Hallitus ja jaostot,  Viimeisimmät,  Yleinen

Pörssin hallitus 2022 – korkeakoulupoliittinen vastaava

Korkeakoulupoliittinen (lyhyesti kopo) vastaava huolehtii Pörssi Ry:n opiskelijoiden edunvalvonnasta, sekä koulutuksen saavutettavuudesta. Korkeakoulupoliittisena vastaavana pääset syventymään erityisesti JSBE:n opiskelijoita koskevaan päätöksentekoon ja pääset näkemään valtakunnallisen päätöksenteon vaikutuksia myös paikallisesti. Tämän lisäksi pääset rakentamaan verkostoa muiden korkeakoulupoliittisten vastaavien kanssa Suomen Ekonomeilla kuin myös Jyväskylän yliopistossa.


Kopo-vastaava sopii henkilöille, jotka ovat valmiita ottamaan tuumasta toimeen. Mikäli olet huolestunut kurssitarjonnasta, opintojen saavutettavuudesta, opintojen laadusta tai mistä tahansa opiskelijoiden asioihin liittyvistä asioista, voi tämä pesti sopia juuri sinulle. Pääsääntöisesti kopon työkaluina ovat säännölliset kokoukset JSBE:n kanssa, koulutuksen kehittämisen työryhmä, sekä kopo-jaosto. Tämän lisäksi tarvittaessa pystyt myös yhdistämään voimasi muiden kopojen kanssa JYY:n valiokunnissa ja Suomen Ekonomeissa.


Parhainta kopona on ollut lähtökohtaisesti yhteisö: Kopo-jaoston into ja hehku valvoa pääaineiden laatua, sekä yhteisprojektit muiden kanssa ovat kasvattaneet erityisesti työelämätaitoja järjestökentällä. Tämän lisäksi myös opiskelijoiden auttaminen haastavissa tilanteissa on erittäin antoisaa ja pääsee näkemään konkreettisesti oman toiminnan vaikutusta.


Kopo huolehtii myös kokonaisvaltaisesti tutoroinnin juoksevista asioista. Tutorviikkojen valmistelu ryhmäjaoista kv-opiskelijoiden tavoittamiseen kuin tutororeiden henkinen tukeminen ovat auttaneet oppimaan ymmärtämään suuremman joukon koordinointia. Kopo:n tehtävä on myös hyvin joustava: Pystyt tarvittaessa keskittämään intohimosi vaikuttamiseen niin mielenterveyteen kuin yhdenvertaisuuteen.


Kopo-vastaavan työ on pitkäjänteistä, mutta samalla myös ymmärrys päätöksenteon prosesseista ja toimisesta kasvaa. Suosittelen kopo-vastaavan roolia määrätietoisille henkilöille, jotka haluavat kasvattaa osaamista järjestökentällä kuin myös vaikuttajana. Tämän lisäksi mikäli sinulla on suuri into opintoihin liittyviin asioihin, voisi tämä pesti olla oikea.


Laittele ihmeessä viestiä mikäli herää kysyttävää!

Teksti: Hung L

Jätä vastaus