Yleinen

Pörssin strategia

Strategia on vihdoin valmis. Vai onko?

Strategia on hyväksytty ja työ on vihdoin valmis. Ei enää jäsenkyselyitä strategiasta, eikä viikottaisia strategiapalavereja nisupullan ääressä. Kalenterini voi pitkästä aikaa hengittää, kun strategia ei pidä sitä niin tiukasti otteessaan. Jäljellä ei ole enää kuin strategian hautaaminen syvälle pöytälaatikkoon ja joululomasta nauttiminen. Seuraava strategiatyöryhmä kaivakoon pölyttyneet asiakirjat kolmen vuoden päästä esille, toivottavasti olen ehtinyt valmistua jo siihen mennessä.

VÄÄRIN VÄÄRIN VÄÄRIN! Kauhukuvia strategian täyttämästä pöytälaatikosta on maalailtu suomalaisissa sananlaskuissa jo vuosisatojen ajan. Strategia pöytälaatikossa pitää kehityksen loitolla. Strategia ei ole seppä syntyessään. Ei strategiaa pöytälaatikon täydeltä. Ei strategia kauas pöytälaatikosta putoa.

Strategiatyö ei ole koskaan valmis. Huolellinen suunnittelu ja strategian hyväksyminen on ensimmäiset 50 metriä. Valitettavasti strategiatyö ei ole 100 metrin sprinttikilpailu, vaan maratoni. Valitettavasti liian usein hyvin suunniteltu strategia on kokonaan jalkauttamatta. Suunnitelma ilman suunnitelmaa sen toteutuksesta ja sen suunnitelman toteuttamista on turhaa. Mitä arvoa visiolla edes on, jos sen eteen ei tehdä pitkäjänteisesti töitä? Mitä merkitystä arvoilla on, jos ne eivät ohjaa päätöksentekoa ja näy yhdistyksen arjessa?

Strategian toteuttaminen

Vaikka strategiatyöryhmän vanhoista ja leveistä hartioista löytyykin kantokykyä, niin onneksi strategian toteuttaminen on isompien ja parempien hartioiden varassa. Toimintasuunnitelmien avulla yhdistyksen toimijat varmistavat meidän menevän kohti parasta opiskelijaelämää, mutta strategian toteutus ei ole kuitenkaan pelkästään yhdistyksen toimijoiden varassa. 

Yhdistyksen strategian toteuttaminen on meidän kaikkien pörssiläisten tehtävä. Strategia onnistuessaan ulottuu kaikkiin yhdistyksen jäseniin, oli kyseessä sitten järjestöaktiivi tai ei. Tämä ei tarkoita sitä, että jokaisen pörssiläisen tulisi miettiä sitä, mitä eri painopisteet tarkoittavat yhdistyksen eri sektoreilla. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen pörssiläinen tietää strategian pääkohdat ja toimii yhdistyksen arvojen mukaisesti. Siinäpä vasta kunnianhimoinen tavoite!

Yhdessä kohti parasta opiskelijaelämää jokaiselle pörssiläiselle.

Teksti: Jiri Honkala
Grafiikka: Laura Fuentes

Jätä vastaus