Hallitus ja jaostot,  Viimeisimmät,  Yleinen

Pörssin hallitus 2022 – yrityssuhdevastaavat

Moikka! Hienoa, että oot eksynyt tälle sivulle. Tässä kirjoittavat Pörssin yrityssuhdevastaavat vuosimallia 2022, Patrik Sommarberg ja Joonas Aarnio. Aloitetaan mielikuvaharjoituksella…

Heräät tukka pystyssä paikasta X, suusi on kuiva kuin erämaankulkijan sandaali ja kätesi tuoksuvat rahalta. Kravattisi on vinossa, puvun takkisi peittonasi ja haalarisi tyynynäsi. Katsot puhelintasi, jossa on useita viestejä ja missattuja puhelinsoittoja. Silmääsi pistää kuitenkin Big 4 yhtiöiden kiitokset viime illasta. Keräät hetken ajatuksiasi, kävelet Revoon syömään, jossa ravintolapäällikkö heittää sulle kivet ja kertoo että pöytä on katettu. Lompakkosi jäi kotiin, mutta et miljooniasi tarvitse, koska olette ravintolapäällikön kanssa hyvää pataa. Kävelet tästä Sinisen Pörssin yhteistyökumppanille parturiin, fleda hyvin ja case -tehtävästä voittamasi kello näkyy. Vasemmalla kädelläsi sovit puhelimessa yritysten johtajien kanssa tulevista viikoista ja oikealla kädelläsi päivität Nordnetin (premium) sijoitussalkkuasi. Kävelet Agoralle, mutta et mene luennolle, koska aikasi on rahaa. Uudet opiskelijat kirkuvat perääsi käytävällä, mutta kätesi on väsynyt kirjoittamaan nimikirjoituksia ja kasvosi väsyneet hymyilemisestä edustustehtävissä. Selkkari on täynnä parhaita ystäviäsi ja tajuat elämän olevan toisinaan aika ihanaa.

Edellinen on osittain mielikuvitusta, joten lue tästä eteenpäin ajatuksella.

Patrikin sanoin

Niin kuin ekonomien videolla sanoinki, tää vuos hallituksessa on ollut leffa. Tuntuu oudolta et se alkaa lähestyä loppuaan, koska oon koko vuoden vakuutellu ettei ne lopputekstit tuu, vaan kivaa tapahtumaa seuraa aina vielä kivempi juttu. Edeltäjäni sanoivat hallitusvuoden olevan elämän paras vuosi ja suhtauduin siihen aina terveellisellä kriittisyydellä, mutta allekirjoitan nuo sanat nyt täysin. Tutustut moniin ihmisiin ympäri Suomen, saat heistä parempia kavereita kuin osaat edes kuvitella ja koko elämän varrelle. Pääset kokemaan ja järjestämään toinen toistaan siistimpiä juttuja. Opit priorisoimaan asioita, kiireisimpienkin hetkien keskellä nauttimaan jokaisesta sekunnista, saat suhteita ja taitoja työelämään, kokemusta ottaa vastuuta ja mahdollisuuden uudistaa Keski-Suomen suurinta opiskelijajärjestöä omalla arvokkaalla panoksellasi. Olen ollut onnekas, koska olen saanut jakaa nämä kokemukset parhaan kaverini ja työparini Joonaksen kanssa. Olen kiitollinen myös jaostolleni, joka on hoitanut tehtävänsä hyvin ja josta olen saanut todella tärkeitä kavereita. En voi myöskään tarpeeksi hehkuttaa, kuinka tärkeitä muista hallituskavereista on tullut minulle. Kaikki nämä osa-alueet ovat muodostaneet ikimuistoisen vuoden. 

Hallituksessa hyviä puolia on myös se, ettei ole sidottu pelkästään omaan pestiin, vaan pystyy vaikuttamaan omalla aktiivisuudellaan vaikka missä. Osallistuin esimerkiksi Pörssi Storen malliston uudistamiseen VPJ:mme Aapon kanssa, suunnittelin ja hankin sillistuotteemme tällä kertaa yritysyhteistyön kautta sekä muutamaan otteeseen olen myös toiminut jonkinlaisena tapahtumavastaavana järjestäessäni yritystapahtumia. Kiitokset muilta pörssiläisiltä, esimerkiksi fuksiexculla, tuntuvat todella hyvältä, kun tiedät tehneesi paljon hommia sen eteen. Ja onhan ne edustustehtävät, esimerkiksi muiden kylteriainejärjestöjen vuosijuhlat, aika upea juttu 🙂

Muistot vuodesta elävät ikuisesti ja jopa tietyt biisit saavat edelleen kylmiä väreitä.

Joonaksen sanoin

Tätä kirjoittaessani en voi uskoa, että vuosi sitten pimeinä lokakuisina iltoina pohdin hallitukseen hakemista, ja se tuntui vielä kaukaiselta haaveelta. Onko minusta siihen? Riittääkö aika? Hukunko hommiin ja saanko opintoja yhtään eteenpäin?

