Hallitus ja jaostot

Pörssin hallitus – Päätoimittaja 2019

Tänään kynää käpälässään pitelee päätoimittaja Ilona, kamujen kesken Ilo tai Ilpo. Opiskelen kolmatta vuotta viestinnän johtamista, joten päätoimittajuus on tukenut kivasti myös omia opintoja. Hallitusvuosi alkaa olla pian taputeltu (joko?!), joten on aika jakaa teille fiiliksiä kuluneesta vuodesta.

Pörssikurssi

Luonnollisesti päätoimittajan tärkeimpiin tehtäviin kuuluu rakkaan ainejärjestölehtemme Pörssikurssin toimittaminen. Pörssikurssi ilmestyy viisi kertaa vuodessa, joten päätoimittajan kovimmat työmyyräilyt keskittyvät aina noin kuukauteen ennen lehden julkaisemista. Mitä kaikkea päätoimittaja puuhaa lehden eteen? Päätoimittaja tekee taittosuunnitelman, kutsuu koolle markkinointitiimin ja pitää kokouksen, oikolukee valmiit tekstit, suunnittelee visuaalista ilmettä yhdessä taittajan kanssa, järjestää kuvauspäiviä yhdessä valokuvaajan kanssa ja oikolukee lisää. Yksin lehteä ei siis missään tapauksessa tehdä, vaan kaikki halukkaat saavat toimia Pörssikurssin toimittajina ja lehden lopullinen sisältö päätetään porukalla markkinointitiimin kokouksissa. Päätoimittaja pitelee lankoja käsissään ja huolehtii, että kaikki prosessin vaiheet tapahtuvat ajallaan. Toki joka lehteen tulee kirjoitettua myös muutama juttu itse.

Mitä kaikkea muuta päätoimittajan pestiin kuuluu?

Pörssikurssin lisäksi päätoimittajan työnkuvaan kuuluu Pörssin Instagram (henkilökohtainen lempilapseni), Pörssikupla -blogi, Pörssin Snapchat, mediajaoston koordinointi, fuksihype ja Viestijät & Kylterit yhteistyö yhdessä viestintävastaavan kanssa. Päätoimittaja toimiikin tiiviissä yhteistyössä viestintävastavaan kanssa, sillä vastaamme yhdessä viestintäkanaviemme yhtenäisyydestä. Tänä vuonna arvokkaana apuna on ollut sisällöntuottaja, joka auttaa Pörssikupla -blogin ylläpidossa.

Risut ja ruusut

Parasta päätoimittajan pestissä on se, että luovuutta ja mielikuvitusta pääsee käyttämään lähes rajattomasti. Tykkään itse kovasti visuaalisen sisällön tuottamisesta, joten esimerkiksi Instagramin hallinta on ollut ihan mun lempijuttuja. Osan töistä pystyy tekemään itsenäisesti vaikka kotikotona, mikä on ollut kiva etu. Oon myös oppinut ihan älyttömästi organisaation viestinnästä, lehden teosta, kokonaiskuvan hallinnasta, itsestäni työntekijänä ja viestijänä. Oikeasti kaikista paras juttu hallitusvuodessa on ollut toiset hallituslaiset ja kaikki pörssiläiset. Toimistolle on kiva palata päivittäin, kun siellä odottaa lempityypit. Kun viettää vuoden yhdessä näin tiivisti, porukasta tulee todella rakas ja läheinen – se on jotain sellaista, mitä en usko pääseväni kokemaan enää toiste. Haastavinta on ollut ajanhallinta ja luovuuden tuska. Ainejärjestöhommissa töitä riittää tekijälle. Kun tekee kivoja juttuja, välillä työnteko voi lähteä lapasesta ja aika ei tunnu riittävän kaikelle, mitä haluaisi tehdä. Oman pestin lisäksi hallitushommiin kuuluu muita yleisiä töitä, kuten toimistopäivystyksiä, kokouksia ja tapahtumajärkkäilyjä. Tähän voi kuitenkin vaikuttaa järkevällä priorisoinnilla ja ajanhallinnalla, joten liikaa ei kannata säikähtää. Koska päätoimittajan pesti on hyvin luovaa työtä, välillä iskee tyhjän paperin kammo. Mutta sitten on pitänyt vain alkaa kirjoittamaan, ja siitäkin on selvitty ja opittu.

Suositteluhaipit

Hae rohkeasti mukaan, jos yhtään nappasi. Sulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta (allekirjoittanut ei tiennyt mitään lehden teosta aiemmin), mutta jos sulla pysyy kynä kädessä, tiedät mihin laitetaan pilkku, tykkäät tuottaa sisältöä ja hallita kokonaiskuvaa, sekä tehdä hommia yhteisen hyvän eteen – oot just oikee tyyppi.

Teksti: Ilona Nurmi
Kuva: Katarina Mustonen

Jätä vastaus