HAKIJALLE

Miksi juuri JSBE?

Olen kolmannen vuoden johtamisen opiskelija Mari Jylhä ja ikää tähän mennessä on kertynyt 22 vuotta. Itse paljasjalkaisena oululaisena päätin lukion aikana, että muutan jonnekin vieraalle paikkakunnalle opiskelemaan. Päätöstä puolsi muun muassa se, kuinka helppoa lukion jälkeen on muuttaa periaatteessa ihan mihin tahansa. Opiskelu vieraalla paikkakunnalla avaa lukemattomia mahdollisuuksia, jonka lisäksi se on tervetullut kasvun paikka, vaikka ei sitä silloin niin pitkälle miettinyt. Toisaalta jyväskyläläisiltä omalle kotipaikkakunnalleen opiskelemaan päässeiltä tutuilta on kuullut pelkkää positiivista, Jyväskylä on sen verran aktiivinen ja avoin opiskelijakaupunki, että uusiin naamoihin eri puolelta Suomea tutustuu koulun myötä väkisinkin.

Jyväskylässä parasta onkin juuri uskomattoman lämminhenkinen ja tiivis meininki! Koulukavereiden kanssa yhdessä vietetty aika tenttiin lukien ja ryhmätöiden parissa -opiskelijatapahtumia unohtamatta, hioo aluksi toisilleen vieraista ihmisistä kuin yhden perheen. Liioittelematta ainejärjestössämme Pörssissä kaikki ovat kavereita keskenään. Lisäksi Jyväskylässä on aktiivisen opiskelija-elämän ja suuren opiskelijamäärän ansiosta helppo tutustua poikkitieteellisesti muiden alojen opiskelijoihin. Jyväskylä tarjoaa lukemattoman määrän erilaisia harrastusmahdollisuuksia ja yliopistoliikunta kattavan tarjonnan monipuolista liikuntaa. Riihivuoressa ja Laajavuoressa pääsee muun muassa talvella laskettelemaan ja kesällä frisbeegolfaamaan. Jos urheilun sijaan keikat saavat sykkeen kohoamaan, on Tanssisali Lutakossa keikkoja vaikka joka viikolle. Seisomapaikkaklubi viihdyttää stand up- esityksillään ja listaa Jyväskylän monipuolisista mahdollisuuksista voisi jatkaa loputtomiin.

ekonomit

Itse en hakiessani hirveästi kaupunkiin ollut perehtynyt, Jyväskylä vaikutti mukavan näköiseltä paikalta, joten päätin laittaa yhteisvalintaan ykkössijalle Jyväskylän. Täytyy sanoa, että oli elämäni onnistunein valinta! Itse ala eli Kauppakorkeakouluun hakeminen valikoitui alan tarjoamien monipuolisten työtehtävien ja hyvien työllistymistilastojen vuoksi. Kauppakorkeakoulu ja Jyväskylä olivat hyvä valinta myös siksi, että minua kiinnosti psykologia, sosiologia ja melkoinen lista eri reaaliaineita, joita voi opiskella sivuaineena Jyväskylässä ja joita erityisesti johtaminen pääaineena yhdistelee.

Kokeilin hieman kepillä jäätä ja hain heti lukion jälkeen Jyväskylän yliopistoon. Olin lukenut tilastoista, että Kauppakorkeakouluun on todella vaikea päästä ja muistin ulkoa alhaiset prosentit montako hakijaa kaikista hakijoista valitaan. Ei kannata kuitenkaan liikaa tuijottaa tilastoja. Toki Jyväskylässä on se hyvä puoli, että pääseminen yksinkertaisesti on helpompaa kuin esimerkiksi Aalto-yliopistoon. Pisteen päähän jääminen valinnoista kasvatti motivaatiota eri tavalla ja välivuoden aikana pääsykoekirjoja lukiessa fiilis oikeasta alasta ja pääaineesta vahvistui. Pääaineeni johtamisen opiskelu on mielenkiintoista juuri sen poikkitieteellisyyden vuoksi. Itse nautin asioiden pohtimisesta ja kirjoittamisesta, sekä vuorovaikutteisesta oppimisesta enemmän kuin esimerkiksi numeroista ja laskemisesta. Opiskelen sivuaineenani laskentatoimea, joka on auttanut ymmärtämään järjestelmiä ja vähän myös numeroiden päälle, mitä ei kauppakorkeassa opiskellessa ja tulevaisuudessa voi täysin sivuttaa. Numeroita ei myöskään kannata pelätä, esimerkiksi lyhyellä matikalla pärjää! Lisäksi luen sivuaineenani psykologiaa, joka on mielenkiintoista ja hyvä lisä pääaineeni rinnalle ihmisläheisyytensä ansiosta.

Täytyy todeta, että tulipa valittua vähän kuin lottoamalla oikea ala ja kaupunki, jota ehdottomasti suosittelen. Älä arvo liikaa vaan luota fiilikseen!

DSC_0296

Jätä vastaus