Hallitus ja jaostot

PÖRSSIN HALLITUS 2021 – PUHEENJOHTAJA

Moikka! Täällä kirjoittelee Roni, eli tämän vuoden Pörssin puheenjohtaja. Vuosi alkaa hitaasti, mutta varmasti, lähestyä loppuaan ja pian jo uudet tuoreet tekijät nousevat lauteille. Tähän väliin kuitenkin pääsen vielä ”vanhana tekijänä” kertomaan hieman puheenjohtajan pestistä, mitä se opettaa ja mikä siinä on parasta.

Ensin vähän itsestäni. Tällä hetkellä minulla on menossa 4. opiskeluvuoteni ja pääaineenani opiskelen taloustiedettä. Pörssin toimintaa olen nähnyt fuksista asti aktiivisesti osallistuen ja olen vaikuttanut tapahtumajaostossa sekä 2020 hallituksessa tapahtumavastaavana. Opintojen ohella on tehty yhtä sun toista projektia Pörssin eteen ja pörssiläisten kanssa, mikä on tuonut paljon sisältöä aikaani täällä, ja on käteen jäänyt myös mahtavia kavereita sekä unohtumattomia muistoja.

Hallituksen puheenjohtajana loppukädessä vastaan käytännössä kaikesta, mitä rakkaassa ainejärjestössämme tapahtuu. Tästä syystä voi olla hankalaa antaa yksityiskohtaista ja tyhjentävää kuvausta puheenjohtajan hommista. Päivittäiset toimet koostuvat hallituksen eri sektoreiden jatkuvasta tukemisesta, ja heidän toimintansa mahdollistamisesta. Tärkeintä on pysyä jatkuvasti riittävän hyvin perillä eri sektorien tilanteesta ja tätä myötä pitää langat käsissä. Paljon aikaa kuluu palavereissa ja keskustellen eri toimijoiden ja sidosryhmien kanssa heidän toiminnastaan avustaen heitä eteenpäin. Puheenjohtajan pestissä ihmistaidot ovatkin pääosassa ja sitä myötä pääsee tekemään yhteistyötä monien huikeiden tyyppien kanssa, yhteistyökumppaneista sidosryhmiin ja toimijoihin. Puheenjohtajana vastuullani on myös hallituksen ja yhdistyksen kokouksien organisointi ja vetäminen. Joskus pitää päntätä yhdistyslakia ja on hyvä olla perillä Pörssin käytänteistä ja perinteistä, että tämä sujuu mutkitta. Kuten jo mainitsin, loppukädessä puheenjohtaja on vastuussa yhdistyksen hallituksen tekemistä päätöksistä ja toimista, mutta tämä ei suinkaan tarkoita, että päättäisin asioista yksin. Pitkin vuotta päätökset tehdään yhdessä hallituksen ja toimijoiden kanssa, ja tärkeintä onkin mahdollistaa tasapuolinen päätöksenteko ja antaa kaikille mahdollisuus tuoda ajatuksensa vapaasti esiin päätöksenteossa.

Pörssi toimii Suomen Ekonomien alaisuudessa ja puheenjohtajan tehtävänä on edustaa Pörssiä ja Jyväskylän kauppakorkeakoulun opiskelijoita. Puheenjohtajan roolissa tapaan lähes viikoittain eri yhteistyökumppaneiden ja sidosryhmien edustajia tulevien yhteistyökuvioiden suunnittelemiseksi. Pesti pitää siis sisällään paljon eri toimintojen organisointia sekä edustustilanteita.

Loppujen lopuksi tässä pestissä ei ole vakituista rutiinia ja samanlaista päivää. Sen takia onkin hankalaa kertoa kerralla kaikesta, mitä tässä pestissä pääsekään tekemään. Tehtävänkuva on moninainen ja se pitää mielen virkeänä ja itseään saa haastaa jatkuvasti. Puheenjohtajan pesti on hyvin soveltava ja tätä myötä siinä pääsee myös pelaamaan omilla vahvuuksillaan. Erityisen palkitsevaa on nähdä oman työn tuloksia kokonaisvaltaisesti Pörssin toiminnassa ja samalla saada todeta, kuinka mahtavaa porukkaa ympärilläni on, joiden kanssa saa kokea näitä asioita.

Vaikka joskus pesti on vaatinut pitkiä päiviä ja kalenteri täyttyy välillä nopeaan tahtiin, niin tämä, kuin kaikki muutkin hallituspestit, antaa enemmän kuin ottaa. Olen kuitenkin ehtinyt edistää opintoja haluamaani tahtiin ja välillä tehdä töitäkin toiminnan ohella. Vuosi on opettanut paljon oman jaksamisen tarkkailusta ja elämän hallinnasta sekä omista vahvuuksista johtajana ja työntekijänä. Nämä opit varmasti hyödyttävät minua tulevaisuudessakin. Tämän työn suolaksi nostan kuitenkin kaikki te pörssiläiset, joille minulla on ollut ilo saada tehdä hommia ja ne joiden kanssa olen saanut niitä tehdä. Huikean kokemuksen tästä pestistä tekevät sen ympärillä olevat ihmiset. Lopuksi, vankalla kahden vuoden kokemuksella Pörssin hallituksesta voin suositella hakemista jokaiselle, joka sitä miettii. Hallitusvuodet ovat itselle olleet ikimuistoisia ja kasvattaneet paljon ihmisenä sekä työntekijänä ja käteen on jäänyt paljon ikuisia ystäviä. Vaikeaa on edes sanoin kuvailla, kuinka kiitollinen olen näistä vuosista. Jos heräsi kysymyksiä puheenjohtajan pestistä tai ihan vain hallitustyöskentelystäkin, niin nykäise hihasta tai slaidaa DM, niin kerron mielelläni lisää!

Teksti: Roni Ihamäki / Kuva: Krista Pakalen

Jätä vastaus