Reissussa,  Yleinen

Vaihtotarinoita Pörssistä: Melina Tyynelä, Yhdysvallat

Haaveiletko vaihtovuodesta vieraasta maasta? Mahdollisuudesta sukeltaa uuteen kulttuuriin, oppia uutta kieltä ja saada ystäviä uusista maista? Pörssin entiset vaihto-oppilaat vastaavat! He ovat kokeneet sen kaiken: jännityksen, epävarmuuden, onnistumiset ja haasteet, ja ovat valmiita jakamaan kokemuksensa.

Nimi:

Melina Tyynelä

Ikä:

25v

Vaihtomaa:

Kansas, Yhdysvallat

Vaihtoaika:

Olin -23 kevätlukukauden eli tammikuu-toukokuu 

Miksi valitsit kyseisen maan kohteeksi? Oliko se ensimmäinen vaihtoehtosi?

Valitsin kyseisen maan, koska oon asunut Australiassa ja reppureissannut ympäri Eurooppaa, niin halusin ihan uuteen paikkaan ja oon aina halunnut kokeilla college campus -elämää Jenkeissä.

Ensimmäinen vaihtoehtoni oli yliopisto miamissa, eli tää EI ollut mun eka vaihtoehto mut oon ilonen että päädyin tonne.

Mikä oli suurin kulttuurishokki tai yllätys, jonka koit vaihtovuotesi aikana?

Oon matkustellut niin paljon, etten kokenut kauheesti kulttuurishokkeja. Ehkä kuitenkin se, että tuntemattomat ihmiset kehu mua kaduilla ja se, että ihan campuksellakin liikku aika paljon huumeita. Ei ehkä se mitä haluatte kokemuksena kuulla vaihtopaikoista, mutta piti tosissaan pitää varansa, ettei kohdannu huumeita opiskelijabileissä yms. 😅

Millaista oli ensimmäinen päiväsi uudessa koulussa tai ympäristössä?

Ekana päivänä olin aika stressaantunut, koska sieltä vaihtoyliopistosta vaadittiin kaiken näköstä, ja he sano aika tiukasti, että jos ei sulla oo oikeenlaisia lomakkeita yms. nii he lähettää sut takas kotii. Mut kaikki suju hyvin ja pääsin tapaan kivoja uusia kavereita ja kaikki oli tosi mukavia.

Mitkä olivat vaihtovuotesi suurimmat haasteet ja miten selvisit niistä?

En kauheesti kohdannut haasteita, mulla suju kaikki hyvin. Suurin oli ehkä se, että mun yliopisto oli keskellä ei mitään ja sieltä ei ollu julkista liikennettä pois. Mutta kävin hakemassa paikallisen ajokortin ja sit lainaamalla autoo muilta tai vuokraamalla päästiin kierteleen.

Mitä opit uudesta kulttuurista ja miten se vaikutti sinuun?

Opin uudesta kulttuurista sen, että teen kouluhommia ahkerammin nykysin ja kehun ihmisiä, mitä en supisuomalaisena ihmisenä aikasemmin tehny.

Mikä on suosikkimuistosi vaihtovuodestasi?

Suosikkimuisto on spring break Jenkeissä, jolloin meitä ajo viiden hengen opiskelijaporukka Floridaan ja sieltä vielä New Orleansiin 😊

Millaisia aktiviteetteja ja harrastuksia sinulla oli vaihtovuotesi aikana?

Vaihdon aikana kävin salilla sielä yliopiston omalla salilla, joka oli tosi hyvä ja kaikkien meidän opiskelijoiden käytössä.

Kuinka kielitaitosi kehittyi vaihtovuotesi aikana?

Mulla oli tosi hyvä kielitaito jo ennen vaihtoo, eli mulla tais paremminkin parantua se kirjallinen kielitaito kun se puhuminen, koska meidät laitettiin kirjottaa esseitä ynnä muita tosi paljon.

Miten vaihtovuotesi vaikutti tulevaisuuden suunnitelmiisi ja tavoitteisiisi?

Mun vaihtovuosi vahvisti entistä enemmän sitä ajatusta, että haluan muuttaa ulkomaille kun valmistun. En välttämättä Jenkkeihin, mutta jonnekin😊

Onko sinulla vinkkejä tuleville vaihto-oppilaille?

Mulla on paljon vinkkejä vaihto-opiskelijoille, etenkin jos on lähössä Pittsburghiin! Mutta yleisesti se vinkki, että etenkin Jenkeissä ne vaihtokohteet ei tule olemaan Harvard-tasoa, eli jos joudut pieneen tuppukylään, älä säikähdä. Sun vaihtovuodesta tulee varmasti superkivaa etenkin, kun pääset tutustumaan uusiin ihmisiin ja yliopiston meininkiin mukaan! 😊 Osallistu KAIKKEEN, äläkä istu iltoja yksin asuntolassa. Sun vaihto menee ohi ennen kun ees huomaat, joten tee niin paljon ja koe niin paljon kun vaan ehdit.

Koonti: Janette Back
Kuva
: Melina Tyynelä

Jätä vastaus