Hallitus ja jaostot,  Yleinen

Pörssin hallitus 2020 – Varapuheenjohtaja

No terrrve! Olen Viivi Varjus, vuoden 2020 varapuheenjohtaja sekä kolmannen vuoden markkinoinnin pääaineopiskelija. Kandi kolkuttelee siis jo pikkuhiljaa ovella. Ainejärjestöhommat ovat täydentäneet opiskeluitani oikeastaan jo yliopiston alusta asti ja koenkin niiden myötä saavani kaiken irti opiskeluajaltani. Monet parhaista muistoistani opiskeluvuosilta linkittyvät suoraan ainejärjestötyöhön. Varapuheenjohtajan toimenkuva kuvaakin hyvin omaa persoonaani – aina vähän kaikkialla ja kaikkien kanssa. 

Mitä varapuheenjohtaja oikein tekee?

Varapuheenjohtaja on kyllä suhteellisen näkyvä rooli, mutta harva kuitenkaan tietää mitä muuta pesti oikeasti sisältää. Välillä tuntuu, etten oikein itsekään tätä tiedä, sillä pesti on hyvin laaja. Tärkein tehtäväni on olla puheenjohtajan ja koko muun hallituksen tukena. Yritän keskittää aikani siihen, mihin puheenjohtajalla ei ole aikaa. Vietän paljon aikaa toimistolla talousvastaavan kanssa, sillä hoidan laskujen maksun ja ostoreskontran. Vastaan myös tiloista, hankinnoista, PörssiStoren tuotetilauksista ja alumniyhteistyöstä. Tilojen myötä myös rakas ainejärjestötilamme kuuluu vastuulleni. Selkkari on tärkeä kohtaamispaikka pörssiläisille arjessa ja jos jossain huokuu se paljon puhuttu pörssiläisyys, niin Selkkarin seinien sisällä. Siellä pyrin myös itse toimimaan hallituksen ja muun jäsenistön välisenä linkkinä. 

Aikataulutuksella kaikelle aikaa

Olen se ihmistyyppi, joka saa suunnatonta mielihyvää ollessaan mahdollisimman tehokas. Hallitushommien ja koulun yhdistäminen ei ole ollut siis ongelma minulle millään tavalla, päin vastoin. Saan paljon enemmän aikaan kun arki on täynnä ohjelmaa. Eniten pestiin hakiessani pelkäsin, että riittääkö minulla aikaa enää muihin tärkeisiin vapaa-ajan aktiviteetteihin, kuten treenaamiseen tai matkusteluun. Alkuvuonna oli toki paljon uutta sisäistettävää ja päivät saattoivat venyä pitkiksi. Hommaan pääsi nopeasti kuitenkin kiinni ja hyvin sitä kerkesi lenkkipolkuja kuluttaa sekä ihastella muitakin maisemia kuin Jyväsjärveä. Hyvällä aikataulutuksella ei myöskään tarvitse olla kiireinen päivästä toiseen, sillä kukaan ei jaksa aina olla tehokas. Hallituskeväänä opintopisteitä kertyi hieman vähemmän kuin suunnittelin, mutta syy tähän oli koronan tuoma etäopiskelu eikä niinkään ainejärjestötyö. 

Kaikilla tavoin ikimuistoinen vuosi

Vuosi 2020 on ollut kaikilla tavoin epätavallinen ja yllätyksellinen. Vaikka on paljon asioita, jotka ovat poikenneet niin sanotusta normaalista hallitusvuodesta, en vaihtaisi tätä vuotta mihinkään. Olen saanut elinikäisiä ystäviä, arvokkaita työelämätaitoja ja oppinut tulkitsemaan paremmin niin muita ihmisiä kuin itseänikin. Oma kasvu on ollut hurjaa ja ymmärrän nyt paremmin mitä haluan tulevalta työelämältäni. Väitän myös, että kriisinhallinta- ja ryhmätyöskentelytaitoni ovat kehittyneet enemmän kuin yhdelläkään kurssilla yliopistossa. Jos mietit edes vähän hallitukseen hakemista, niin hae. Tottakai mukaan mahtuu myös stressaavia päiviä, mutta kokonaisuudessaan nämä hommat antavat paljon enemmän kuin mitä ne ottavat! 

Teksti: Viivi Varjus
Kuva: Joonas Lampela

Jätä vastaus