Hallitus ja jaostot,  Viimeisimmät,  Yleinen

PÖRSSIN HALLITUS 2023 – MEDIAVASTAAVA

Heips! Täällä kirjoittelee Aada Ypyä, kolmannen vuoden viestinnän johtamisen opiskelija ja tämän vuoden mediavastaava Pörssissä. Toimin viime vuonna mediajaostossa sisällöntuottajana, joten palo näihin hommiin syttyi jo fuksivuotena. Kaikki luova tekeminen ja kirjoittaminen on myös aina ollut lähellä sydäntäni, minkä vuoksi mediavastaavan pesti veti kovasti puoleensa. Koen kyseisen pestin myös tukevan merkittävästi opintojani ja työelämääni, sillä mediavastaavan tehtävät koostuu pitkälti markkinoinnin ja viestinnän organisoinnista ja toteuttamisesta.  Meidän hallitusvuosi alkaa pian jo kuitenkin olemaan taputeltu ja kohta on seuraavien aika ottaa ohjat käsiinsä!

Mitäs kaikkea Pörssin mediavastaava sitten tekee?

Mediavastaavan isoimpana vastuualueena on toimia päätoimittajana ainejärjestölehtemme Pörssikurssin suunnittelussa ja toteuttamisessa. Lehteä julkaistaan viisi kertaa vuodessa, joita työstetään projektimaisesti aina noin kuukauden ajan. Mediavastaava tekee alustavan taittosuunnitelman, järjestää toimituksen kokouksen jossa hiotaan taittosuunnitelmaa ja ideoidaan juttuja, kerää tekstit ja oikolukee ne, suunnittelee visuaalisen ilmeen taittajan kanssa, tilaa tarvittavat grafiikat ja organisoi kuvaukset. Tämän tapahtumaketjun jälkeen lehti siirtyy taittajan käsiin ja siitä painoon, jonka jälkeen valmiit lehdet saapuvat Selkkariin kaikkien luettavaksi. Tämän jälkeen tulee enää hoitaa postitus muille järjestöille ja markkinoida lehteä parhaaksi näkemällä tavalla. Yleensä mediavastaava kirjoittaa ja valmistelee Pörssikursseihin vain muutamia juttuja vakiopalstojen lisäksi, mutta tässä on vain taivas (ja toki innokkaat kirjoittajat) rajana! Muuten kuka tahansa pörssiläinen saa osallistua lehden toimittamiseen ja vaikuttaa lehtien sisältöön toimituksen kokouksissa. Mitään vaiheista ei tarvitse siis tehdä yksin, vaan kaikki halukkaat otetaan mukaan kirjoittamaan Pörssikurssia ja sisällöntuottajat ovat tiiviisti mukana auttamassa ja varmistamassa jatkuvuuden sisällössä.

Lehden lisäksi…

Pörssikurssin lisäksi mediavastaavan vastuulla on kaikki ulkoinen viestintä, eli pitkälle kaikki ulkoiset somealustat, kuten Pörssin Instagram, Tiktok, Snapchat ja Pörssikupla-blogi. Toki etenkin Tiktokin ja blogin sisällöstä ei vastaa vain yksi ihminen, vaan sisällöntuottajat auttavat myös näiden alustojen sisällöntuotossa.

Mediavastaava muodostaa yhdessä viestintävastaavan kanssa viestintäsektorin, mikä tarkoittaa sitä, että he yhdessä huolehtivat viestinnän yhtenäisyydestä ja toimivuudesta, koordinoivat 9-henkistä mediajaostoa, suunnittelevat pidempiä viestinnällisiä projekteja kuten fuksihypeä ja vapun viestintää, sekä ovat mukana Viestijät ja kylterit -yhteistyössä. Mediavastaavan pestin lisäksi yleisiin hallitushommiin kuuluu muun muassa toimistopäivystyksiä, kokouksia ja tapahtumien järkkäilyä.

Pros & cons 

Mediavastaavana pääsee käyttämään luovuuttaan tavalla, joka ei ehkä alallamme ole aina niin ominaista, ja vaikuttamaan konkreettisesti Pörssin alustojen ja viestinnän visuaaliseen ilmeeseen ja brändiin. Plussaa on etenkin kaikki rajattomat mahdollisuudet: kunhan intoa ja aikaa riittää, voi tässä pestissä luoda loputtomasti aina hieman uudempaa ja parempaa. Onkin ollut erittäin palkitsevaa seurata omia mielenkiinnonkohteita kirjoittamisen, graafisen osaamisen ja kuvaamisen merkeissä – kirsikkana kakun päällä päästä vielä näkemään oman työn jälki. Pestiin ja työtehtäviin voi siis mediavastaavana vaikuttaa paljon itse ja kehittää niistä täysin itsensä näköisiä. 

Pestin ehdottomasti parhaisiin puoliin lukeutuu myös työskentely tiimeissä erilaisten ihmisten kanssa monipuolisissa projekteissa ja  yhteiset “brainstormaus” -sessiot sisältöjä suunniteltaessa. Mediavastaavan saappaissa saat pitää isompienkin kokonaisuuksien lankoja käsissäsi ja vaikuttaa konkreettisesti niihin sisältöihin, joihin pörssin jäsenet törmäävät päivittäin.

Koska uuden sisällön luominen on mediavastaavan pestin ydin, saattaa välillä olla paljonkin lautasella yhdellä kertaa, joka tuo toki omat haasteensa pestiin. Tähän tehtävään voi upottaa loputtomasti aikaa, joten ajanhallinta ja omien voimavarojen tunteminen on poikkeuksellisen tärkeää. Allekirjoittanutkin kamppaili juuri näiden asioiden kanssa hetken aikaa, mutta eihän kukaan ole seppä syntyessään! Haasteet ovat toki yksilökohtaisia, ja nämä opittuani voin taata, ettei sormi mene enää tänä päivänä helposti suuhun hieman stressaavamman elämänvaiheen tullessa vastaan. Pestin henkilökohtaiset kompastuskivet ovatkin loppujen lopuksi ehkä palkitsevin oppi, jonka omaksuin vuoden aikana ja jota tulen varmasti kantamaan mukanani loppuelämäni.

Paljon tässä pestissä on siis itsenäistä tekemistä, mutta parasta on se, kun pääsee yhdessä tuottamaan mielenkiintoista sisältöä pörssiläisille! 

Jos yhtään tunnet pestiä omaksesi ja mielenkiintosi heräsi, niin kannustan lämpimästi hakemaan hallitukseen! Vuosi on ollut kukkuroillaan ikimuistoisia hetkiä, loppuelämän muistoja ja ennen kaikkea uusia ihania tuttavuuksia ja rakkaita ystäviä. Mulle voi aina laittaa viestiä tai tulla nykäisemään hihasta, jos herää mitään kysyttävää pestistä, tai tulla vaikka muuten vain juttelemaan mukavia!

Aada Ypyä,

Mediavastaava 2023

Jätä vastaus