuluneen vuoden aikana olen oppinut paljon itsestäni. Suurin oppi liittyy ryhmänjohtamiseen, delegointiin ja tehokkaaseen viestintään. Olen myös kehittänyt taitojani erilaisten asioiden organisoinnissa, erityisesti tapahtumien järjestämisessä ja visuaalisessa suunnittelussa. Neuvottelu- ja vuorovaikutustaitoni ovat myös vahvistuneet valiokuntien edustuspestien ja yrityssuhteiden kautta. Projektinhallinta ja aikatauluttaminen ovat olleet keskeisiä taitoja, jonka parissa olen kehittynyt paljon ja nämä ovat auttaneet ymmärtämään myös itsestäni ja omista rajoistani. On tärkeää muistaa, että Sopo-tehtävän lisäksi olen myös hallituksen jäsen, mikä tarkoittaa osallistumista yleisiin hallitustehtäviin ja suurten tapahtumien järjestämiseen.

Kaiken kaikkiaan on hallitusvuosi on ollut äärimmäisen opettavainen. On ollut hienoa järjestää tapahtumia, joista pörssiläiset todella nauttivat, ja se, mikä tekee hommista hauskaa on niiden toteuttaminen huippuporukan kanssa.

Miksi juuri sinun kannattaisi hakea tähän tehtävään?

Siksi, että se tarjoaa valtavasti kokemusta, uusia ystäviä ja taitoja, jotka ovat hyödyksi tulevaisuudessa. Tämä vuosi antaa, ottaa ja opettaa paljon, ja Sopo-tehtävä avaa ovia oppimiselle ja kasvulle, jota et välttämättä löydä muualta. Tärkeänä myös se, että pestistä voi tehdä täysin oman näköisen ja kehittää niitä asioita eteenpäin, mistä on eniten kiinnostunut kuitenkin säilyttäen keskiössä jäsenistön parhaan ja monipuolisuuden.

Anniina Toivanen

Sosiaalipoliittinen vastaava 2023

Jätä vastaus