Hallitus ja jaostot,  Viimeisimmät,  Yleinen

Pörssin hallitus 2022 – viestintävastaava

Moikka! Mun nimi on Diana Shah-Aga ja olen Pörssin tämän vuoden hallituksen viestintävastaava ja sihteeri. Tämän lisäksi olen järjestänyt Pörssissä myös excursioita ja toiminut yhdenvertaisuusvastaavana.

Päädyin tähän pestiin, sillä halusin ajaa kanssaopiskelijoideni etua omalla panoksellani ja mennä oman mukavuusalueeni ulkopuolelle. Ennen hallitukseen hakemista toimin mediajaostossa graafikkona, minkä takia tuntui luontevalta hakea viestintävastaavaksi ja sihteeriksi. Graafikon hommat ovat antaneet minulle mahdollisuuden toimia myös freelancerina matalalla kynnyksellä, ja koin viestintävastaavan hommat antavan minulle käytännön kokemusta tulevaisuutta varten. Lisäksi olen parantumaton työnarkomaani, joten miksipä en ottaisi kaikkea mahdollista tarjottimelleni.

Viestintävastaavalla on monta lankaa käsissään ainejärjestön sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä excursioihin. 

Luonnollisesti viestintävastaavana on paljon tekemisissä muiden hallituksen sektoreiden kanssa. Viestintävastaavan ja sihteerin hommat alkoivat minulla jo ennen vuoden alkua niin, että olen miettinyt seuraavan vuoden viestintää ja vuoden alussa hiommekin viestintäsuunnitelman kuntoon ja perehdytimme apunamme toimivan mediajaoston yhdessä päätoimittajamme Terhin kanssa. Yhteistyö viestintävastaavan ja päätoimittajan välillä onkin tiivistä mm. stokkikuvausten ja Fuksihypen suunnittelun sekä toteuttamisen merkeissä. Viestintävastaavana olen myös toiminut JSBE-sometiimin yhteyshenkilönä, ja olen myös rekrytoinut tiimiläiset. Viestintävastaavan tehtäviin on kuulunut myös sähköpostitiedotteiden luominen ja lähettäminen, Facebookin ja Telegramin-ryhmien moderoiminen, vastuu nettisivuista, viestintä Pörssin sidosryhmien kanssa, excursioiden järjestäminen mm. Rukalle ja Särkän Märkään sekä Fuksiexcu-kohteeseen yhdessä Pörssin yrityssuhdevastaavien kanssa sekä Viestintä & Kylterit yhteistyö yhdessä Parku ry:n ja Lööppi ry:n hallitusten viestintäsektoreiden kanssa. Lisäksi viestintävastaavan vastuulla on jatkuva viestinnän kehittäminen muiden pestien aikatauluista riippumatta. 

Ja mitäs sitten sihteerin hommat pitävät sisällään? 

Sihteeri on vastuussa Pörssin kuukausittaisista kokousjärjestelyistä. Kokousjärjestelyihin kuuluu esityslistan tekeminen, kokouskutsujen lähettäminen sekä kokouksen pöytäkirjan laatiminen ja arkistointi. Lisäksi sihteeri toimii puheenjohtajan apuna eri asioissa tarvittaessa. Kuulostaako kuivalta duunilta? Mulla on pieni salaisuus: Ei sihteeriä, ei kokouksia -> ei mitään kivaa toimintaa Pörssille 😉

Miksi kannattaa hakea viestintävastaavaksi ja sihteeriksi?

Jos sinua kiinnostaa kehittää viestinnällistä osaamistasi ja haastaa itseäsi vuoden ajan, tämä pesti on luotu sinulle. Lisäksi voin sanoa, että hallitusvuosi on hyvin ainutlaatuinen vuosi elämässä, jos siitä osaa ottaa kaiken ilon irti. Kaikkea ei tarvitse heti osata, mutta halu oppia uutta ja ahkera luonne on aina eduksi. Vaikka vuosi on tuntunut välillä raskaalta niin en osaa pukea sanoiksi, kuinka haikealta tuntuu jättää tämä pesti vuoden päättyessä, sillä loppujen lopuksi oma hallitusporukka ja koko Pörssi on tehnyt tästä vuodesta ikimuistoisen<3

Jos tulee mitään kysyttävää tähän pestiin liittyen, tule rohkeasti nykäisemään hihasta milloin vain!:) 

Jätä vastaus