Hallitus ja jaostot,  Viimeisimmät,  Yleinen

Pörssin hallitus 2022 – päätoimittaja

Hellou! Mää oon Terhi Halmetoja, kolmannen vuoden viestinnän johtamisen opiskelija ja tänä vuonna toimin Pörssin hallituksessa päätoimittajana. Oon tehnyt joskus ala-asteella lehteä parin kaverin kanssa, joten kai tätä päätoimittajan pestiä voi kutsua joksikin lapsuuden unelmien täyttymykseksi:D Tein viime vuonna mediajaostossa sisällöntuottajan hommia, joten kiinnostus näihin hommiin syttyi jo fuksivuonna. Meidän hallitusvuosi alkaa kuitenkin jo lähenemään loppuaan ja kohta on seuraavien aika hypätä rattaisiin!

Mitäs kaikkea pestiin sitten oikein kuuluu?

Nimensä mukaisesti päätoimittajan isoimpana vastuualueena on meidän ainejärjestölehtemme Pörssikurssi. Lehteä julkaistaan viisi kertaa vuodessa, joita työstetään projektimaisesti aina noin kuukauden ajan. Päätoimittaja tekee alustavan taittosuunnitelman, järjestää toimituksen kokouksen, jossa hiotaan taittosuunnitelmaa ja kirjoitellaan juttuja, kerää tekstit, suunnittelee visuaalisen ilmeen taittajan kanssa, tilaa tarvittavat grafiikat ja organisoi kuvaukset sekä hoitaa lehden oikolukemisen. Sitten lehti menee taittajalle ja siitä painoon, jonka jälkeen valmiit lehdet saapuvat Selkkariin kaikkien luettavaksi. Kirjoittelen ja valmistelen itse vain pari juttua per lehti oman palstan lisäksi, mutta muuten kuka tahansa pörssiläinen saa osallistua lehden toimittamiseen ja vaikuttaa lehtien sisältöön toimituksen kokouksissa. Mitään vaiheista ei tarvitse siis tehdä yksin, vaan kaikki halukkaat otetaan mukaan tekemään Pörssikurssia ja sisällöntuottajat ovat tiiviisti mukana auttamassa.

Pörssikurssin lisäksi päätoimittajan vastuulla on pyörittää sometileistä Pörssin Instagramia, Snapchatia ja Pörssikupla-blogia sekä tänä vuonna lisäyksenä Pörssin TikTok-tiliä yhdessä sisällöntuottajien kanssa. Päätoimittajahan muodostaa yhdessä viestintävastaavan kanssa viestintäsektorin, mikä tarkoittaa sitä, että me huolehdimme yhdessä viestinnän yhtenäisyydestä ja toimivuudesta, koordinoimme 8-henkistä mediajaostoa, suunnittelimme fuksihypeä sekä olemme mukana Viestijät ja kylterit -yhteistyössä. Monenlaista pääsee siis tekemään!

Onkos ollut kivaa?

On ollut kivaa! Oon kokenut tämän pestin ja hallitustyöskentelyn todella palkitsevaksi, koska tässä pääsee tekemään niin monipuolisesti itselle mieluisten asioiden parissa. Nautin luovasta tekemisestä ja päätoimittajana pääsee toteuttamaan itseään niin kirjoittamisen muodossa kuin oman mielenkiinnon mukaan esimerkiksi grafiikoiden, valokuvauksen ja visuaalisuuden puolella. Pestiin ja työtehtäviin voi siis vaikuttaa itse ja kehittää niistä täysin itsensä näköisiä. 

Paljon pääsee pitämään kerralla hyppysissään, joten kaiken sen organisointi ja hommien tarpeeksi ajoissa hoitaminen tuo toki haasteensa, joten sitä en voi kyllä väittää, etteikö olisi ollut kehittävä vuosi. Vaikeuksia on myös tuonut innokkaiden kirjoittajien löytäminen ja kirjoittajien muistuttaminen deadlinessa ajoissa pysymisestä, mutta kaikesta on aina selvitty ja on ollut hieno nähdä oma kätensä jälki lopputuloksissa niin konkreettisesti. Kaikkeen tähän saa kyllä myös kulumaan loputtomasti aikaa, joten on saanut miettiä, mikä on olennaisinta aina mitäkin sisältöä ajatellen. 

Paljon on itsenäistä tekemistä, mutta parastahan se on, kun yhdessä pääsee tuottamaan mielenkiintoista sisältöä pörssiläisille! 

Jos yhtään kiinnostaa, niin kannustan todellakin hakemaan hallitukseen! Vuosi on ollut täynnä ikimuistoisia hetkiä, joista en vaihtaisi sekuntiakaan<3 Tule ihmeessä nykäsemään hihasta, jos on mitään kysyttävää, haluat kuulla pestistä tai muuten vain tulla rupattelemaan!

Jätä vastaus