Hallitus ja jaostot

Pörssin hallitus – Sosiaalipoliittinen vastaava 2019

Mikä ihmeen sopo?

Sopon eli sosiaalipoliittisen vastaan pestissä pääsee tekemään kattavasti kaikennäköistä! Pestiin on yhdistelty kaksi vuotta sitten hallituspesteistä liikuntavastaavan ja KV-vastaavan vastuut sekä otettu lisänä hyvinvointipuoli, sopoiluhommat ja tutoroinnin organisointi yhdessä kopon kanssa.

Päiväni sopona koostuvat hyvin erityyppisistä tehtävistä. Kuukausitasolla tehtäväkenttään kuuluu miltei aina monien eri yhteistyötahojen eli järjestötoimijoiden ja yritysten kanssa neuvottelemista, tulevien liikunta-, hyvinvointi- ja kansainvälisyystapahtumien järjestämistä aina ideoinnista, budjetoinnin kautta, markkinointisuunnitelmiin ja itse tapahtumapäivän organisointiin, Pörssin eri viestintäkanavien kuten Pörssin liikunta -facebook-ryhmän sekä nettisivujen sisällöntuotantoa sekä useampia erinäisiä kokouksia. Vuositasolla mukaan tulevat vaihtoinfojen järjestäminen, kotikansainvälisyyden tukeminen, Pörssin esittely KV-tutkinto-opiskelijoille ja ulkomaalaisille vaihtareille, työhyvinvointikyselyn järjestäminen ja Allstarsin työhyvinvoinnin kehittäminen, palkitsijaiset, tutoreiden ohjeistaminen sekä ainejärjestömme hyvinvointi- ja yhdenvertaisuusasioiden kehittäminen, vakiovuorojen vuorohankinta sekä syksyisen hyvinvointiviikon järjestäminen.

Vaikka sopon ”yksilöpestissä” onkin useampi vastuualue, on näiden hallitsemiseen äärimmäisen tärkeänä tukena ja apuna useampi henkilö läpi vuoden. Koko hallituksen tuen lisäksi suuri apu tutorointi- ja edunvalvontatehtävissä on ollut koulutuspoliittisesta vastaavastamme Katrista sekä erityisesti sopon kanssa liikuntatarjontaa eli vakiovuoroja ja liikuntatapahtumia järjestävästä liikuntajaostosta; Liinusta, Sirusta ja Juliasta. Onkin ollut parasta päästä tekemään hommia erilaisissa tiimeissä, eri rooleissa. Ryhmänjohtamistaitojen harjoittelu sekä monipuolinen pienempien ja suurempien kokonaisuuksien organisointi ovatkin ehkä laajimmat kokonaisuudet, joita olen hallitusvuoden aikana päässyt oppimaan käytännössä. Näiden lisäksi neuvottelu- ja vuorovaikutustaitoja on päässyt hiomaan muun muassa eri liikunta-alan tahojen kanssa yhteistöitä sopiessa. Pestin eri kehityssuuntien tuominen hallitukselle sekä JSBE:n henkilökunnalle varteenotettaviksi ideoiksi, on myös kehittänyt perehdytys- ja vaikuttamistaitojani. Aika kattavia oppeja siis, sanoisin!

Vaikka hallitusvuosi onkin ollut kaikista käytännönläheisintä työelämän oppimisen aikaa, mitä opinnot ovat minulle tähän mennessä tarjonneet, on meillä äärimmäisen hauskaakin ollut! On sanoinkuvailemattoman hieno fiilis ollut olla järjestämässä kerta toisensa jälkeen mageampia ja erilaisempia tapahtumia sekä huomata, kuinka pörssiläiset pitävät niistä. Pörssihenki ja kunnon tekemisen meininki on jotain, mitä ei koskaan tule näitä hommia muistellessa unohtamaan. Niistä jos joistain on tänä vuotena saanut nauttia yllin kyllin! On ollut hauska huomata, kuinka pitkistä päivistä huolimatta hymy ei ole hyytynyt, kun hommia on saanut tehdä niin huippuporukassa koko yhteisön eteen. Välillä on tarvittu kunnon suomalaista sisua ja pinna on ollut kireällä, mutta muutamaa sekuntia myöhemmin on naurettu kippurassa samaiselle tilanteelle. Hyviä hommia kaiken kaikkiaan!

Sopon pestissä tulevaisuutta ajatellen näen huikeasti potentiaalia. Pestissä on paljon varaa soveltaa, muuttaa ja jatkaa kehittämistä. Pohja on kunnossa, mutta aina on tilaa uusille ideoille ja konsepteille, mikäli niitä haluaa mukaan tuoda! Liikunta- ja hyvinvointitapahtumiin, edunvalvontaan sekä KV-puolelle pörssiyhteisön ulkopuolelta tukea tuo myös JYY:n valiokunnat, joista saa ideoita pestin pyörittämiseen sekä pääsee tutustumaan myös muiden Jyväskylän ainejärjestöjen hallituslaisiin. Koko Suomen kylteriverkoston yhteishenki on myös ollut hieno kokea tänä vuonna. Eri tilanteissa on päässyt tutustumaan useisiin kylterihallituksiin ja niissä vastaavia hommia paiskiviin kavereihin. Meno on ollut unohtumatonta!

Jos siis yhtään mietit, että liikunta-, hyvinvointi- ja KV-asiat olisivat sinun juttusi, en voi muuta kuin suositella tätä pestiä. Hallitusvuosi on ollut ainakin itselleni jotain niin arvokasta, etten ole ajoittaisista haasteista huolimatta katunut hetkeäkään sitä, että päätin hakea mukaan! Jos tulee mitä tahansa kysyttävää tähän pestiin liittyen, niin nykäiskää hihasta, kerron mielelläni.

Henna Mäkiaho 

Jätä vastaus