Hallitus ja jaostot

Hallituksen takeover: Varapuheenjohtaja

VPJ hommia, VPJ hommia. Tuota hokemaa kuulee sanottavan melko useasti. Hauska sanoma, mutta välillä tuntuu, ettei monikaan tiedä mitä kaikkea varapuheenjohtajan pestiin sisältyy.  VPJ:n toimikenttä on yksi hallituksen laajimmista, mutta omia selkeitä tehtäviä on muita sektoreita vähemmän. Vaikka varapuheenjohtaja on sinänsä yksilöpesti, siinä pääsee työskentelemään lähes jokaisen hallituslaisen kanssa erittäin tiiviisti. Päätoimisesti varapuheenjohtajan tehtävänä on toimia puheenjohtajistossa puheenjohtajan rinnalla, tukien tätä sekä muuta hallitusta heidän toimissaan.  Puheenjohtajan ja VPJ:n tarkoituksena on toimia selkeänä tiiminä, jotka vetävät hallituksessa yhtä köyttä suunnitellen näin strategisia ja operatiivisia linjauksia. Ison kuvan hahmottaminen on tämän pestin ydin. Muiden sektoreiden toimista täytyy olla perillä edes jossain määrin, jotta muiden hallituslaisten tukeminen on mahdollista.

Talouspuoli sisältää eniten rutiinimaisia tehtäviä, joita VPJ:n täytyy hoitaa. Laskujen maksaminen ja niiden kirjaaminen kirjanpitoon (ostoreskontran hoito) on tarkkaa duunia, jossa yhteispeli talousvastaavan kanssa on erittäin tärkeää. VPJ ja talousvastaava suunnittelevat yhdistyksen vuosibudjetin sekä tarkastavat muiden sektoreiden tekemiä budjetteja eri tapahtumiin. Tarkoitus ei ole toimia poliisina, vaan rationaalisena konsulttina kertomassa, mihin yhdistyksen varat riittävät.  Juoksevien asioiden lisäksi varapuheenjohtaja huolehtii myös varallisuuden sijoittamisesta sekä liiketoiminnan kehittämisestä. Liiketoiminnan osa-alueeseen kuuluu PörssiStore sekä Firmamessut. Ensi vuodelta tiputettiin Pörssin valmennuskurssi pois, sillä pääsykoeuudistus teki valmennuskurssin järjestämisestä liian vaikean toteuttaa. Liiketoiminnan supistuminen mahdollistaa nyt uusien konseptien luomisen taikka nykyisten tapahtumien entistä paremmiksi kehittämisen. Vain taivas on rajana!

Viimeisimmät ”viralliset” vastuualueet ovat tilat ja tavarat sekä alumniyhteistyö. Tilat ovat näkyvin ja selkeästi yksi suurimmista jäsenpalveluista, mitä Pörssi opiskelijoilleen tarjoaa. Tämän vuoden suurimpana työtehtävänä tilapuolella oli ainejärjestötilamme muutto MaD:sta Agoralle. Projekti oli haastava, mutta erittäin mielenkiintoinen kokonaisuus, mikä huipentui Selkkarin avajaisiin. Uutta Selkkaria varten täytyi hankkia uudet kalusteet, sillä MaD:sta ei saatu tuoda huokoisia esineitä homealttiuden vuoksi. Uusi Selkkari on palvellut meitä pörssiläisiä hyvin. Opiskelijat ovat ottaneet tilat haltuun ja tehneet siitä pörssiläisten oman kotipesän. Great success! Selkkarin tarkoituksena on olla käyttäjiensä näköinen tila, johon jokaisella pörssiläisellä on oikeus tulla kahvittelemaan ja hengailemaan. Mielipiteet sekä kehitysideat ovat erittäin tervetulleita, joista VPJ ottaa koppia ja auttaa niiden toteuttamisessa.

Myös alumniyhteistyö on erittäin tärkeä osa VPJ:n toimenkuvaa. Varapuheenjohtajan tehtävänä on toimia alumnien sekä pörssiläisten välisenä linkkinä. Tehtävänkuva on varsin monipuolinen ja mahdollistaa kokeilemaan todella paljon uusia ideoita. Vuoden aikana VPJ osallistuu Pörssin Alumnit ry:n kokouksiin ja auttaa heitä ideoimaan uusia tapahtumia pörssiläisten kanssa. Tämän vuoden kohokohtana tulee olemaan Alumniaiset, jotka järjestetään Jyväskylässä. Alumniaisia ei järjestetä vuosittain, joten tämä luo huikeita mahdollisuuksia kehittää alumnien ja pörssin yhteistyötä uusiin ulottuvuuksiin.

Omat kokemukseni hallitusvuodesta ovat erittäin positiiviset! Vuosi tulee olemaan ajoittain todella hektinen, mutta sitäkin rikkaampi kokemuksien saralla. Hallitusvuoden mahtavuutta on mahdotonta selittää sanoin, sillä se täytyy vain kokea itse. Uudet ystävät sekä mahtavat tapahtumat tekevät vuodesta niin kokemusrikkaan, että tätä muistelee vielä vanhana pappanakin!

-Johannes

Jätä vastaus