Yleinen

Itsensä kehittämisen teemaviikko

Kuinka kehittää itseä ja miten? Onko siihen yksi oikea tapa vai voinko tehdä juuri sitä, mitä itse haluan? Jos en mene mukavuusalueeni ulkopuolelle, kehitänkö oikeasti itseäni? Mitä siis tehdä, jos haluan olla parempi minä?

Siinäpä kysymyksiä, mitä mieleesi on saattanut juolahtaa kuluneen Itsensä kehittämisen teemaviikon aikana. Siinä on myös läjä vaikeita kysymyksiä, mihin ei todellakaan ole yhtä oikeaa vastausta.  Itsensä kehittäminen voi olla mitä vaan. Toiselle se voi olla rankkaa urheilua, ja toiselle uuden kuvioneuleen oppiminen. Toinen nauttii auringosta ja ulkoilmasta, toinen ei pidä pakkasesta.

Allekirjoittanut löysi itsensä hiihtoladulta kolme kertaa kuluneen viikon aikana. Ensimmäistä kertaa elämässäni ladulla hikoilu oli mukavaa. Olen Rovaniemeltä kotoisin, ja lapsuudessani on muuten hiihdetty – veren maku suussa. Aina piti olla nopein ja aina piti voittaa. Silloinkin, kun hiihdin kilpahiihtäjiä vastaan, eikä minulla ollut oikeasti mitään saumaa voittaa. Jännä homma, ettei hiihtäminen silloin maistunut.

Tällä kertaa nautin auringosta, luonnosta ja kiireettömyydestä. Nautin siitä, että vaikka papat hiihtivät minusta ohi, se ei enää minua haitannut. Hiihdin juuri sitä tahtia kuin halusin, pidin juuri niin monta juomataukoa kuin tarvitsin ja perille päästyäni halusin hiihtää lisää. Lähtöviivalla seisoo vain yksi ihminen, minä itse. Veren maku oli hävinnyt suusta.

Kuluneen teemaviikon aikana olemme päässeet kehittämään montaa erilaista taitoa. Maanantaina syvennyttiin itsensä johtamisen sekä toimivan tiimin saloihin Lasse Kukkosen johdolla. Tiistaina Kylli haastoi meidät miettimään kuinka tuoda esille omaa brändiä ja asiantuntijuutta. Keskiviikkona laitettiin oikein kunnolla hiihtäen Kerroin Keskiviikon merkeissä, ja torstaina päästiin tutustumaan uusiin ihmisiin Speed Friendingin myötä Stimpan ja Dumpin kanssa. Melkoinen kattaus ohjelmaa yhteen viikkoon!

Haluaisin haastaa meidät Pörssiläiset vielä yhteen asiaan tällä viikolla, ja miksei myös jatkossakin. Internet on pullollaan erilaisia suoratoisto ja musiikkipalveluita. Myös äänikirjoja tarjoavia palveluita löytyy jo useampaa sorttia. Podcastien ja äänikirjojen helppous on siinä, että niitä voi kuunnella missä vaan, milloin vaan. Tutkimusten mukaan äänikirjojen kuuntelemisella on samankaltaisia terveysvaikutuksia kuin lukemisella. Kirjoja kuuntelemalla lievität stressiä, torjut ikääntymisen haittoja sekä kehität muistiasi ja keskittymiskykyäsi. (Malinen, 2018).

Laitapa siis kuulokkeet korvillesi ja kuuntele itseäsi kiinnostavia podcasteja tai äänikirjoja tulevan viikonlopun aikana. Jos et tiedä mistä aloittaa, ota seuraavat vinkit talteen!

Podcastit:

Futucast – Jos haluat oppia uutta, kasvattaa omaa maailmankuvaasi tai kuulla mielenkiintoisia keskusteluja, Futucast saattaa olla sun juttu. Taloudesta ja tekoälystä aina tieteeseen ja taiteeseen. Vierailijoina on ollut niin Tarja Halonen, Björn Wahlroos kuin Oatlyn yksi perustajista Björn Öste.

Mimmit sijoittaa – Tässä podissa puhutaan rahasta, sijoittamisesta, säästämisestä ja kaikesta mitä sijoittavan mimmin elämään kuuluu!

Väkevä elämä – Viisaampi mieli vahvempi keho – Hyvinvointialan yrittäjän Joni Jakkolan sohvafilosofisia ajatuksia terveydestä, hyvinvoinnista, suorituskyvystä ja väkevästä elämästä.

BoomiPodi – Boomi ry:n juuri julkaistu podcast, jossa käsitellään laajasti eri aiheita opiskelijaelämään liittyen.

Unelmaduunarit – Onnellisuus on menestymisen korkein muoto. Kuinka löytää työ, joka tekee onnelliseksi? Tässä podcastissa eri alojen unelmaduunarit kertovat, kuinka he pääsivät päämääräänsä.

Äänikirjat:

Onko sinulla äänikirja suosituksia? Pistetään hyvä kiertämään ja jaetaan omat suosikit Pörssin Instragram storysta löytyvään kommenttiboksiin!

Vinkkinä: Frank Appista löytyy tarjous, jolla pääset käyttämään Nextorya ilmaiseksi ensimmäiset 45 päivää. Tarjous on voimassa 31.3. asti, joten jos et ole vielä kokeillut äänikirjoja nyt siihen olisi oiva mahdollisuus! (tämä ei ole maksettumainos :D)

Kiitos kaikille, jotka ovat lähteneet mukaan Itsensä kehittämisen teemaviikkoon. Toivon todella, että olette löytäneet uusia tai vanhoja mielenkiinnon kohteita ja nauttineet viikostanne!

Tutkiskelin tovin erilaisia artikkeleita itsensä kehittämisestä ja lopulta löysin tämän lauseen:

Itsensä kehittäminen on mielestäni sitä, että harjoittelee olemaan se ihminen, joka todella on, tai tulemaan sellaiseksi, joka haluaa olla.

Joseph McClendon III

Ja siinäpä se itsensä kehittäminen taitaa kiteytetysti olla!

Aurinkoista viikonloppua ja mukavia hetkiä äänikirjojen ja podcastien parissa!

Emma Laine

Jätä vastaus