HAKIJALLE,  Opiskelijan arki

Jyväskylän opiskelijaravintolat

Muuttaessani Jyväskylään vuosi sitten en osannut aavistaakaan, kuinka kattava valikoima opiskelijaravintoloita kaupungissa on. Valinnanvaraa riittää varmasti kaikille makunystyröille ja erikoisruokavalioille. Haluankin seuraavaksi esitellä teille näistä muutaman oman suosikkini.

Aloitetaan Agoralla sijaitsevasta Piatosta, joka on jokaiselle pörssiläiselle varmasti tuttu. Piaton ehdottomia vahvuuksia ovat upeat tilat ja maisemat suurista ikkunoista Jyväsjärvelle. Piatolla tarjoillaan tavallisen 2,80€ opiskelijalounaan lisäksi myös 5,20€ maksava maistuva paistopisteen lounas. Ravintolassa pääsee lämpimillä säillä haluttaessaan myös terassille syömään. Onko parempaa paikkaa viettää lounastaukoa kuin kauniin järven rannalla?

Mattilanniemestä MaA-rakennuksesta löytyy Maija, jolle on pakko antaa erityismaininta maailman parhaasta yrttivoilevitteestä, burgeriperjantaista sekä kerran viikossa tarjottavasta jälkiruokabuffetista, joka taltuttaa pahimmankin sokerihiiren makeannälän.

Kolmas lempparini on Seminaarinmäellä (P-rakennus) sijaitseva Lozzi, jossa vastapaistettu leipä sekä aurinkoinen ulkoterassi ovat ehdottomia plussia. Lozzi on myös pienen kävelymatkan päässä keskustasta, sekä kuuteen asti auki, joten siellä monet käyvät myös päivällisellä.

Muita Semman ravintoloita ovat Ravintola Rentukka, joka sijaitsee Kortepohjan Ylioppilaskylässä (Taitoniekantie 9), joten myös siellä asustelevat opiskelijat pääsevät helposti nauttimaan edullisesta lounaasta.

Ravintola Ylistö, Ylistönrinne, Survontie 9

Kahvila Kvarkki, Ylistönrinne, Survontie 9

Kahvila Syke, Seminaarinmäki, L-rakennus

Ravintola Uno, Ruusupuisto, Alvar Aallon katu 9

Kartta on ruudunkaappaus Google Mapsista

Opiskelijaravintoloiden sijainnit voi tarkistaa MyJYU sovelluksesta, jossa pystyt valitsemaan suosikkiravintolasi ja jopa erikoisruokavalion.

Semman ravintoloiden lisäksi Seminaarinmäellä, Liikunnan rakennusta vastapäätä, sijaitsee Ilokivi. Ilokiven tilat toimivat myös elokuvateatterina sekä keikka- ja juhlapaikkana.

Muita opiskelijaravintoloita ovat Fazerin Aimo (Asekatu 3) ja Fiilu (Piippukatu 11) ravintolat, joita en ole itse vielä päässyt testaamaan mutta aion ehdottomasti kokeilla tulevana lukuvuonna, sillä olen kuullut niistä paljon hyvää.

Yksi erikoismaininnan ansaitsevista suosikeistani on kasvisravintola Katriina, joka sijaitsee Kauppakadun yläpäässä (Kauppakatu 11). Keskeisen sijainnin, maukkaan ruuan, ilmaisen jälkiruokakahvin/kiisselin sekä vegaanisuuden takia se on monien muidenkin vakipaikkoja.

Vaihtoehtoja nälän taltuttamiseen opiskelijahintaan Jyväskylässä siis todellakin riittää!

Teksti & karttakuvan grafiikat: Elina Pietilä

Kuva: Semma

Jätä vastaus