Opiskelijan arki

Missä pörssiläiset asuu – Tilavasti lutakossa

Vilma Autio, 23, on asunut yli vuoden Lutakossa lukiokaverinsa Linan, 23, sekä tämän kahden kissan kanssa. Tilaa riittää kaikille, sillä kolmiossa on neliöitä 75,5. Tästä sekä keskeisestä sijainnista johtuen kavereiden kanssa vietetyt leffaillat ja muut illanistujaiset sijoitetaan usein Vilman luokse.

Tilavalla parvekkeella on mukava viettää aikaa.

Asunnon parhaimmista puolista kysyttäessä Vilma mainitsee ensimmäisenä järjettömän kaappien määrän. Muita hyviä ominaisuuksia ovat hyvät kulkuyhteydet moottoritielle, valoisuus sekä kauniit maisemat Jyväsjärvelle, jonne parvekkeelta on suora näköyhteys. Sijainti on myös keskeinen ja lähikauppa on asuntoa vastapäätä.

Isot ikkunat tuovat asuntoon valoa.

Sisustuksessa vallitsee harmaa-vaaleanpunainen-linja, ja huonekalut ovat pääosin Vilman kämppiksen. Hienoimpina yksityiskohtina asunnossa erottuvat Vilman isomummon 1900-luvun alusta peräisin oleva nojatuoli sekä korkea vitriini, joka esittelee Vilman vaikuttavaa astiakokoelmaa.

Vilman makuuhuoneessa katseen vangitsee flamingo-taulu.

Vilman omassa huoneessa koko sisustuksen perusta on lähtöisin vaaleasta matosta, mutta katseenvangitsijana toimii flamingo-taulu. Toinen erityinen kehys sijaitsee olohuoneessa, jossa voi ihastella Versaillesin karttaa, joka tarttui Vilman mukaan opintoretkeltä.

Teksti ja kuvat: Sofia Patama

Jätä vastaus