Hallitus ja jaostot,  Viimeisimmät,  Yleinen

Pörssin hallitus 2022 – juhlavastaava

Hellouu kaikille! Olen Maiju Vierola, neljännen vuoden pörssiläinen ja tämän vuoden Pörssin juhlavastaavana. En voi käsittää, että vuosi on jo näin pitkällä ja hallitushaku alkaa aivan pian. Vuosi on vierähtänyt tajuttoman nopeasti, mutta se kertoo vain siitä, että nämä ovat olleet elämäni parhaimpia kuukausia! 

Itselläni into ainejärjestöhommia ja Pörssiä kohtaan syttyi jo fuksivuonna, mutta korona alkoi ikävästi fuksivuoteni keväällä, jolloin niin yhteiskunta kuin ainejärjestöhommat stoppasivat hetkeksi. Koronasta huolimatta into ainejärjestöhommia ja palo Pörssin toimintaan pääsemisestä säilyi, ja päätin hakea toisena opiskeluvuonna tutoriksi ja onnekseni siihen pääsin. Tästä rohkaistuneena päätin hakea kolmantena vuonna hallitukseen, joka osoittautuikin parhaaksi päätökseksi. Iällä tai vuosikurssilla ei siis ole mitään merkitystä mikäli osallistuminen ainejärjestötoimintaan kiinnostaa! 

Mitä juhlavastaava sitten oikein tekee? 

Juhlavastaavan vastuulla on järjestää kaksi isoa tapahtumaa, Pörssin perinteinen rinnerieha ja vuosijuhlat. Pörssin perinteinen rinnerieha järjestetään alkukeväästä, ja kyseessä on iso poikkitieteellinen ulkotapahtuma, johon saapuu opiskelijoita ympäri Suomen. Rinnerieha koostui tänä vuonna rinnetapahtumasta Laajavuoressa, approkierroksesta Jyväskylän keskustassa ja jatkoista. Vuosijuhlat taas ovat vuoden arvokkain ja hyvin perinteinen juhla, joka järjestetään marraskuun alussa. Vuosijuhlaviikolla on monenlaista aktiviteettia ja tapahtumaa, ja viikon kruunaa tietenkin itse vuosijuhlat ja silliaamiainen. Juhlavastaava on vastuussa näiden tapahtumien järjestämisestä ja organisoimisesta. 

Kyseessä on kaksi hyvinkin erilaista tapahtumaa, mutta työtehtävät niiden taustalla ovat melko samanlaisia. Molempien tapahtumien kohdalla suunnittelu aloitetaan hyvissä ajoin, jolloin sovitaan suurista linjauksista ja tapahtumapäivien sisällöstä. Tapahtumien lähestyessä keskiössä ovat tarkempi viestinnän ja markkinoinnin suunnittelu, käytännön järjestelyiden miettiminen, mahdollisten staffien rekrytointi, hankintojen tekeminen ja budjetin laatiminen. Merkittävässä roolissa juhlavastaavan tehtävässä on myös yhteydenpito ja toiminta eri tahojen, kuten Pörssin sidosryhmien, yhteistyökumppaneiden ja muiden ainejärjestöjen kanssa. Tärkeää juhlavastaavalle on myös organisointi, aikataulutus ja asioiden delegointi. Tänä vuonna korvaamattomana apuna minulla on ollut rinneriehavastaavat sekä vuosijuhlatoimikunta, joiden kanssa hommia on tehty jatkuvasti yhdessä, joten ongelmien kanssa ei ole tarvinnut painia yksin. Lisäksi muun hallituksen apu on aivan ollut huikeaa, yhdessä näitä juttuja tehdään eikä koskaan jää yksin! 

Millainen vuosi minulla on ollut? 

Vuosi alkoi jälleen epävarmalla fiiliksellä, sillä korona oli tehnyt paluun syksyn jälkeen eikä kukaan osannut ennustaa mitä tuleman pitää. Pörssin perinteisen rinneriehan suunnittelu aloitettiin kuitenkin jo heti vuoden alusta ja toivottiin parasta. Helmikuun lopussa saimme ilouutisia, sillä koronarajoitukset poistuivat ja varmistui, että rinnerieha voidaan järjestää pitkästä aikaa! Siitä alkoikin melko ryminällä rinneriehan lopullinen organisointi, käytännön järjestelyiden miettinen ja markkinointi. Rinnerieha teki paluun 17.3.2022, kun opiskelijat niin Jyväskylästä kuin muualta Suomesta saapuivat viettämään ikimuistoista päivää Jyväskylään. Rinneriehan jälkeen juhlavastaavan hommat rauhoittuvat hetkeksi ennen vilkkaita vappurientoja, joiden järjestelyissä olin myös aktiivisesti mukana. 

Ennen kesää teimme suuret linjaukset ja suunnittelimme sisällön vuosijuhlien suhteen. Kesällä töiden ohessa mietiskelin ja suunnittelin vuosijuhlaviikkoa ja itse vuosijuhlia sen minkä vain ehdin. Fuksiviikoista alkaen olen tehnyt aktiivisesti töitä vuosijuhlien eteen, eikä niihin olekaan kuin enää kuukausi aikaa, jeee! Tällä hetkellä teen viimeisiä silauksia vuosijuhlaviikon ja vuosijuhlien sisältöön sekä mietin käytännön järjestelyitä. Lisäksi viestin paljon eri tahojen kanssa ja teemme paljon töitä niin hallituksen kuin vuosijuhlatoimikunnan kanssa tarjotaksemme mitä huikeimmat vuosijuhlat! 

Mitä muuta hallIitusvuosi on pitänyt sisällään? 

Hallituksessa toimiminen ei todellakaan rajoitu vain omaan pestiin ja vastuualueisiin, vaan hommia pääsee tekemään todella monipuolisesti eri sektoreiden kanssa. Vuosi on tuonut mukanaan ikimuistoisia hetkiä, kokemuksia ja ystävyyssuhteita, joita tulen vaalimaan loppuelämäni ajan. Juhlavastaavan roolin myötä organisointitaitoni ja isojen kokonaisuuksien hallinta ovat kehittyneet, sekä toiminta erilaisten ihmisten kanssa on ollut todella opettavaista.

Kaiken kaikkiaan, tämä on ollut heittämättä elämäni mahtavin vuosi ja voin käsi sydämellä suositella Pörssin toimintaan mukaan lähtemistä aivan jokaiselle <3 

Teksti: Maiju Vierola Kuva: Iida Kortevaara

Jätä vastaus