HAKIJALLE

Milla opiskelee laskentatoimea

Hain Jyväskylän kauppakorkeakouluun keväällä 2014. Valmistuin merkonomiksi samana keväänä ja koska en tiennyt tarkkaan mitä haluaisin tehdä työkseni, päätin opiskella vielä lisää. Olin kuullut paljon hyviä kokemuksia yliopistossa opiskelusta ja kauppatiede tuntui parhaalta vaihtoehdolta. Hain pelkästään Jyväskylään, koska olen asunut täällä koko ikäni enkä halunnut muuttaa muualle. Jyväskylä on ihana kaupunki, jossa on paljon hyviä ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksia sekä tietysti valtava määrä eri alojen opiskelijoita.

Yliopiskelussa opiskelu etenee täysin omaan tahtiin ja kursseja saa käydä juuri niin paljon tai vähän kuin haluaa. Töissä käyminen tai harrastaminen on helppo yhdistää opiskeluun, eikä arvosanojen tai oman jaksamisen tarvitse kärsiä siitä ottamalla hieman vähemmän kursseja kerralla. Toisaalta opinnot voi suorittaa hyvinkin reippaaseen tahtiin niin halutessaan. Opiskella voi joko itsenäisesti tai kavereiden kanssa porukassa paikasta riippumatta, eikä kukaan patista tehtävien tekemisessä (paitsi palautuspäivät). Opiskelun vapaus onkin mielestäni yksi yliopiston parhaista puolista.

Pääaineeni on laskentatoimi, josta olin melko varma jo heti koulun alussa. Olen tehnyt taloushallintoalan töitä ja työkokemuksen kautta laskentatoimen opinnot tuntuivat kiinnostavimmilta. Laskentatoimessa on paljon teoriaa, mutta toisaalta myös luentojen lisäksi harjoituksia, jotka helpottavat asioiden oppimista. Erillisissä harjoituksissa yleensä tehdään tehtäviä tai lasketaan laskuja ja näin kaikkea työtä ei tarvitse tehdä yksin kotona.  Itse olen kokenut parhaaksi opiskelumuodoksi kurssikirjojen lukemisen sekä tehtävien tekemisen.

IMG_7364_milla

Koska en edelleenkään tiedä, mikä minusta isona tulee, haluan tutkinnostani mahdollisimman monipuolisen. Luen sivuaineena markkinointia, jota pyörittelin toisena pääainevaihtoehtona viime vuonna. Markkinoinnin käytännönläheisyys tasapainottaa mukavasti laskentatoimen teoreettisuutta. Toiseksi sivuaineekseni valitsin kasvatustieteen perusopinnot, koska haluan opiskella muutakin kuin kauppatieteitä. Muita kiinnostavia sivuainevaihtoehtoja ovat viestinnän ja median sekä tietojärjestelmätieteen perusopinnot, joita harkitsen sitten maisterivaiheessa lisää.

Jyväskylän yliopistossa sivuainetarjonta on todella monipuolista. Erilaisia vapaita sivuainevaihtoehtoja on paljon eri tiedekunnista ja lisäksi sivuaineoikeutta haluamaansa erillisen opinto-oikeuden vaatimaan opintokokonaisuuteen voi helposti hakea. Jyväskylässä tutkintoon onkin helppo sisällyttää muitakin kuin kauppatieteellisiä opintoja oman kiinnostuksen mukaan, millä voi hieman myös erottua työmarkkinoilla.

Omasta puolestani en voi muuta kuin suositella Jyväskylää opiskelukaupunkina sekä Jyväskylän yliopiston Kauppakorkeakoulua tiedekuntana, mikäli kaupallinen ala yhtään kiinnostaa. Mahdollisuuksia niin omaan tutkintoon kuin vapaa-aikaankin löytyy lukemattomasti ja täältä saa aivan varmasti paljon uusia ystäviä.

Jätä vastaus