HAKIJALLE

Opintosuuntaa etsimässä – Johtaminen

Johtaminen – miten tämä pääaine tukisi juuri sinun urapolkuasi?

Todennäköisesti useimmat teistä tulevat jossain vaiheessa uraa toimimaan esimiestehtävissä. Mikä onni, että tällaisiin tehtäviin on kuin onkin mahdollista valmistautua – johtamisen oppiaineella nimittäin! Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun johtamisen opintosuunnassa voit opiskella johtamista ja johtajuutta sekä henkilöstöjohtamisen ja strategisen johtamisen näkökulmasta. Kursseja on tarjoilla laaja kirjo aina johtajuuden perusteista henkilöstöjohtamiseen ja strategiseen johtamiseen. Johtamisen oppiaineen parissa voit opiskella kursseja mm. työhyvinvoinnin johtamisesta, henkilöstön rekrytoinneista ja työurista, johdon ja henkilöstön kehittämisestä, strategisesta johtamisesta sekä liiketoiminnan ja johtamisen etiikasta. Listaan voisi lisätä vielä runsaasti mielenkiintoisia kursseja.

Johtamisen oppiaineen kurssien suoritustavat ovat monipuolisia. Kursseilla on nähty niin monivalintatenttejä, esseitä, ryhmätöitä sekä ryhmätenttejä. Osasta kursseista on tarjoilla sekä läsnäoloa vaativa kontaktiopetuskurssi, että vaihtoehtoisena suoritustapana verkkokurssi, jolloin voit valita itsellesi parhaiten sopivan kurssimuodon. Mikä parasta, osa suosituimmista kursseista on tarjoilla peräti kaksi kertaa vuodessa. Esimerkiksi työhyvinvoinnin johtamisen kurssi tarjoiltiin tämän lukuvuoden aikana sekä syksyn verkkokurssin, että kevään kontaktiopetuksen muodossa. Joustavasta opetustarjonnasta saa helposti muokattua juuri omanlaisensa. Kursseja saat suoritettua tasaiseen tahtiin läpi vuoden, muutamia kursseja on tarjoilla jopa kesällä.

Johtamisen kurssit ovat suosittuja myös sivuaineopiskelijoiden keskuudessa. Itse olen tutustunut johtamisen kursseilla esimerkiksi lukuisiin kasvatustieteilijöihin, tietojärjestelmätieteilijöihin ja viestinnän opiskelijoihin. Monimuotoinen edustus eri tiedekunnista on siis tutumpaakin tutumpi näky johtamisen kursseilla. Tästä syystä myös suosituimmat kurssit täyttyvät melko nopeasti, muistathan siis ilmoittautua ajoissa haluamallesi kurssille! Oma henkilökohtainen kurssisuosikkini on ollut ehdottomasti kontaktiopetuksena järjestetty henkilöstön kehittämisen kurssi. Kurssin opetus oli hyvin keskustelevaa, toteutimme ryhmissä henkilöstön kehittämissuunnitelman ja pääsimme kokeilemaan ryhmätentin tekoa. Lisäksi kurssin luennoilla vieraili kaksi mielenkiintoista yritysedustajaa.

Kun aikanaan itse päätin abikeväänäni hakea opiskelemaan kauppatieteitä juuri Jyväskylään, tutkin melko paljon vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia erilaisten pääaineopintojen parissa. Hiljalleen mielessäni kypsyi ajatus siitä, että mikäli koulupaikka Jyväskylään aukenisi, voisi juuri johtamisen pääaine olla oma valintani. Johtamisen pääaineeseen päädyin ennen kaikkea sen vuoksi, että tulevaisuudessa toivoisin pääseväni työskentelemään erityisesti henkilöstön kouluttamisen ja kehittämisen parissa. Uskoin, ja olen vieläkin siinä uskossa, että johtamisen pääaine on varsin mainio polku kohti näitä työtehtäviä. Tämän hetkinen opetustarjonta johtamisen parissa on vastannut hyvin omia mielenkiinnon kohteitani. Mikä parasta, olen kokenut, että johtamisen pääaineeseen on helppo yhdistää monenlaisia toimivia sivuainekomboja. Itse olen kokenut esimerkiksi psykologian sivuaineopinnot varsin hyödyllisiksi. Myös esimerkiksi kauppaoikeus voisi olla toimiva lisä johtamisen opintoihin. Erilaisia opintokokonaisuuksia on lukemattomia, jokainen kantajansa näköinen. Tärkeintä on päästä opiskelemaan juuri niitä asioita, jotka oikeasti kiinnostavat. 😊

Toivottavasti nähdään syksyllä johtamisen mielenkiintoisten ja ajankohtaisten kurssien parissa! Mikäli johtamisen opiskelu pääaineena epäilyttää, johtamisen opintosuunta täydentää sivuaineena erinomaisesti mitä tahansa muuta opintosuuntaa, joten myös sivuaineopiskelijoiden kannattaa ilmoittautua rohkeasti kursseille, erityisesti tulevaisuuden työelämän kannalta tärkeitä taitoja oppimaan.

Teksti: Tiina Salmirinne
Kuva: Ilona Nurmi

Jätä vastaus