Hallitus ja jaostot

Pörssin hallitus – Juhlavastaava 2019

Tällä kertaa ruudun toisella puolella kirjoittelee juhlavastaava Iiris. Kolmas opiskeluvuosi on polkaistu käyntiin, ja vuosijuhlavalmistelut ovat täydessä vauhdissa. Tuntuu, että vastahan hallitusvuosi oli alkamaisillaan ja kaikki oli niin uutta ja jännää, mutta niin se on taas koittanut – uuden hallitushaun aika.

Kelataanpas siis vähän taaksepäin: mitä minun hallitusvuoteni on oikein pitänyt sisällään ja mistä juhlavastaavan pesti ylipäänsä koostuu?

Juhlavastaavan tehtävänä on Pörssin kahden suurimman tapahtuman, eli Pörssin perinteisen rinneriehan sekä vuosijuhlien järjestäminen. Rinnerieha sijoittuu maaliskuun puoliväliin ja vujut marraskuun alkuun, joten pari kuukautta ennen näitä spektaakkeleita on juhlavastaavan kiireisimmät ajanjaksot. Toki järjestelyitä tulee tehdä jo paljon aiemminkin, mutta tahti kiristyy mitä lähemmäs itse pääpäivää liikutaan. Aikatauluttaminen ja asioiden organisointi ovat siis vahvasti läsnä läpi hallitusvuoden.

Vuoteni lähti ryminällä käyntiin, kun hyppäsin ennakkoluulottomasti kohti tuntematonta ja suuren opiskelijatapahtuman järjestäjäksi. Lähdimme kunnianhimoisesti kasvattamaan rinneriehaa 800 hengen tapahtumasta 1400 opiskelijan talviriehaksi, ja näin jälkikäteen ajateltuna ei ole epäilystäkään, etteikö kaikki se työ ja projektin parissa vietetyt tunnit olisivat olleet sen arvoisia. Vieraiden kasvoilta loistanut ilo sekä mielettömät palautteet lämmittivät, ja lämmittävät edelleen, juhlavastaavan mieltä.

Rinneriehan jälkeen sai hetken hengähtää oman pestin hommista. Mutta ennen kuin huomasinkaan, olin jo siirtynyt Pörssin 51. vuosijuhlien suunnittelun pariin. Ja tässä sitä nyt ollaan: enää viisi viikkoa vuoden toiseen kohokohtaani, vuosijuhliin. Vujujännä on siis virallisesti täällä!

Vaikka vujut ja rinnerieha ovat tyyliltään hyvin erilaisia tapahtumia, ne sisältävät järjestelyiltään monia samankaltaisia elementtejä: tapahtumapäivän suunnittelua ja ideointia, ilmoittautumisen järjestelyä, tiedottamista ja viestintää, tiimien perehdyttämistä ja johtamista, delegointia ja budjetointia. Molempien juhlien järjestämiseen kuuluu olennaisena osana myös yhteistyö erilaisten sidosryhmien kanssa. Olen esimerkiksi pitkin vuotta monien yritysten kanssa tekemisissä, ja samalla pääsen näkemään, miten asioita hoidetaan työelämässä. Hallituksen sisällä teen paljon yhteistyötä yrityssuhdesektorin ja puheenjohtajiston kanssa, ja lisäksi graafikko, valokuvaajat ja tapahtumia varten kootut tiimit ovat olleet vuoden aikana korvaamattomina apujoukkoinani. Ihan yksin ei siis suinkaan näin suuria tapahtumia järjestetä.

Vaikka vuosi on sisältänyt jos jonkinlaista kiirettä ja hulinaa, en ole katunut päivääkään, että kirjoitin viime syksynä nimeni siihen kuuluisaan hallitushakulistaan. Olen oppinut vuoden aikana paljon enemmän kuin olisin voinut etukäteen edes kuvitella. Itse tapahtumanjärjestämiseen liittyvien seikkojen lisäksi arvostan suuresti karttuneita vuorovaikutustaitoja sekä lisääntynyttä itsetuntemusta. Suurin syy tälle kaikelle on kuitenkin ehdottomasti ympärilläni olevat ihmiset: niin uudet kuin vanhemmatkin toverit ympäri Suomen ovat tehneet tästä vuodesta elämäni parhaan. On siis varmasti sanomattakin selvää, että suosittelen lämpimästi hakemaan mukaan – tällä seikkailulla et voi nimittäin välttyä timanttisilta kokemuksilta ja vielä pitkään hymyilyttäviltä muistoilta.

Iiris Jortikka

Jätä vastaus