Hallitus ja jaostot

Pörssin Hallitus – Varapuheenjohtaja 2019

Kuka olen ja mitä teen hallituksessa?

Morjesta kaikille hallitushausta kiinnostuneille tai muuten vaan tätä tekstiä lukeville. Mun nimi on Sami Wessman ja olen toiminut kuluvan vuoden hallituksessa varapuheenjohtajana. Muutama viikko sitten pyörähti kolmas vuosi kauppiksessa käyntiin ja voi pojat oon kyllä nauttinut koko ajasta. Aktiivihommat tuo tosi paljon lisää sisältöä opiskelun ohelle ja vaikka onkin tullu enemmän aikaa käytettyä kaikkeen muuhun kuin opiskeluun niin ei se ainakaan opintojen tahtia ole hidastanut.

Mitä kaikkea varapuheenjohtajan pestiin kuuluu?

Varapuheenjohtajan pestissä eniten aikaa on kulunut muun hallituksen tukemiseen heidän omissa tehtävissään. Auttaminen ei oikeastaan tarkoita nakkihommia, vaikka siitä usein itsekin heitän vitsiä, vaan suurin osa päivästä kuluu keskustellen muiden hallituslaisten kanssa siitä, miten asiat olisi järkevintä toteuttaa. En kuitenkaan ole mikään vastausautomaatti vaan keskustelemalla ne asiat yleensä selkeytyy.

Hallituksen tukemisen lisäksi päätehtävinäni ovat ostoreskontran hoitaminen, tiloista ja hankinnoista vastaaminen, alumniyhteistyö, PörssiStoren tilaukset ja päivittäminen sekä Firmamessutiimistä vastaaminen. Hommaa riittää mutta paras puoli varapuheenjohtajan pestissä on, että saa itse melko pitkälti päättää mitä vastuualuetta haluaa lähteä kehittämään omana vuonnaan. Jokaiseen vastuualueeseen kuuluu tietysti ne pakolliset tehtävät mutta omille projekteillekin on vuoden aikana ollut aikaa.

Mitä olen oppinut ja mikä on ollut haastavinta?

Vuoden aikana on tullut opittua vaikka ja mitä, sellaisiltakin osa-alueilta mitä ei olisi osannut kuvitellakkaan kun tähän hommaan ryhtyi. Toimenkuvaan kuuluu monta erilaista vastuualuetta, mikä tarkoittaa että jokainen päivä on erilainen ja uusia asioita saa tehdä päivittäin. Tämä on ollut haastavinta mutta myös opettavaisinta vuoden aikana. Eniten varapuheenjohtajan pesti on opettanut sopeutumiskykyä ja toimimista sellaisten asioiden parissa, joista ei aluksi tiedä yhtään mitään. Onneksi tehtävien monipuolisuus tarkoittaa myös sitä, että pesti pysyy mielenkiintoisena.

Mikä on ollut parasta hallitusvuodessa?

Paras asia hallitusvuonna on ollut tunne siitä, että nauttii joka päivästä, kun tekee Pörssissä hommia ja asiat mitä tekee hallituksessa tuntuvat itselle tärkeiltä ja merkityksellisiltä. Hallituksessa työskentely on omatoimista ja saat itse päättää milloin ja miten suoritat tehtäväsi. Tämä tarkoittaa, että se olet viime kädessä sinä, joka olet vastuussa siitä, että työt tulevat hoidetuksi. Ei ole ketään ylempää tahoa jolle teet tätä hommaa, vaan teet tätä pörssiläisille eli itsellesi ja ystävillesi.

Loppuun suositteluhaipit

Mikäli sinua kiinnostaa edes vähänkään hallitushommat niin en voi muuta kuin suositella hakemaan. Älä säikähdä vaikka tuntuisi siltä, ettet osaisi mitään hakemaasi pestiin liittyen, kaiken ehtii oppimaan vuoden aikana. Luvassa on yksi elämäsi parhaista vuosista, kuten kaikki tiedämme, opiskelu on ihmisen parasta aikaa ja hallitusvuonna saat aivan varmasti kaiken irti opiskelijaelämästä sekä eritoten Pörssistä ja pörssiläisistä. Hallitusvuonna pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin niin Pörssissä, Jyväskylässä kuin ihan ympäri Suomen mikä tarkoittaa todella paljon uusia ystäviä ja kokemuksia. Kaiken kaikkiaan hallitusvuosi on ollut täynnä uskomattomia kokemuksia, haasteita ja mitä hauskempia hetkiä pörssiläisten seurassa.

Sami Wessman

Jätä vastaus