Yrityssuhdevastaavan pesti hallituksessa on antanut itselleni paljon enemmän, mitä osasin koskaan kuvitella. Tammikuun ensimmäisistä päivistä vauhti on vain kiihtynyt, ja tuntuu, että tästä vuoristoradasta jarrut ovat hyvällä tavalla hävinneet kokonaan. Tämän vuoden hallitus on ensimmäinen ”koronanjälkeinen”, ja voi morjes miten hyvin jengi on painanut hommia, nöyrä kiitos tähän väliin koko porukalle ja upealle jaostollemme.

Alkuvuosi piti sisällään uusia kokemuksia ja oppitunteja niin sopimusneuvotteluista, tapahtumien järjestämisestä, jatkuvasta muutoksesta ja uuden luomisesta niin yrityssektorin kuin koko järjestön tasolla. Yrityssuhdevastaavan pesti on todella monipuolinen, eikä todellakaan ole pelkästään sähköposteja, puheluita tai Teams -palavereja, koska pääset vaikuttamaan kaikilla osa-alueilla siihen, mitä järjestössä tapahtuu. Yritysyhteistyökumppanit ovat todella tärkeitä ja näkyviä tämän kokoiselle järjestölle. Oli kyseessä sitten vuosijuhlien pääsponsorille parhaan näkyvyyden suunnittelu, Rinneriehan stigakilpailu, yritysvierailu Helsinkiin, uuden trainee -haun julkistaminen tai vaikkapa yksittäinen banderolli (tietäjät tietää, kerron mielelläni :D), kaikissa näissä on yrkkien kädenjälki ja pilke silmäkulmassa nähtävissä. Ja mikä hienointa, voin hyvällä omallatunnolla sanoa tekeväni näitä asioita parhaiden ystävieni kanssa pörssiläiseltä pörssiläiselle. Ei sitä fiilistä voi sanoin kuvailla, kun saat paljastaa fuksiexcun oikean kohteen huutojen saattelemana tai monen kuukauden työnteon jälkeen Laajiksen huipulla katsoen tuhansia opiskelijoita ja todeta ”me tehtiin tää”.

Ja ei, Iida ei pakottanut minua aamupalaverissa kirjoittamaan näin, tämä tulee suoraan sydämestä.

Vastaus alussa esittämiini kysymyksiin on: En ole katunut päivääkään, pesti on antanut monikertaisesti enemmän mitä on ottanut, ja olen viettänyt elämäni tähän asti parhaan vuoden kaikilla mittareilla. Vielä on pari ässää hihassa tälle syksylle tulossa, mutta lupaan, etten ilman herkistymistä luovuta pestiäni eteenpäin. 

Meidän pestistä

Yrityssuhdevastaavien pesti pitää sisällään pähkinänkuoressa yrityssektorin organisoinnin, johon kuuluu myös yrityssuhdejaoston johtaminen. Yrityssuhdevastaavan vuosi lähtee käyntiin ensin jaoston perehdytyksellä, jota seuraakin aika pian jo Rinneriehan sponsoreiden hankkiminen eli työn touhuun pääsee nopeasti. Kevään aikana uusimme myös monia vuosisopimuksia. Myöhemmin keväällä alamme kartoittamaan yhteistyökumppaneita syksyllä aloittavien uusien opiskelijoiden haalareihin. Fuksiviikoilla tekemistä ja hauskanpitoa riittääkin ihan olan takaa, jonka jälkeen yrityssuhdevastaavat alkavat siirtää katseitaan vuosijuhlien yhteistyöpakettien myyntiin. Näiden lisäksi koko vuoden ajan ylläpidämme ja kehitämme Sinisen Pörssin etuohjelmaamme. Edellä mainittujen pääpainopisteiden lisäksi yrityssuhdevastaavien tärkeimpiä tehtäviä on huolehtia aikaisemmin mainituista vuosittain tehtävistä vuosisopimuksista suurimpien yhteistyökumppaneiden kanssa ja pitää huoli niissä sovittujen asioiden toteutumisesta vuoden aikana. Järjestämme myös vuosittain yritysvierailuja eli yritysexcursioita. Laajassa kuvassa hoidamme lähes kaiken yritysyhteistyön, joka tapahtuu Pörssi ry:n ja yritysten välillä eli olemme ainejärjestömme käytössä kaikkeen tämän kattavaan toimintaan – myös uusiin yhteistyöideoihin, joka onkin aina toivottua.

Yrityssuhdevastaavaksi kannattaa hakea, jos on halua osallistua ihan ytimessä Pörssin toimintaan, on kiinnostunut yritysten kanssa asioimisesta ja ylipäätään yritysmaailmasta, haluaa kokemusta ihmisten (jaoston) johtamisesta ja haluaa olla osana meidän upeaa hallitusta sekä edustaa Pörssiä sidosryhmille myös Jyväskylän ulkopuolella. Suosittelemme lämpimästi tätä pestiä, emme olisi voineet käyttää paremmin tätä opiskeluvuotta.

Teksti: Joonas Aarnio ja Patrik Sommarberg Kuva: Iida Kortevaara

Jätä vastaus