Hallituksen takeover: Juhlavastaava

Kun elämä on yhtä juhlaa. Tämä lausahdus kuvaa hyvin tämän juhlavastaavan hallitusvuotta. Välillä on oltu osana juhlahumua toisten vuosijuhlilla ja toisessa hetkessä suunniteltu jo Pörssin omia vujuja. Tapahtumiin osallistuminen muun hallituksen kanssa ja niiden järjestäminen on opettanut paljon ainejärjestötoiminnasta ja näyttänyt, mistä siinä on parhaimmillaan kyse.

Juhlavastaavan hallitusvuosi rakentuu kahdesta isosta tapahtumasta, joissa ovat tiimit tukena tapahtumapäivinä. Pörssin perinteinen rinnerieha on heti keväällä ja seuraava etappi on sitten syksyllä vuosijuhlien merkeissä. Molemmat näistä tapahtumista vaativat paljon järjestelyjä etukäteen ja aikatauluttaminen sekä asioiden organisointi ovat läsnä läpi hallitusvuoden. Koin olevani varsin hyvä organisoija jo ennen hallitusvuotta ja sen takia hainkin juuri tähän pestiin. Nyt hallitusvuoden loppumetreillä on kyllä tarttunut käteen ennen kaikkea kokonaisuuden hahmottaminen isommistakin proggiksista, ja itseluottamus tapahtumien järjestämiseen on kasvanut roppakaupalla.

Rinnerieha vaati itseltäni paljon ponnisteluja, sillä en ollut ikinä aikaisemmin järjestänyt suurta opiskelijatapahtumaa. Monet asiat olivat minulle ennestään vieraita, mutta onnekseni huomasin, että asioiden hoitaminen ja suunnittelu tuntuivat mieluisilta hommilta heti alusta lähtien, eikä tässäkään hommassa tarvinnut yksin olla. Rinneriehan järjestämisessä oli ehdottomasti parasta se, että sain sen hetkisen lempiartistini, Reino Nordinin, esiintymään ja palaute tapahtuman jälkeen oli positiivista. Juhlavastaavan pestin hienouksia onkin, että omalla tekemisellä ja ideoinnilla pystyy muokkaamaan tapahtumaa itsensä näköiseksi.

Rinnerieha tulee nopeasti heti hallitusvuoden alkuun ja tapahtumapäivänä se on suuri haaste koko hallitukselle. Oli mahtavaa huomata, kuinka kaikki hallitustoverit tarjosivat apuaan ja olivat läsnä kyseisenä päivänä. Yhdessä koetut onnistumisen tunteet lisäävät entisestään kiitollisuutta koko hallitusvuotta kohtaan.

Juhlavastaavan pestissä ollaan jatkuvasti tekemisissä erilaisten sidosryhmien kanssa. Monien yritysten kanssa on tullut asioitua pitkin vuotta, mikä on tuonut näkemystä siitä, miten asioita hoidetaan työelämässä. Eniten hallituksen sisällä juhlavastaava on tekemisissä yrityssuhdevastaavien, talousvastaavan ja varapuheenjohtajan kanssa. Tietysti meidän hallituksen sisältä löytyy myös Pörssin oma graafikko, eli toinen meidän projektivastaavista, jonka kanssa on tullut suunniteltua rinneriehamateriaaleja ja vuosijuhlakutsuja ihan kotisohvalta käsin. Se jos jokin on helpottanut suunnattomasti omaa tekemistä.

Tiimien hankkiminen on tänä vuonna käynyt ihanan helposti, sillä onnekseni ennen kaikkea fuksit ovat olleet todella aktiivisia. Juhlavastaavan pahin pelko olisi, ettei esimerkiksi vujutiimeihin riittäisi tarpeeksi työntekijöitä ja pitäisi käyttää ylimääräistä energiaa ihmisten houkutteluun muun kiireen keskellä. Kiitos siitä teille kaikille, jotka olette olleet mukana näissä!

Olen tällä hetkellä kuumeisesti miettimässä vuosijuhlien sisältöä ja kaikkia yksittäisiä pikkujuttuja, jotka tekevät juhlasta onnistuneen. Vuosijuhla on tapahtumana varsin tärkeä juhla monelle pörssiläiselle ja sen takia ei ole varaa unohtaa mitään oleellista. Vaikka stressiä on jo havaittavissa, niin vuosijuhlapäivänä olo on varmasti vain kiitollinen ja helpottunut. Vuosijuhlahohtoa lisää se, kun näkee osallistujien nauttivan, sillä se on suurin syy siihen, miksi tätä hommaa edes tehdään.

Itselleni hallitusvuosi on ollut elämäni parasta aikaa. Kavereita on tullut saatua ympäri Suomen ja Pörssiä on tullut edustettua milloin missäkin. Kiire on ollut läsnä melkein kokoajan, mutta näin loppumetreillä se ei ole päällimmäisenä mielessä, kun katsoo vuotta kokonaisuutena. Alkuvuosi meni opetellessa yleisesti, miten tätä hommaa oikein tehdään ja kuinka tasapainotella opiskelun, töiden ja urheilun kanssa, kun näihin lisää vielä ainejärjestötoiminnan. Muutaman kerran on meinannut tulla suru puseroon, mutta näitä tilanteita varten meillä on koko muun hallituksen tuki.  Kyllä tää kannatti, Pörssi on mun unelma-ammatti!

-Ansku

You must be logged in to post a comment