Hallitus ja jaostot,  Viimeisimmät

PÖRSSIN HALLITUS 2023 – PUHEENJOHTAJA

Olen Leevi Leijon, viestinnän johtamisen opiskelija ja Pörssin hallituksen puheenjohtaja vuosimallia 23. Nyt alkaa olla taas se aika vuodesta, kun Pörssin varma syksyn merkki lähestyy, eli hallitushaku sekä sen kruunava syyskokous. Jos luet tätä, sinua saattaa kiinnostaa mitä Pörssin puheenjohtaja tekee ja mitä tähän pestiin kuuluu. Ja vaikka ei kiinnostaisikaan, niin lue ihmeessä loppuun.

Sanotaan nyt heti alkuun suoraan, että tämän pestin esittely ei ehkä ole helpoimmasta päästä, sillä loppujen lopuksi pestiin kuuluu monenlaisia irtonaisia osia, että on jopa mahdotonta listata kaikkea. Ja niin kornilta kuin se kuulostaakin,  ei tässä tehtävässä ole yhtä samanlaista päivää.

Varmaan tärkein tehtävä Pörssin puheenjohtajalla on vastata Pörssi ry:n toiminnasta sekä pitää huolta ja johtaa 12 henkisestä hallitusta. Olen tässä nyt toiminut yhdeksän kuukautta meidän hallituslaisten esimiehenä ja pitänyt huolen siitä, että hommat rullaavat hyvin hallituksessa. Sanottakoon jo tässä vaiheessa, että kyllähän se on rullannutkin! On kyllä ollut ilo päästä tekemään työtä tämän hallituksen kanssa. Puheenjohtaja ei toki tee aina pelkkää esimiestyötä, vaan tehtäviin kuuluu myös olla töissä meidän tapahtumissa, joita järjestää muut hallitukset jaostoineen, kuten esimerkiksi meidän tapahtumavastaavat, sopo tai juhlavastaava. 

Nimellisesti yksi tärkeimmistä tehtävistäni on toimia meidän hallituksen ja myös koko Pörssin edustajana meidän sidosryhmille. Näitä sidosryhmiä on muun muassa kauppakorkeakoulu, JYY sekä Suomen Ekonomit. Toimin myös muiden ainejärjestöjen puheenjohtajille lähimpänä linkkinä Pörssiin. Käyn esimerkiksi meidän varapuheenjohtajan kanssa kuukausittain JYY:n järjestämissä PJ-forumeissa, ja muissa tilaisuuksissa.

Tehtäviini kuuluu myös tietenkin meidän kokousten järjestäminen, organisointi ja niissä puheenjohtajana toimiminen. Tämä on Pörssin toiminnan kannalta oleellinen osa meidän toimintaamme ja esimerkiksi meidän kaksi sääntömääräistä yhdistyksen kokousta takaavat koko Pörssin elinkaaren. Kokousten järjestämisessä ja valmistelussa minua auttaa eniten meidän viestintävastaava. 

Olenkin itse henkilökohtaisesti saanut tältä hallitusvuodelta äärimmäisen paljon. Olen oppinut paljon itsestäni johtajana, mutta myös tietenkin tiimiläisenä. Olen päässyt harjoittelemaan itseni johtamista, koska ensimmäinen asia, minkä tässä pestissä huomaa on se, että enää ei samalla tavalla kerrota, mitä pitää tehdä missäkin olosuhteissa ja tilanteissa. Erityisen palkitsevaa on ollut nähdä oman työn tulokset Pörssin toiminnassa ja samalla saada todeta, kuinka mahtavan porukan kanssa olen saanut tehdä ja kokea näitä asioita. Tietenkin olen saanut hyvät neuvot tehtäviini sekä perehdytykseni auttoi tässä paljon. 

Jos sinua siis yhtään kiinnostaa puheenjohtajaksi ryhtyminen tai Pörssin hallitustoimintaan mukaan hakeminen, niin en voi enempää kuin suositella! Itse en ole näin kahden vuoden hallitustoiminnan aikana katunut hetkeäkään!

Leevi Leijon

puheenjohtaja 23

Jätä vastaus