HAKIJALLE,  Yleinen

Viestinnän johtaminen opintosuuntana – Minusta tulee isona viestintäpäällikkö

Moikkamoi! Olen Nea Aapro, 20 vuotta, ja tulen Kotkasta (Meripäivät!!). Opiskelen toista vuotta viestinnän johtamista, jonka oppiainevastaava toimin, sekä sivuaineena markkinointia. Oppiaine pyörii todella ajankohtaisten teemojen ympärillä, esimerkkeinä maineenhallinta sekä sidosryhmätyö digitaalisessa ympäristössä. Opintosuunnassa yhdistyy hyvin viestintä, markkinointi, johtaminen sekä digitaalinen osaaminen ja koenkin, että viestinnän johtaminen sopii hyvin näistä kiinnostuneille!

Viestinnän johtamisen opinnot painottuvat käytännönläheisyyteen. Kurssit koostuvat lähinnä luennoista sekä kurssitöistä, tenttejä on kursseilla todella vähän. Yleensä kurssin lopuksi toteutetaan suurempi harjoitustyö yksin tai ryhmässä, esimerkiksi yhdellä kurssilla toteutettiin lopputyönä mediastrategia yritykselle aina aikataulua ja budjettia myöten. Tällaiset isot, välillä työläätkin, kurssityöt auttavat ymmärtämään kurssilla opittua syvemmin sekä valmistavat työelämää varten. Kursseilla ryhmäkoot ovat yleensä normaalia pienempiä eli kursseilla keskustellaan paljon ja työt esitellään koko ryhmälle, jolloin kursseilta oppii myös tärkeitä vuorovaikutus- sekä esiintymistaitoja.

Mielestäni viestinnän johtamisen opinnoissa parasta ovat olleet aiemmin mainitut konkreettiset kurssityöt, joissa pääsee käyttämään kurssilla oppimaansa sekä myös haastamaan itseään. Viestinnän johtamisessa pääsee myös käyttämään muita taitojaan ja osaamistaan, esimerkiksi luovuutta ja visuaalisia taitoja. Olen pohjimmiltani taiteilijasielu, joten luovuuden käyttäminen kurssitöissä on ihan huippua ja koen, että niin kurssitöissä kuin itse kursseillakin pääsen toteuttamaan itseäni. Ja tietysti on mahtavaa, että Jyväskylän kauppakorkeakoulu on Suomen ainut kauppakorkea, jossa voi opiskella viestinnän johtamista.

Työllistyminen on todella hyvällä mallilla viestinnän alalla niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla. Omissa haavekuvitelmissani on perustaa oma viestintäkonsultointiyritys tai toimia viestintäpäällikkönä yrityksessä. Maailman muuttuessa ja digitalisoituessa, viestinnän tärkeys yrityksissä korostuu ja uusia viestinnän työtehtäviä muodostuu. Kursseilta todella tutuksi tullut sitaatti tiivistää hyvin: ”Kaikki viestivät – harva johtaa”.

Muistakaa kysellä vanhemmilta opiskelijoilta opintosuunnista, jos jokin askarruttaa. Minulle voi laittaa missä vaan viestiä, jos on kysyttävää tai ihan mitä vaan! Isot tsempit valintaan ja opiskeluihin!

Käy katsomassa viestinnän johtamisen opintosuunnan videotervehdys Moodle-kurssista, johon pääset painamalla tätä tekstiä.
Kurssiavain: fuksi2019

Teksti: Nea Aapro, viestinnän johtamisen oppiainevastaava

Jätä vastaus