Opiskelijan arki

Miten pörssiläiset asuu – Kotona poikkeusaikana

Olen Jenni Tuominen, 22-vuotias kolmannen vuoden viestinnän johtamisen opiskelija ja Pörssin sisällöntuottaja.  Viimeisen vuoden olen asunut Lutakossa 49 neliöisessä kaksiossa, jossa on tullut vietettyä paljon aikaa varsinkin näin poikkeusaikana. Kodin viihtyvyyteen onkin tullut panostettua paljon viime kuukausina – opiskelukin sujuu huomattavasti mukavammin, kun ympäristö on inspiroiva.

 

 

Pienessä asunnossa on harvoin tilaa erilliselle työpisteelle tai -huoneelle, mutta keittiönpöytä on ainakin omalla kohdallani toiminut opiskeluun ihan hyvin. Mukava tuoli ja kupillinen kahvia parantaa pitkiä opiskelusessioita huomattavasti ja jouluvalot tuovat tunnelmaa. Oma vinkkini opiskeluun onkin panostaa työpisteeseen mahdollisimman paljon, sillä pienilläkin muutoksilla voi vaikuttaa paljon omaan tehokkuuteen.

 

 

Oma sisustusinnostukseni näkyy asunnossa vahvasti. Sävyt ovat hyvin maanläheisiä ja vaaleita ja sisustus on ylipäätään aika minimalistinen. Joulukoristeitakin on jo ehditty lisäämään jonkin verran ja joulukuusi on päässyt koristamaan olohuonetta. Vaikka jouluaatto vietetäänkin muualla kotikaupungissa, on kiva tuoda joulu myös omaan kotiin.

 

 

Talvea kohti edetessä kotiin on tullut hankittua paljon kynttilöitä, tunnelmallisia valoja ja paksuja vilttejä. Iltaisin on mukava katsella telkkaria ja asettautua sohvalle villasukat jalassa juomaan glögiä. Varsinkin nyt, kun kotona tulee vietettyä tavallista enemmän aikaa, on ollut mukava panostaa kotiin ihan kunnolla!

Teksti ja kuvat: Jenni Tuominen

Jätä vastaus