Reissussa,  Yleinen

Vaihtotarinoita Pörssistä: Hilla Höyhtyä, Uruguay

Haaveiletko vaihtovuodesta vieraasta maasta? Mahdollisuudesta sukeltaa uuteen kulttuuriin, oppia uutta kieltä ja saada ystäviä uusista maista? Pörssin entiset vaihto-oppilaat vastaavat! He ovat kokeneet sen kaiken: jännityksen, epävarmuuden, onnistumiset ja haasteet, ja ovat valmiita jakamaan kokemuksensa.

Nimi:

Hilla Höyhtyä

Ikä:

24

Vaihtomaa:

Uruguay

Vaihtoaika:

Syksy 2022

Miksi valitsit kyseisen maan kohteeksi? Oliko se ensimmäinen vaihtoehtosi?

Valitsin Uruguayn, koska halusin oppia espanjaa (ja siellä puhutaan espanjaa) ja halusin mieluummin Etelä-Amerikkaan kuin Eurooppaan. Kun sitten ennen vaihtoa mietin Etelä-Amerikkaa, alkoi yhtäkkiä pelottamaan, että onko siellä vaarallista, joten hain Uruguayhyn, koska Googlen mukaan se on yksi turvallisimpia Etelä-Amerikan maita. Uruguay oli mun eka vaihtoehto. 🙂

Mikä oli suurin kulttuurishokki tai yllätys, jonka koit vaihtovuotesi aikana?

Suurin yllätys oli ehkä se, miten lämpimästi uudetkin ihmiset Uruguaylaiset ottavat vastaan, kun ekaa kertaa tavataan. Aina pussataan poskelle joka ikistä tyyppiä ryhmässä, mikä oli musta siistiä!

Millaista oli ensimmäinen päiväsi uudessa koulussa tai ympäristössä?

Ensimmäinen päivä koulussa oli kiva! Yliopisto missä olin, järjesti orientaatiota, jossa oli helppo tutustua muihin vaihtareihin.

Mitkä olivat vaihtovuotesi suurimmat haasteet ja miten selvisit niistä?

Suurin haaste oli varmaankin espanjan kieli, ja se että ei voinut yhtä luontevasti espanjan kielellä höpötellä uusille ihmisille, kuin vaikka englanniksi. Tuntui aluksi tosi hankalalta, kun ei pystynyt ilmaisemaan ajatuksiaan ja osallistumaan samalla tapaa ryhmäkeskusteluun, jos se käytiin espanjaksi.

Mitä opit uudesta kulttuurista ja miten se vaikutti sinuun?

Opin, että tuntuu kivalta, kun porukka sanoo moikat ja heipat niin tuttavallisesti, ja kuvittelin että sanoisin heippoja paremmin jatkossa, mutta kyllä siltikin klubilta kotiin lähtiessä usein tulee tehtyä katoamistemppu.

Mikä on suosikkimuistosi vaihtovuodestasi?

Vaikea sanoa suosikkimuistoa, mutta ehkä surffiviikonloppu pikku rantakylässä Uruguayssa menee top vitoseen. 🙂

Millaisia aktiviteetteja ja harrastuksia sinulla oli vaihtovuotesi aikana?

Aloitin Muay Thain ja kokeilin vähän salsaa ja bachataa tanssitunneilla. Muuten pööpöiltiin kavereiden kanssa ja keksittiin milloin mitäkin.

Kuinka kielitaitosi kehittyi vaihtovuotesi aikana?

Kielitaitoni kehittyi aika hyvin, oli tosi epämukavaa aluksi, mutta sitten kun oppi ja tuli varmuutta lisää niin innostuin höpöttelemään ihan kunnolla.

Miten vaihtovuotesi vaikutti tulevaisuuden suunnitelmiisi ja tavoitteisiisi?

Vaihtolukukausi ainakin innosti lähtemään jatkossakin ulkomaille ja toivon asuvani vielä tulevaisuudessa jossain ulkomailla

Onko sinulla vinkkejä tuleville vaihto-oppilaille?

Kokeile vaihdossa jotain uutta harrastusta tai muuta, mitä ei ole vielä tullut kokeiltua. Uusi harrastus tuo myös paikallisia kavereita ja kulttuurista pääsee oppimaan lisää. 🙂

Koonti: Janette Back
Kuvat: Hilla Höyhtyä

Jätä vastaus