Hallitus ja jaostot

Pörssin hallitus – Viestintävastaava ja Sihteeri 2019

Hallitusvuosi on opettanut ymmärtämään muita ja itseään: kuinka toimin ryhmässä, tiimin vetäjänä tai esiintymistilanteissa? Mistä sytyn ja millaisia asioita toivon tulevaisuuden uraltani? Oman kasvamisen lisäksi olen saanut konkreettisia työkaluja viestinnän työtehtäviä ajatellen sekä saanut rakkaita ystäviä. Ikimuistoinen vuosi, kannatti todellakin hakea mukaan!

Olen Siiri, vuoden 2019 viestintävastaava ja sihteeri. Tehtäviini kuuluu myös excursioiden järjestäminen. Pestikenttäni on monipuolinen ja olen vuoden aikana tehnyt siitä näköiseni muun muassa ympäristö- ja vastuullisuusasioiden osalta. On ollut mahtavaa huomata, kuinka omilla teoilla on oikeasti merkitystä Pörssin kaltaisessa suuressa ainejärjestössä!

Viestintävastaava organisoi ja hallinnoi viestintää Pörssissä

Voisi ajatella, että viestintävastaava kirjoittelee vain somepostauksia ja viikkokirjeitä. Ne ovat kuitenkin vain murto-osa työstäni. Viestintävastaavana koitan hallita tietotulvaa miettimällä, missä kanavissa, miten ja kuinka paljon viestitään. Julkaisukalenteri on siis tärkeä työväline ja muiden ohjeistaminen viestintäasioissa olennaista. Olen päässyt myös suunnittelemaan sitä, miltä Pörssi näyttäytyy viestinnän myötä ulospäin sekä jäsenistölle. Ja koska Pörssissä sattuu ja tapahtuu, haastaviltakaan viestinnän tilanteita ei olla vältytty. Niistä jos mistä oppii! Konkreettisesti olen siis viestinnän osalta käyttänyt somekanavia, opetellut kuvankäsittelyä, koostanut viikkotiedotteita, luonut somemainoksia ja huolehtinut myös hallituksen sisäisestä viestinnästä.

Sihteeri hallitsee kokouskäytännöt

Yhdistyksen toimintaa ohjaavat säännöt ja käytännöt. Hallitus kokoustaa kerran kuussa, ja sihteerinä tehtäväni on koostaa kokouksiin esityslistat ja kirjoittaa pöytäkirjat. Myös muissa palavereissa huolehdin, että muistiot kirjoitetaan. Sihteerin ja viestintävastaavan kombinaatio on taannut sen, että olen aika hyvin perillä, mitä kaikilla sektoreilla tapahtuu: asioista pitää muistaa päättää ja viestiä, eikä sihteeri voi nuokkua kokouksissa. Huolellisuus ja toisaalta kokonaisuuksien hallinta auttavat siis paljon pakan pitämisessä koossa!

Excursioiden järjestäminen tuo hauskaa vaihtelua

Entisenä tapahtumajaostolaisena excuvastaavan konkreettinen tapahtumanjärjestäminen on hauska ripaus luovuutta, järjestelyä ja tilanteen pitämistä hyppysissä. Rukan excu kreiseine bileineen vaatii kylmiä hermoja ja fuksiexcu jännittyneiden fuksien kanssa ehkä pikkuisen päiväkotitätimeininkiä. Tuttujen excukonseptien lisäksi uusia mahdollisuuksia ja reissuja voi keksiä vaikka kuinka. Minä järjestin keväällä yhdessä ympäristövastaavan kanssa Pörssin ympäristökuukauden, jonka osa vastuullisen liiketoiminnan excursio oli. Excut voivat siis olla vaikkapa asiaohjelmaa, yritysvierailuja, kulttuuria, bileitä tai liikuntaa. Millaisen excun sinä haluaisit järjestää?

Hallitusvuosi – ensimmäinen oman alan työkokemus

Opiskelen viestinnän johtamista nyt kolmatta vuotta, ja viestintävastaavaksi pääseminen oli onnenpotku: se on ollut ensimmäinen aidosti merkittävä työkokemus ja kasvamisen vuosi. Olen oppinut oikeita työelämätaitoja niin viestintään ja markkinointiin liittyen, mutta myös missä tahansa muussa työssä tärkeitä taitoja: ajanhallintaa, stressin käsittelyä, omien rajojen ja jaksamisen oivaltamista. Hallitusvuosi on auttanut ymmärtämään, mitkä asiat ovat minulle tärkeitä ja millaiseksi ammattilaiseksi – ja ystäväksi – haluan kasvaa.
Olen myös saanut arvokasta johtamiskokemusta, sillä yhdessä päätoimittajan kanssa ohjaan mediajaoston toimintaa. Uudistin muun hallituksen kanssa myös entisen abicrew’n hakijamarkkinoinitiimiksi, ja siten päädyin myös ohjaamaan heidän toimintaansa. Omat arvoni ohjasivat minut myös ympäristövastaavan yhteyshenkilöksi hallituksesta, mikä auttoi itselle tärkeiden ympäristöasioiden edistämistä.
Hallitusvuosi on ollut minulle upea mahdollisuus kehittyä ja kasvaa ihmisenä sekä luoda uskomattomia muistoja. Suosittelen lämpimästi!

Siiri Koutola
Kuva: Katarina Mustonen

Jätä vastaus