Hallitus ja jaostot,  Viimeisimmät,  Yleinen

PÖRSSIN HALLITUS 2023 – KORKEAKOULUPOLIITTINEN VASTAAVA

Korkeakoulupoliittinen vastaava (kavereiden kesken kopo) huolehtii Pörssi Ry:n opiskelijoiden edunvalvonnasta, sekä koulutuksen laadusta ja saavutettavuudesta. Korkeakoulupoliittisena vastaavana pääsee työskentelemään monien eri sidosryhmien kanssa, joista isoimpana JSBE. Pääset kokoustamaan henkilökunnan edustajien kanssa ja tekemään konkreettista vaikuttamistyötä Pörssi Ry:n opiskelijoiden hyvinvoinnin varmistamiseksi ja kehittämiseksi. Tämän lisäksi pääset rakentamaan verkostoa muiden korkeakoulupoliittisten vastaavien kanssa ympäri Suomea. Olen ainakin itse saanut aivan mahtavia kopokavereita muista kauppakorkeakouluista, sekä Suomen Ekonomeista.

Kopon pesti sopii henkilölle, joka on kiinnostunut muiden hyvinvoinnista. Mikäli olet innokas kuuntelemaan muiden murheita, kertomaan omia, sekä muiden opiskelijoiden näkemyksiä kokouksissa ja valmiina tarttumaan epäkohtiin, voisi tämä pesti sopia sinulle. Pääsääntöisesti kopon työkaluina ovat säännölliset kokoukset JSBE:n kanssa, Koulutuksen Kehittämisen Työryhmä (KKR), sekä kopojaosto. Tämän lisäksi tarvittaessa pystyt myös yhdistämään voimasi muiden kopojen kanssa JYY:n valiokunnissa ja Suomen Ekonomeissa.

Kopo huolehtii myös kokonaisvaltaisesti tutoroinnin juoksevista asioista. Tutorviikkojen valmistelu yhdessä muun hallituksen kanssa ja tutoreiden tukena toimiminen ovat pitäneet syksyn kiireisenä, mutta sitäkin mahtavampana. Kopon tehtävä on myös hyvin joustava ja jokainen tekee siitä itsensä näköisen. Itse olen vahvasti keskittynyt vaikuttamaan henkilökunnan kokouksissa ja siksi tuntuukin, että mielipidettäni arvostetaan siellä.

Parhainta kopona on ollut mahdollisuus olla avuksi. On todella innostavaa, kun opiskelijat ottavat yhteyttä jonkin ongelman tiimoilta ja löydämme siihen yhdessä kaikkia miellyttävän ratkaisun. Myös se on ollut tänä vuonna todella mukavaa, että olen voinut näyttää ihmisille, että korkeakoulupoliittisten asioiden ei tarvitse olla monimutkaisia ja kaikkien mielipiteillä on merkitystä, sekä mahdollisuus vaikuttaa. Kaiken tämän lisäksi myös oma jaostoni on ollut aivan mahtava ja suurena tukena vaikuttamistyössä esim. KKR:n kokouksissa.

Kopon työ on pitkäjänteistä ja se jää helposti muiden hallituspestien varjoon. Kopon työ on kuitenkin ensiluokkaisen tärkeää ja sen ei aina tarvitse olla niin vakavaa kuin kuvitellaan. Suosittelen kopon pestiä reippaille henkilöille, jotka eivät pelkää saada omaa ääntäänsä kuuluviin ja jotka uskaltavat sanoa, jos joku on heidän mielestään pielessä.

Aina saa kysyä, jos on kysyttävää! Olen mielelläni avuksi 😀!

Leo Salonen

Korkeakoulupoliittinen vastaava 2023

Jätä vastaus