Hallitus ja jaostot,  Yleinen

Allstars 2019 – osa 1

Näin vuoden alkuun on mainio aika esitellä Pörssin uudet jaostot ja toimihenkilöt.
Ensimmäisenä esittelyvuorossa ovat kopojaosto, tapahtumajaosto ja ympäristövastaava.
Keitä he ovat ja mitä he tekevät?

Kopojaosto

Timanttinen kopojaosto on se jaosto, joka kerää risut ja ruusut kaikkiin opintoihin koskevista asioista. Jaostossa toimii viisi eri aineen oppiainevastaavaa: Tiina Salmirinne (johtaminen), Julia Juolahti (laskentatoimi), Elina Palonen (taloustiede), Helena Lyyra (viestinnän johtaminen) ja Taneli Junnunkauppi (markkinointi). Hommia hoidetaan niin yhdessä kuin erikseenkin: kaikilla on omat vastuualueensa aineittain, mutta yhteistyötä tehdään myös paljon. Tukena jaostolla on huippu kopo-Katri!

Kopojaoston tehtäviin kuuluu pörssiläisten edunvalvonta, jota toteutetaan muun muassa keräämällä palautetta, tapaamalla vastuuprofessoreita ja puuttumalla ilmeneviin kehityskohtiin. Koulutuksen laadun takaaminen on jaoston elämäntehtävä.

Kopojaosto pitää korvansa aina auki, joten aina saa tulla juttelemaan esimerkiksi Selkkarissa kahvin merkeissä tai Piatossa ruokailun ohella. Jaosto toivookin, että heitä voisi lähestyä matalalla kynnyksellä missä vain, milloin vain. Tätä he aikoivat edesauttaa uudistamalla kopotapahtumia. Tulevalle keväälle on suunniteltu esimerkiksi uusia rentoja KopoVENN-iltoja, joissa yhdistetään opinnoista keskustelu ja yhdessä hengailu hyvän ruuan parissa. Ideana on tehdä palautteen antamisesta hauskaa ja menevää!

Tapahtumajaosto

Pörssin 2019 tapahtumajaostoon kuuluvat Nea Aapro, Roni Ihamäki, Max Kuutti ja Tessa Tuomainen. Tapahtumajaosto toimii tapsavastaavien apuna muun muassa Pörssin sitsien, syksyn fuksiviikkojen, speksin ja vujuviikkojen silliksen järkkäilyssä. Tapahtumien järjestämiseen kuuluu kaikenlaista sähläystä: kuvataan promovideoita, askarrellaan, suunnitellaan pääpäivien kulkua, rekrytään lipunmyyjiä, valmistellaan tapahtumapaikat bilekuntoon ja illan päätteeksi heilutaan mopin varressa lattioita kuuraten. Pörssin monipuolisen tapahtumakalenterin ansiosta yhden tapahtuman päättyessä aletaan jo heti keskittyä seuraavaan.

Pääasiassa tapsajaoston työt tehdään ennen tapahtumaa, ja jos kaikki menee niin kuin Strömsössä, niin itse pääpäivänä voi lähinnä näyttää tärkeältä ja hyvältä. Parasta tähän mennessä on ollut kaiken ideoinnin ja valmistelun jälkeen nähdä valmis lopputulos ja hymy kanssajuhlijoiden huulilla.

Tapsajaosto on päässyt touhuamaan täydellä tohinalla tammikuun alusta lähtien, ja odotukset tulevaa vuotta kohtaan ovat korkealla. Luvassa on monien ihan huikeiden tapahtumien järkkäämistä, mikä näin hyvällä tiimillä tulee olemaan vähintäänkin hulvattoman hauskaa.


Ympäristövastaava

Tänä vuonna ympäristövastaavana toimii Noora Lampinen. Pesti on hyvin vapaamuotoinen ja sitä saa tehdä mukavasti oman kiinnostuksensa mukaisella tavalla. Pääpointtina on kuitenkin huolehtia siitä, että Pörssi on toiminnassaan mahdollisimman ympäristöystävällinen. Lisäksi ympäristövastaava edustaa Pörssiä JYY:n ympäristövaliokunnan kokouksissa ja välittää vihreitä arvoja myös Pörssin jäsenistölle.

Noora on kotoisin pienestä kaupungista, metsän siimeksessä. Nooralle erityisen läheisiä teemoja ovat uhanalaiset eläinlajit, ruoka, vaatteet sekä tärkeimpänä Itämereen liittyvät ongelmat.

Ympäristövastaavan pesti tuo mukanaan monenlaisia haasteita, mutta myös mahdollisuuksia oppia. Pesti opettaa vähintään yhtä paljon, kuin mitä antaa. Tavoitteena olisi, että vuodesta 2019 tulee Pörssin ympäristöystävillisin vuosi tähän mennessä. Ainakin tähän asti näyttää vakuuttavalta!

ps. Nykäise rohkeasti Nooraa hihasta, jos omaat jonkin loistavan idean!

Teksti: Kopojaosto, tapahtumajaosto & ympäristövastaava
Kuvat: Katarina Mustonen

Jätä vastaus