HAKIJALLE

Pääaineena markkinointi

Helou!

Olen Ellimaria, 23-vuotias markkinoinnin opiskelija. Heti alkuun voin paljastaa, että tieni markkinoinnin pariin kulki kiertotietä pitkin, sillä aloittaessani opinnot vuonna 2013 JSBE:ssä luin pääaineenani johtamista. Valitsin johtamisen, koska halusin tulevaisuudessa ihmisläheisen työn, missä voin auttaa sekä ohjata henkilöstön jäseniä kohti yhteisiä päämääriä. Johtamisen opinnot antoivat tähän loistavat mahdollisuudet ja tein kandityöni johtamisesta, kunnes silloinen sivuaineeni, markkinointi, alkoi kiinnostaa enemmän ja enemmän.

Kuva1

Pohdin pääni puhki, ja lopulta päädyin hakemaan pääaineen vaihto-oikeutta, mikä myönnettiin minulle! Luen markkinointia nyt pääaineenani maisteriopinnoissa. Markkinoinnissa minua kiinnostaa alan jatkuva kehittyminen ja ihmisorientoituneisuus, sekä kriittiseen ajatteluun kannustaminen. Aiemmat opinnot johtamisen parissa aloittivat ihmisläheisen linjan, ja markkinoinnissa sama linja jatkuu eri näkökulmasta, enkä kadu kumpaakaan!

Maisteriopintojen sivuaineen suoritan vaihto-opinnoissani Islannissa. JSBE kannustaa opiskelijoitaan kansainvälistymään, sekä koti-Suomessa että ulkomailla, ja useampien vierailijaluennoitsijoiden suusta olen kuullut, että ulkomaanjakso on arvostettua kokemusta ja osaamisen konkreettista näyttöä. Tänne tulen ja jään maahan päädyin Jyväskylän kauppakorkeakoulun oman vaihtoportaalin, NOREK-verkoston, kautta ja opiskelen viestintään, markkinointiin, johtamiseen ja kulttuurien väliseen kommunikointiin liittyviä opintoja.

Vaikka Islannissa on mahtavaa ja paluu Suomeen vielä kaukainen ajatus, pidän silti Jyväskylän ja kauppakorkean ajatuksissani. Meillä ainejärjestö Pörssissä on todella paljon mahdollisuuksia osallistua toimintaan ja valtaa sekä vastuuta on jaossa useilla sektoreilla. Erilaisia tiimejä löytyy yritystoimikunnasta biletiimiin, sekä aina tapahtumakohtaisia tiimejä perustetaan vaadittaessa, esimerkiksi Rinneriehaa ja Vuosijuhlia varten. Olin itse toisena osapuolena yritystoimikunnassa, ja se antoi mahdollisuuksia nähdä maailmaa myyntityön parissa sekä opetti vastuunkantoa. Urheilua unohtamatta: Jyväskylän Kylteriveljillä on myös naisten futsal-tiimi, missä me pelaillaan rennossa hengessä lajista kiinnostuneiden kesken. Jyväskylän yliopisto tarjoaa myös useita eri mahdollisuuksia osallistua vapaa-ajalla, kuten esimerkiksi tutor-toiminta ja toimikunnat. Kansainvälisten opiskelijoiden tutorina voin sanoa, että todellakin kannatti lähteä mukaan!

Kuva2

Lopuksi tahdon toivottaa kaikille todella huippua kevättä ja opintojen parissa pähkäileville tsemppiä luku-urakkaan. Muistakaa, kuinka kovasti haluatte opiskelemaan, ja kuvitelkaa se tunne, kun kaiken vaivannäön jälkeen paksu onnittelu-kuori kolahtaa postiluukusta. Nähdään Jyväskylässä!

Jätä vastaus