Hallitus ja jaostot

Pörssin hallitus – Yrityssuhdevastaavat 2019

Moikka!
Me ollaan Roni Lappalainen ja Julius Heikkilä, Pörssin yrityssuhdevastaavat vuosimallia 2019. Yrityssuhdevastaavien eli yrkkien pääasiallisena tehtävänä on toimia linkkinä Pörssin ja yritysten välillä. Pyrimme kehittämään yhteistyötä yritysten ja muiden sidosryhmien kanssa ja luomaan uusia suhteita potentiaalisiin yrityksiin niin, että kaikki Pörssiläiset pääsisivät askeleen lähemmäksi oikean työelämän meininkiä.

Hallitusvuosi on ollut uskomattoman opettavainen. Itse hallitusporukassa toimiminen on opettanut paljon tiimityöskentelystä, kun porukkaa värittää kaksitoista erilaista persoonaa. Kun tehdään hommia isossa tiimissä ei riitä, että kommunikaatio, sekä yhteistyö sujuvat, vaan tämän pitää olla myöskin hauskaa! Lisäksi yrityssuhdevastaavat vetävät yrityssuhdejaoston toimintaa, joka on opettanut omalta osaltaan tiimin vetäjänä toimimisesta.

Käydään nyt läpi vähän tarkemmin yrityssuhdevastaavan hommia!

Yrkän perustehtäviin kuuluu Pörssi ry:n ja yhteistyöyritysten välinen kommunikaatio, sekä loppukädessä yhteistyösopimusten tekeminen. Pääyhteistyökumppaneitamme ovat esimerkiksi Keskimaa, Hartwall, Ey sekä PwC, jotka kaikki omalta osaltaan mahdollistavat Pörssin toiminnan ylläpitämisen. Yritysten päämäärät yhteistyössä saattavat vaihdella esimerkiksi tulevien työntekijöiden etsimisestä ylipäänsä tietoisuuden kasvattamiseen. Juuri siksi onkin tärkeää, että ylläpidämme hyviä suhteita yrityksiin ja huolehdimme, että voimme vastata yritysten tarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla.

Yritysyhteistyö on Pörssille tärkeää taloudellisessa mielessä. Ehkäpä vielä merkityksellisempää ovat kuitenkin ne työpaikat, jotka Pörssiläiset ovat saaneet tutustuessaan Pörssin yhteistyöyrityksiin. Aivan huikean fiiliksen saa aikaan viesti yhteistyöyrityksestä, jossa kehutaan hetki sitten rekryttyä JSBE:n, eli melkein poikkeuksetta Pörssi ry:n jäsentä.

Tapahtumien ja excujen järjestäminen

Yrkkähommiin kuuluu myös tapahtumien ja excujen järjestäminen. Yhteistyösopimuksiin kuuluu usein tapahtumia, joissa yritykset pääsevät tutustumaan pörssiläisiin ja pörssiläiset yrityksiin. Nämä kohtaamiset ovat todella arvokkaita yrityksille, sillä yritysten edustajat pääsevät tutustumaan potentiaalisiin työntekijöihiin ja tulevaisuuden huippuosaajiin. Lisäksi pörssiläiset pääsevät tutustumaan yritysten toimintaan, sekä hakemaan inspiraatiota tulevalle työuralleen.

Lisäksi yrityssuhdevastaavana on mahdollista järjestää tapahtumia oman mielenkiintonsa mukaan. Yksi esimerkki tästä on Pörssin yrittäjyysilta, joka järjestetään lokakuun alussa.

Hallitusvuosi kokonaisuudessaan

Hallitusvuosi on ollut meille uskomaton kokemus. Yrkkähommista on saanut paljon oikeaa työelämäkokemusta, joka varmasti auttaa omaakin tulevaisuutta ja työuraa hahmotellessa. Yrityssuhdevastaavana on tullut oltua yhteydessä kymmenien firmojen edustajiin – osaan on saanut matkan varrella jopa tutustuttua syvemmin. Hallituslaisena olemiseen kuuluu tietty aikaansaamisen vastuu, mutta päällimmäisenä vuodesta mielessä on ehdottomasti ystävien kanssa yhdessä tekeminen kaikkine tapahtumineen ja bileineen. Näissä hommissa oikeasti pääset näkemään omien ja tiimiläistesi käsien jäljen. Kun melkein 1000 kylteriä reivaa koveripändin biisien tahtiin, voitte hyvillä mielin sanoa porukassa, että me saatiin aikaiseksi tämä.

Jos haluat haastaa ja kehittää itseäsi, saada kymmeniä uusia kavereita ympäri Suomen ja kokea aivan hiton siistin vuoden, suosittelemme hallitukseen hakemista.

Julius Heikkilä ja Roni Lappalainen

Jätä vastaus