HAKIJALLE

Pääaineena taloustiede

Moi! Nimeni on Iiro Alikärri ja olen toisen vuoden taloustieteen pääaineopiskelija Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa. Lukion jälkeen minulle ei ollut vielä lainkaan selvää että lähtisin lukemaan kaupallisen alan opintoja yliopistoon. Nuori mies, jonka lukiossa sytytti lähinnä musiikin kurssit, haaveili isoista lavoista ja kalliista kitaroista. Armeijassa jokin muuttui ja kiinnostuin taloudesta ja yhteiskunnan toiminnasta. Perehdyin asiaan ja pienen pohdinnan jälkeen päätin hakea toden teolla kauppakorkeaan.

Hakukohteeksi valikoitui Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu JSBE. Syynä siihen oli mahdollisuus hakea suoraan taloustieteen pääaineeseen, joka oli minulle pääsykoekirjoja selaillessa ja kaupallisen alan mahdollisuuksiin perehtyessä muodostunut selkeäksi valinnaksi. Kaupunki oli kuitenkin täysin uusi ja se hieman jännitti mutta jännitys haihtui heti opintojen alkaessa, kun ainejärjestömme Pörssi ry otti jokaisen meistä uusista fukseista avosylin vastaan ja opasti sopeutumaan niin yliopisto elämään kuin uuteen kotikaupunkiinkin.

Blogiin_iiro

Luen siis pääaineenani taloustiedettä. Taloustieteellinen tapa ajatella herätti kiinnostukseni jo pääsykokeisiin lukiessa. Sen tavoite kuvata todellisuutta mahdollisimman hyvin mutta samalla mahdollisimman yksinkertaisesti kiehtoivat minua. Taloustieteen opiskeluun liittyy usein matemaattisten mallien tulkintaa ja matemaattisten ongelmien ratkaisemista ja vaikka lukion lopulla tuntui että matikka ei ole vahvimpia puoliani. Havaitsin että liitettynä itseä kiinnostavaan aihepiiriin kaavojen ja numeroiden pyörittämisestä tuli hyvinkin palkitsevaa, joten huoli pois sen suhteen!

Taloustieteen lisäksi JSBE tarjoaa tietenkin muitakin loistavia pääaineita ja todella laajan kirjon sivuainekokonaisuuksia. Sivuaineen voit koota joko muista kauppakorkean aineista tai melkein mistä tahansa yliopiston tarjoamista aineista. Itse olen tekemässä Basic business studies –kokonaisuutta, sekä rahoituksen sivuainekokonaisuutta.

Loistavan koulun ja laajojen opiskelumahdollisuuksien lisäksi meidän ainejärjestö Pörssi ry järjestää jäsenistölleen paljon ohjelmaa. Tarjolla on asiatapahtumia, bileitä ja monenlaisia liikuntamahdollisuuksia. Ainejärjestö tietenkin elää jäsenistöstään, joten myös aktiivinen toiminta järjestössä on mahdollista. Erilaiset tiimit tarvitsevat apua järjestäessään toimintaa ja lisäksi on mahdollista hakea tutoriksi ja aina hallitukseen asti. Meillä on aivan uniikki yhteishenki, joka myös näkyy ja kuuluu yliopistossa. Pörssi onkin yksi parhaista vastauksista kysymykseen ”Miksi opiskella Jyväskylässä?” Pörssi on tehnyt ainakin minun opiskeluajastani kiistatta elämäni parasta aikaa.

Toivottavasti uusien hakijoiden unelmat käyvät toteen ja pääsette haluamallenne alalle. Toivottavasti myös mahdollisimman moni valitsee Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelupaikakseen, sillä meillä opiskelu on palkitsevaa, tehokasta ja todellakin myös hauskaa!

Jätä vastaus