Hallitus ja jaostot,  Viimeisimmät,  Yleinen

Pörssin hallitus 2022 – varapuheenjohtaja

Moikka! 


Täällä kirjoittaa Aapo, tämän vuoden Pörssin varapuheenjohtaja. Tätä tekstiä kirjoittaessa ei uskoisi, että hallitusvuotta on jo reilut 9 kuukautta takana ja loppu alkaa häämöttää. Onneksi ennen sitä on vielä paljon mahtavia hommia tiedossa, missä pääsen olemaan mukana niin pörssiläisenä kuin hallituksen edustajanakin.

Meikäläisen taival Pörssissä on ollut koronan vuoksi hieman rajallinen, mutta jos totta puhutaan, lystiä on silti riittänyt kerrakseen. Fuksivuosi oli mahtava, jota seurasi sitäkin mahtavampi tutorvuosi ja nyt tämän vuoden olen saanut nauttia vauhdista hallituspestin parissa. Päätin viime vuonna hallitushaun aikana, että nyt aion ottaa yliopistoelämästä kaiken mahdollisen irti, sain sen ja vielä paljon enemmänkin! Etenkin hallitusvuoden aikana on ollut mahtava seurata millainen yhteisö Pörssi todellisuudessa on. Ilo pörssiläisten kasvoilla tapahtumissa, Selkkarissa ja aina kun  jossain tavataan on korvaamaton voimavara opinnoissa jaksamiselle. Varsinkin kun yöunet ovat välillä jääneet melko olemattomiksi:D Sekuntiakaan en kuitenkaan tästä matkasta vaihtaisi!

Mitä varapuheenjohtaja sitten oikein touhuaa? Tähän taitaa jokainen varapuheenjohtaja veistellä erilaisen kertomuksen, sillä pesti elää siinä missä tilanteetkin. Päätehtävät ovat kuitenkin jokseenkin selkeät. Varapuheenjohtaja vastaa Pörssin ostoreskontrasta, hankinnoista, ainejärjestötilasta, alumniyhteistyöstä, PörssiStoresta sekä Firmamessutiimistä. Näiden oheen mahtuu runsaasti kaikkea, mihin oma mielenkiinto ja motivaatio vpj:tä ohjaakaan. Yksi tärkeimmistä tehtävistä on kuitenkin olla etenkin puheenjohtajan, mutta myös koko hallituksen tukena. Yksi suurin rikkaus meidän hallitusvuonna onkin ollut tiivis yhteistyö puheenjohtajiston ja muun hallituksen välillä. Tämä on mahdollistanut isompienkin kokonaisuuksien suunnittelun sekä toiminnan kehittämisen, jonka vuoksi olen myös itse saanut mahdollisuuden kehittyä monella osa-alueella.

Usein sanotaan, että varapuheenjohtaja on sellainen jokapaikan höylä. Vaikka tämä ilmaus onkin jo melko loppuun kulutettu, on se edelleen osuva vpj:n pestiin. Vaikka tiesin mihin alkuvuonna ryhdyin, yllätti muuttuvat tilanteet ja tehtävät, vaikkakin yleensä positiivisessa mielessä. Yhtenä päivänä olen löytänyt itseni istumasta yrkkämiitissä, kun taas toisena olen järjestänyt excua jäsenistölle ja kolmantena purkanut tapahtumaa vesisateessa jätesäkki kädessä. Kaikki näistä on opettanut elämään muuttuvassa ympäristössä ja aikatauluttamaan omaa elämää, etenkin kun omista opinnoista sekä hyvinvoinnista on syytä huolehtia kaiken tämän koukuttavan toiminnan ohessa.

Vuoden alku, uudet tehtävät ja uudet ihmiset saattavat jännittää helposti alkuun. Omasta kokemuksesta voin kuitenkin sanoa, että hallituksesta hioutuu nopeasti todella tiivis porukka, josta saa aina tukea. Yhtenä päivänä huomaat tekeväsi hommia tärkeiden ystävien kanssa huikean yhteisön eteen. Hallitusdynamiikkaan kannattaakin panostaa, sillä se on suurin voimavara välillä, kun tentit, hommat ja lyhyet yöunet alkavat painaa kaiken hauskan menon keskellä. Sydäntä onkin lämmittänyt esimerkiksi fuksiviikoilla saatu palaute hallituksen hyvästä menosta, sillä sellaista meillä on todella ollut läpi vuoden.

Ettei tämä mene nyt täysin vetistelyksi näin vuoden loppupuolella, on lopputiivistyksen aika. Hallitusvuosi ottaa, mutta se antaa sitäkin enemmän. Se on täynnä uusia kokemuksia, uusia ystäviä ympäri Suomen, erilaisia haasteita sekä upeita hetkiä koko pörssiyhteisön kesken. Jos mietit ollenkaan kannattaako hallitukseen hakea, niin minulta saat ainoastaan puolueellisen ”tottakai” -äänen, sillä itselle tämä vuosi on ollut opiskelijaelämän parasta aikaa!

Ps. Jos herää mitään kysyttävää, niin meikäläiselle saa laittaa viestiä tai tulla Selkkarissa moikkaamaan!:)

Teksti: Aapo Kerkkonen Kuva: Iida Kortevaara

Jätä vastaus