Hallitus ja jaostot

Pörssin hallitus 2020 – Juhlavastaava

Sain kunnian kruunata tämän hallituspestien esittelyrumban ja sanoa viimeiset sanat ennen hallitushaun aukeamista. Tänään on siis vuorossa oman suosikkipestini, eli juhlavastaavan, esittely. Olen Juulia, kolmannen vuoden markkinoinnin opiskelija ja olen viettänyt kuluvan vuoden Pörssin perinteisen rinneriehan sekä vuosijuhlien parissa. 

Mitä se sitten käytännössä tarkoittaa? 

Vuosi Pörssin hallituksessa lähti vauhdikkaasti käyntiin, kun pääsin heti hyppäämään syvään päätyyn ja aloittamaan rinneriehan suunnittelun. Tavoitteena oli kehittää tapahtumaa ja kasvattaa osallistujamäärää, joten tekemistä riitti. Alkuvuosi oli siis kiireistä aikaa, mutta oli todella palkitsevaa nähdä, kuinka aluksi hajallaan olevista suunnitelmista alkoi muotoutua ihan oikea tapahtuma. 

Syksyn agendalla oli vuoden huipennuksen eli vuosijuhlien järjestäminen. Vaikka vujujen suhteen jouduttiin tekemään ikäviä päätöksiä ja rakkaan ainejärjestömme juhlimista täytyy odottaa seuraaviin vuosiin, pääsin kokemaan mitä vujujen taustalla tapahtuu. 

Vaikka rinnerieha ja vuosijuhlat ovatkin keskenään hyvin erilaiset tapahtumat, on niiden taustalla tehtävä työ hyvin samanlaista. Molemmat projektit aloitetaan suurien linjojen päättämisellä ja tapahtumapäivän sisällön pohtimisella. Tämän jälkeen muun muassa organisoidaan lipunmyyntiä, suunnitellaan markkinointia ja viestintää, rekrytään tiimit ja pyöritellään budjetit kuntoon. Juhlavastaavan pestissä pääsee myös tekemään yhteistyötä monien eri ihmisten kanssa. Eri yritysten edustajat ovat tulleet tutuiksi vuoden aikana, kun on päässyt yrityssektorin kanssa pohtimaan yritysten roolia tapahtumissa. Vuoden aikana apunani on ollut suuri joukko ihmisiä, kun eri Pörssin toimijat ovat auttaneet saamaan tapahtumat kasaan. Yksin ei siis missään nimessä ole tarvinnut pärjätä. 

Itse venytin nimen rustaamista hallitushakulistalle viimeiseen päivään asti, koska päässäni pyöri pelko siitä, ettei aikaa riittäisi hallishommien lisäksi mihinkään muuhun. Voin ilokseni kertoa pelon olleen turha, sillä hallitushommien ohessa on ehtinyt opiskella samaan tahtiin kuin ennenkin. Täytyy myös kliseisesti todeta, että tämä vuosi on opettanut enemmän kuin yksikään luentosalissa vietetty kurssi. Tapahtumien järjestämiseen liittyvien tietojen lisäksi olen oppinut vuorovaikutustaitoja sekä itsetuntemusta. Juhlavastaavan pestissä organisoiminen, ajanhallinta, suurien kokonaisuuksien hahmottaminen sekä delegoiminen ovat tärkeitä taitoja ja näitä ominaisuuksia onkin saanut harjoitella koko vuoden ajan. Ei siis tarvitse osata kaikkea hakeakseen hallitukseen, sillä nämä hommat oppii tekemällä ja jokainen hoitaa pestinsä omalla tavallaan. 

Hallitusvuosi ei missään nimessä ole pelkkää puurtamista, vaan mukaan mahtuu lukemattomia hauskoja hetkiä. Aika monet naurut on tämänkin vuoden aikana naurettu, ja hallitusvuoden parasta antia onkin kaikki ihanat muistot ja uudet ystävät. 

Jos hallituksessa toimiminen siis yhtään houkuttaa, hae! On tämä nimittäin aika huippua.

Teksti: Juulia Julkunen
Kuva: Joonas Lampela

Jätä vastaus