Opiskelijan arki

Opiskelijoiden keittiöissä

Tässä sarjassa kurkistamme opiskelijoiden keittiöihin ja jaamme hyväksi todettuja reseptejä mummon murkinasta gurmeeseen. Resepteistä voi olla apua, mikäli kaipaa ruokiin vaihtelua eikä ehdi hektisten päivien jälkeen enää miettimään, mitä ruokaa tekisi. Moni varmasti syyllistyykin siihen, että menee kauppaan vain haahuilemaan hyvien ideoiden toivossa. Ja sitä paitsi, mitäpä olisi blogi ilman reseptejä!

Teriyaki-lohi by Mari

Tämä lohi saa kielen herahtamaan ja on helppo tehdä! Osa aineksista voi tuntua turhalta ostaa, mutta niitä voi hyvin soveltaa moniin muihin ruokiin ja marinadeiksi tofulle, kanalle jne.

Tee lohella vaikutus vaikka mielitiettyyn, kaveriin tai hemmottele itseäsi. Lohi toki on kalliimpaa, mutta kannattaa seurailla tarjouksia sekä hyödyntää alkukuun rahatilanne. Esimerkiksi Lutakon K-marketissa on aika usein lohi tarjouksessa. Kuvan lohi oli Seppälän Prismassa 7,90€/kilo.

Taso: Helppo, vaatii silti hieman aikaa ja vaivaa

Mitä tarvitaan?

700-800 grammaa lohifileetä

1 valkosipulin kynsi hienonnettuna

1 rkl inkivääriä raastettuna

¼-½ dl soijakastiketta

1/4 dl vettä

2-3 rkl ruskeaa sokeria (fariinisokeri tai normisokeri sopii myös)

1 rkl riisiviinietikkaa

1 tl seesamiöljyä

1tl maissitärkkelystä

lopuksi pinnalle, mikäli haluat:

seesaminsiemeniä, kevätsipulia tai esim. ruohosipulia

Kuinka tehdään?

1. Valmista ensin kastike. Sekoita kulhossa yhteen soijakastike, ruskea sokeri, riisiviinietikka ja seesamiöljy. Lisää hienonnettu valkosipuli ja raastettu inkivääri.

2. Yhdistä vesi ja maissitärkkelys erikseen. Lisää sitten seos kastikkeeseen.

3. Käsittele lohi. Pyyhkäise pinta paperilla tai huuhtele kylmällä vedellä. Poista ruodot, jos osaat. Fileen voi halutessaan leikata annospaloiksi. Valmistus onnistuu joko pannulla tai uunissa.

Uunissa valmistaminen:

4. Laita lohifileet uunivuokaan ja levitä päälle kastike. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 35 – 40 min.

Pannulla valmistaminen:

4. Pannulla paistaessa laita kala ja puolet kastikkeesta marinoitumaan paistopussiin tai muuhun vastaavaan suljettavaan pussiin. Anna marinoitua noin 30 minuuttia. Toinen osa kastikkeesta jää odottamaan.

Paista kalat öljyssä 3-4 minuutin ajan per puoli ja lisää paistaessa vielä toinen osa kastikkeesta kalojen päälle. (Ohjeessa neuvotaan lisäämään maissitärkkelys-vesiseos vasta paistovaiheessa kastikkeeseen, mutta itse mieluummin oion mutkia J)

5. Ripottele tarvittaessa päälle seesaminsiemeniä, kevätsipulia, ruohosipulia tai muuta vastaavaa. Tarjoa esimerkiksi riisin tai perunamuusin kanssa ja NAUTI!

ruoka

Lähde: http://honestcooking.com/teriyaki-glazed-salmon/

Jätä vastaus