Hallitus ja jaostot

Pörssin hallitus 2020 – Tapahtumavastaavat

‘’Ketä te ootte?’’
‘’Me ollaan Tessa ja Roni.’’
‘’Oottekste Pörssin tapsat?’’
‘’Joo, kyllä me taidetaan olla.’’ 

Tapahtumavastaavien pesti koostuu käytännössä paljolti tapahtumien suunnittelusta ja itse pääpäivien toteutuksesta. Tässä ei kumpikaan meistä ole kuitenkaan yksin, vaan hommassa korostuu suuresti, niin parityöskentely kuin myös ryhmänvetäminen ja projektinhallinta yhdessä rakkaan tapahtumajaostomme kanssa. 

Tapahtumien puolelta vastuualueet jakautuvat pitkälti Pörssin tapahtumiin ja Poikkareihin eli Jyväskylän suurimpiin kuukausittaisiin opiskelijabileisiin. Näiden tahti onkin normaaleina aikoina hyvin vakio ja nopeasti hommasta tuleekin rutiini, jossa pysyy kiinni kunhan perusasiat on kunnossa. Tapsojen kuukaudet koostuvat alkukuun juhlista ja mahdollisista muista riennoista, ja kuun puolessa välissä viimeistään ollaankin jo sorvin ääressä seuraavan kuun tapahtumia varten. Tietysti rutiinit rikkoo vuodessa pari kovempaa rupeamaa eli Fuksiviikot ja Pörssin Wappu. 

Aloittaessamme tapsailun meidän alkuvuosi lähti käyntiin oikein kunnon rytinällä, kun perehdyttiin omaan pestiimme ja hallituksen pelisääntöihin sekä samalla perehdytettiin meidän 5-henkistä jaostoa. Meidän yhteinen taival edellisvuoden tapahtumajaostossa toi tähän paljon helpotusta, mutta haluamme tuleville tapsahakijoille muistuttaa, että pestissä pärjää myös vallan mainiosti ilman aiempaa kokemusta. 

Samaan aikaan perehdytyksien kanssa suunniteltiin myös kevään tapahtumakalenteria kovaa vauhtia eteenpäin. Jokaiselle kuukaudelle muodostuneen oman rutiinin lisäksi suurimpia kokonaisuuksia kevään Vappuviikkoja sekä syksyn Fuksiviikkoja suunnittelimme läpi vuoden. Ennen vappuviikkoja korona pisti hieman suunnitelmia uusiksi, mutta fuksiviikoilla päästiin taas pistämään työhousut takaisin jalkaan. 

Tapahtumavastaavan pestiä voisi pitää aikaa vievänä, kun osa illoista kuluu juhlissa paikan päällä ja osa kokonaisuuksista vaatii yllättävän paljon suunnittelua. Kuitenkin tästä huolimatta on aikaa riittänyt allekirjoittaneilla varsin mukavasti opiskeluun ja ainakaan vielä näillä näkymin ei kummastakaan ole tulossa ikiopiskelijaa. Lisäksi jopa töitäkin on onnistuttu tasapainottamaan pestin ohelle. Pestin tuomia miittejä kyllä kerääntyy jonkun verran ja tapahtumapäivinä ilta tosiaan kuluu viihteellä, mutta kaikesta tästä selviää fiksulla ajanhallinnalla ja reippaalla mielellä. 

Vuoteen on mahtunut jos jonkinlaista kommellusta ja kömmellystä, mistä on päässyt yhdessä oppimaan ihan hurjan määrän uutta! Tiiviistä hallitusporukasta ja huikeasta omasta jaostosta on saanut ihania ystäviä elämään. On päässyt myös työskentelemään huikeiden yhteistyökumppaneiden kanssa, mikä on tehnyt työnteosta paljon helpompaa. Suosittelemme siis molemmat kaikkia innokkaita hakemaan tapsapestiin! Luvassa on varmasti ikimuistoinen ja ainutlaatuinen vuosi. Saatathan myös oppia mm. peruuttamaan pakulla tai kärräämään paljua ympäri Jyväskylää. 

Teksti: Roni Ihamäki ja Tessa Tuomainen
Kuva: Joonas Lampela

Jätä vastaus