Hallitus ja jaostot

Katsaus projektien elämään!

Nykäs-Samun maanantai

img_3340Kun Samuli avasi silmät koleana maanantaiaamuna Kolin majoitusmökiltä, näki hän edessään Pörssin päätoimittajan kirkkaat silmät ja lämpimän hymyn. Tästä tulee hyvä päivä, Samuli ajatteli. Olimme olleet viikonlopun vaeltamassa Kolilla boomilaisten kanssa, mutta nyt olisi kotiinlähdön aika.

Yhdestä asiasta huomaa joka kerta selkeästi, että maanantai on koittanut: Puhelin alkaa piristä tasaisen tappavalla syötöllä ja nytkin vaihtelimme projektiparini Lauran kanssa ideoita ja ajatuksia tulevaan sillikseen liittyen, tulee muuten kova setti! Bussiin mukaan otin läppärini ja aloin kartoittaa seuraavan aamun puurojuhlavastaavien tapaamiseen liittyviä asioita. Samalla tilasin joulukuun Poikkareiden graafiset materiaalit ja kirjoittelin tietty tätä tekstiä.

Se kannattaa laittaa huomiolle, että vaikka näkyvin työ projektisektorilla on aina silloin tapahtumapäivänä, niin se taustatyön määrä, mitä me Lauran kanssa tehdään näkymättömissä vie suurimman osan ajasta. Teemme siis kaiken suunnittelusta budjetointiin ja sieltä toteutukseen asti. Vaikka ensi viikon sillis on päällimmäisenä mielessä, pitää joulukuun poikkareita ja silloin järjestettävää puurojuhlaa jo valmistella kovalla tahdilla.

Lauran maanantai

img_3068

Kello soi 7.30, ja väsymys on Turun KY:n vuosijuhlien jäljiltä valtava. Aamun agendana on tällä kertaa Pörssin vuosijuhlien silliksen viimeinen silaus sekä ostoslistan tekeminen. Yrityssuhdevastaavamme Ville on luvannut toimittaa tilauksemme suoraan kauppaan, jotta voimme näppärästi hakea tavarat sieltä ennen sillistä. Määrien suunnittelussa käytän apunani viime vuoden ostoslistaa. Kesken suunnittelun otan kuitenkin puhelun Kolille, sillä tarvitsen hieman konsultointiapua. Lopulta päädyn soittamaan puheenjohtaja Joonakselle, projektipari Samulille sekä vuoden 2015 projektivastaava Siljalle. Pohdimme, että ostammeko muun muassa sillikselle 3,85€ maksavia viinirypälerasioita. Apua on aina saatavilla, ja hyvin usein joku osaa vastata mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Suurten linjojen lisäksi, tapahtumien pienetkin yksityiskohdat on hyvä miettiä todella tarkkaan valmiiksi.

Ajatustyötä tämä pesti vaatiikin todella paljon. Tärkeänä taitona projektivastaavana on oppinut aikatauluttamisen, sillä tapahtumien suunnittelu alkaa jo monta kuukautta ennen tapahtumaa, esimerkiksi haalarimerkkien tai tilavarausten merkeissä. Voin käsi sydämellä sanoa, että vuosi 2016 on ollut elämäni paras. Olen oppinut aikatauluttamisen lisäksi monia työelämässä vaadittavia taitoja aina Facebook-markkinoinnista, tiimissä toimimiseen. Loppuun todettakoon, että viinirypäle- case vaatii vielä jatkokäsittelyjä.

– Laura & Samuli

Jätä vastaus