Hallitus ja jaostot

Hakijamarkkinointitiimi ja firmamessutiimi esittäytyvät

Nykyiset tiimit esittelevät, millaista on ollut toimia pesteissään kohta vuoden ajan. Omien kokemusten kautta esittelyt syventyvät myös tehtävistä opittuihin taitoihin.
Molempien tiimien hakuaika on parhaillaan auki (21.1. – 14.2.2020)!

Hakemisesta löydät lisätietoja Pörssin nettisivuilta Uutiset-osiosta.

 

Firmamessutiimi

Firmamessut ovat ura- ja rekrytointapahtuma, joka toimii opiskelijoiden ja yritysten kohtaamispaikkana. Firmamessuilla opiskelijoilla on loistava mahdollisuus hankkia tietoa työ- ja harjoittelumahdollisuuksista sekä luoda kontakteja useisiin mielenkiintoisiin yrityksiin. Messut järjestetään tammikuussa 2021 ja messujärjestelyjen suunnittelu aloitetaan jo kevään aikana onnistuneen tapahtuman luomiseksi.

Vuoden aikana jokainen firmamessu-tiimiläinen pääsee kontaktoimaan yrityksiä sekä miettimään messujen käytännön järjestelyitä. Vastuualueita on jaettu mm. budjetoinnin sekä viestinnän ja markkinoinnin suhteen. Firmamessuja järjestäessä oppii paljon käytännön taitoja työelämää ajatellen, kuten yhteistyön tekemistä usean eri yrityksen kanssa sekä asioiden ennakointia. Messujen järjestämisen aloitetaan jo keväällä. Silloin saa hyvän perehdytyksen vanhalta tiimiltä sekä hallitukselta, joka onkin vahvasti tukemassa ja tsemppaamassa koko projektin ajan. Tapahtuman suunnittelu lähtee liikkeelle vastuualueiden jakamisella sekä ideoimalla, miten Firmamessuja halutaan parantaa entisestään.

Omaa kehitystä voi havaita esimerkiksi myynnin saralla. Alkuun yrityksiin soittaminen ja asiansa esittäminen saattaa sisältää pienen jännitysmomentin, kuten luonnollisesti yleensä jokainen uusi asia. Kuitenkin hyvin nopeasti, ennalta suunnitellun asiasisällön tultua tutuksi, jännitys väistyy innon tieltä ja kontaktoinnista tulee helppoa ja luonnollisen tuntuista. Kärsivällisyyttä vaatii silloin tällöin ihmiseltä toiselle pallottelu ja lopulta oikean henkilön langan päähän saamisen vaikeus. Usein kärsivällisyys ja sinnikkyys kuitenkin palkitaan ja siitä todisteena on lukuisa joukko messuille kiinnitettyjä yrityksiä.

Kokonaisuudessaan voi sanoa, että Firmamessuilta jää käteen valtavasti uutta tietoa ja uusia taitoja. Ensiaskeleen ottaminenkaan ei ole vaikeaa, koska tukea sai jatkuvasti kaikilta puolilta. Etukäteen ei myöskään kannata huolehtia siitä, onko itsestä kyseiseen pestiin – sen oppii kyllä tekemällä!

 

Hakijamarkkinointitiimi

JSBE:n hakijamarkkinointitiimi on uusi tiimi, joka perustettiin vuonna 2019. Pääasiassa tiimi vastaa kauppakorkeakoulun Instagramin päivittämisestä ja sisällöntuotannosta, mutta tarvittaessa tehtäväkenttää on laajennettu esimerkiksi yhteistyöhön opiskelijalähettiläiden kanssa. Tavoitteena on siis tuottaa kauppakorkeakoulun somekanaviin sekä uusia hakijoita, että nykyisiä opiskelijoita kiinnostavaa sisältöä.

Pesti on itsessään todella monipuolinen ja tukee hyvin esimerkiksi markkinoinnin ja viestinnän johtamisen opiskelijoiden opintoja. Tiimiläiset pääsevät vapaasti suunnittelemaan tulevaa sisältöä isommassakin mittakaavassa, mutta toisaalta myös aikatauluttamaan postaukset somekalenteriin ja lopuksi tietysti postaamaan ne haluttuihin somekanaviin. Opiskelijat pääsevät siis itse vaikuttamaan paljon siihen, miltä esimerkiksi yliopiston Instagram näyttää.

Oppimisen kannalta mielenkiintoisia osa-alueita ovat myös olleet esimerkiksi Facebook Business Managerin käytön harjoittelu, jossa tiimiläiset pääsevät harjoittelemaan myös maksullista markkinointia. Lisäksi tiimin käytössä on muitakin ohjelmia, esimerkiksi Canva Pro, jolla on mahdollista luoda laadukasta ja ammattimaista sisältöä. 

Kokonaisuudessaan hakijamarkkinointitiimissä toimiminen on loistava tapa syventää koulussa opittuja taitoja käytäntöön, harjoitella tiimityötä ja tutustua uusiin ihmisiin, sekä oppia suunnitellun ja brändille tuotetun sisällön luomista. Pesti antaa kuitenkin opiskelijoille todella vapaat kädet sisällöntuottamiseen, jonka vuoksi oma kädenjälkikin tulee vahvasti esiin lopputuloksessa.

 

Teksti: Veera Möttönen ja Jenni Tuominen

Kuvat: Katarina Mustonen ja Joonas Lampela

Jätä vastaus