Hallitus ja jaostot

PÖRSSIN HALLITUS 2021 – VARAPUHEENJOHTAJA

Hallitusvuosi – mitä kaikkea se pitää sisällään?

Joko on hallitushaun aika? Vuosi on mennyt niin nopeasti eteenpäin, etten aina meinaa pysyä perässä. Aika menee nopeasti, kun on törkeän hauskaa ja sitähän tää vuosi on ollut!

Mie oon Emma Laine ja tämän vuoden hallituksen varapuheenjohtaja. Mun polulle pörssiläisenä on mahtunut mm. vujutiimi, puurojuhlatiimi, tapsajaosto, fuksiaisvastaavan pesti, P&D edaattorina sekä hallituksen jäsenenä toimiminen. Parasta Pörssissä on se, että oman polun saa rakentaa juuri sellaiseksi kuin itse haluaa. Yhtä oikeaa tapaa ei ole ja jokainen niistä on yhtä arvokas.

Mun opiskelijaelämää on vahvasti liittynyt järjestötoiminta, mutta opinnot on silti edennyt toivotussa tahdissa. Helppoa se ei ole aina ollut ja välillä on joutunut nipistämään jostain (kuten yöunista :D) mutta päivääkään en vaihtaisi pois! Parasta ja palkitsevinta on ollut tehdä yhdessä asioita pörssiläisten – eli meidän jokaisen eteen!

Mitä tekee varapuheenjohtaja?

Se onkin hauska kysymys, johon saadaan joka vuosi erilainen vastaus. Varapuheenjohtajan päätehtäviin kuuluvat ostoreskontran hoitaminen, tiloista ja hankinnoista vastaaminen, alumniyhteistyö, PörssiStoren pyörittäminen ja kehittäminen sekä Firmamessutiimistä vastaaminen. Aiemman tapahtumataustani vuoksi olen ollut tapahtumasektorin tukena ja apuna milloin missäkin tehtävissä ja se vpj:n tehtävissä onkin parasta, että pesti muotoutuu joka vuosi varapuheenjohtajan itsensä näköiseksi. Ensi vuonna varapuheenjohtaja saattaa käyttää aikansa hyvin erillä tapaa!

Tärkein tehtäväni on kuitenkin olla koko hallituksen ja etenkin puheenjohtajan tukena. Tämä ei tarkoita äärimmäistä venymistä joka suuntaan, vaan suurin osa päivistä kuluu keskusteluun muiden hallituslaisten kanssa siitä, kuinka asioita olisi järkevintä hoitaa. Asioiden pallottelu, yhdessä miettiminen ja toiminnan kehittäminen onkin ollut yksi opettavimmista asioista hallitusvuotenani.

Ei yhtään samanlaista päivää

Vuoden aikana eteen on tullut asioita, joista en alkuun ole tiennyt yhtään mitään. Yksikään päivä ei ole ollut samanlainen ja se onkin tehnyt vuodesta mielenkiintoisen. Toisena päivänä kädet ovat täynnä laskuja ja toisena päivänä juonit yhteistyökuvioita Dumpin ja Stimpan kanssa tai keräät taskulampun valossa tölkkejä ja roskia Harjulta. Aikatauluttamisella saa paljon aikaan ja hallitusvuosi onkin opettanut todella paljon oman työn johtamisesta sekä omista rajoista ja jaksamisesta. Alkuvuodesta aikaa kuluu uusien asioiden sisäistämiseen, mutta aikaa kyllä jää omien harrastuksienkin pariin ja ne ovatkin erityisen tärkeä pitää matkassa koko vuoden läpi!

Kokemuksia, haasteita ja uusia ystäviä

Vuoden aikana hallituksesta on hioutunut todella tiivis tiimi. En usko olevani väärässä sanoessani, että jokainen meistä on saanut ystäviä loppuiäkseen. Hallituksessa toimiessa et siis ole ikinä yksin – 11 muuta ihanaa hallituslaista ovat tukenasi jatkuvasti, oli edessä mitä tahansa!

Pörssihenki on vertaistaan vailla. Kuluneet kolme vuotta olen saanut tuntea olevani osa yhteisöä, jonka olemassaolosta en tiennyt ennen yliopistoon pääsemistä. Se fiilis mikä välittyy kaikesta meidän toiminnastamme on se syy, miksi jokainen Pörssin eteen käytetty tunti ei ole koskaan tuntunut työltä.

Hallitusvuosi on täynnä uusia kokemuksia ja haasteita, mutta ennen kaikkea upeita ihmisiä ja mitä hauskimpia hetkiä pörssiläisten kanssa!

Oletko miettinyt hallitukseen hakua?

Hae! Se on todellakin sen arvoista!

Teksti: Emma Laine / Kuva: Krista Pakalen

Jätä vastaus