HAKIJALLE,  Yleinen

Omanlainen opintococktail valinnaisten opintojen kokonaisuuksilla

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa on tarjolla valtava määrä erilaisia valinnaisten opintojen kokonaisuuksia – eli entisiä sivuaineita. Vapaita valinnaisia opintoja löytyy Jyväskylän yliopiston valinnaisten opintojen portaalista seitsemän sivua, eli valinnanvaraa on! Valinnaiset opinnot ovat loistava tapa tehdä omasta yliopisto-opiskelusta juuri sen näköistä kuin haluaa. Monet pörssiläiset valitsevat oman opintosuuntansa kylkeen valinnaisia opintoja kauppakorkeakoulun sisältä, mutta näin ei toki tarvitse tehdä. Erottuva, erilainen ja omannäköinen opintococktail tekee opinnoista mielekästä ja näyttäytyy toki positiivisesti myös tuleville työnantajaehdokkaille. Kysyin muutamalta opiskelijaltamme heidän mietteitään valinnaisista opinnoistaan.

Liikunnan yhteiskuntatieteet
Fanni Stevander

1. Saako kuka tahansa kauppakorkean opiskelija valita liikunnan valinnaisiksi opinnoikseen?

Liikunnan yhteiskuntatieteen sivuainekokonaisuuteen pitää hakea opiskeluoikeus, mutta en tiedä ketään joka sitä ei olisi saanut. Muutama perustelu riittää, joskus ollut jopa kiintiö kauppislaisille. Aineopintoihin pitää sitten hakea uudelleen oikeutta kun perusopinnot on suoritettu.

2. Pärjääkö liikunnan kursseilla ilman maratoonarin kestävyyskuntoa ja crossfitt-treenarin keskivartaloa?

Pärjää ihan loistavasti! Lyt eli liikunnan yhteiskuntatieteet ei sisällä mitään fyysistä, vaan kurssit käsittelee esim. liikuntakulttuurin historiaa, liikuntarakentamista, liikuntasosiologiaa sekä urheilua ja mediaa (tosi kiva kurssi!). Kurssit on perusopintotasosia, eli suht helppoja työmäärältään ainakin omasta mielestäni.

Kestävän kehityksen sivuainekokonaisuus
Hanna Kaijalainen

1. Täytyykö olla täyshippi megavegaani että voi opiskella kestävää kehitystä?

Ei täydy! Sivuainekokonaisuus sopii kenelle vaan joka on kiinnostunut yhteiskuntatieteellistä näkökulmasta kestävään kehitykseen ja tarkastelemaan sen ekologista, taloudellista, sosiaalista ja kulttuurista ulottuvuutta.

2. Mikä on ollut sun sivuaineen päräyttävin kurssi?

Kaikki tähän mennessä käymäni kurssit ovat olleet tosi kiinnostavia! KKES5002 Energia ja yhteiskunta on kuitenkin jäänyt mieleen opettavaisimpana kurssina, vaikka se järjestettiin silloin nettikurssina, kun kävin sen. Viikottaiset tehtävät ja palautukset toimivat hyvin oppimisen tukena.

Psykologia
Helena Lyyra

1. Osaatko jo lukea jokaisen asiakkaan tai tulevan työnantajan ajatukset ja iskeä hänen psykologisiin heikkouksiinsa?

Valitettavasti osaamiseni ei vielä ole tällä tasolla. Toivon kuitenkin saavuttavani tämän tavoitteen vielä muutaman kurssin käytyäni!

2. Onko psykologian luennoilla kivaa?

Ehdottomasti! Luennoillahan on aina kivaa. Käymäni peruskurssit ovat pääasiassa olleet videoluentoja, joten asiat on ollut mahdollista opiskella myös itsenäisesti.

Tietojärjestelmätieteet
Teemu Hautakangas

1. Ootko nörtti? Mega IT-velho?

Oon aina ollut sujuva tietotekniikassa, mutten missään nimessä nörtti tai IT-velho. Perustaidoilla pärjää, muut oppii.

2. Miten TJT:n opinnot tukee kauppatieteen opintoja?

Mulla on pääaineena markkinointi ja varsinkin siinä ne tukee todella hyvin, koska markkinoinnissa käsitellään paljon dataa ja markkinointi muutenkin kehittyy jatkuvasti digitaalisempaan suuntaan. Ja sama ilmiöhän on kaikissa muissakin pääaineissa.

Viestintä
Lyydia Huotari

1. Onko viestinnän kursseilla viikottain läsnäolopakollisia 8-aamun luentoja? (=voiko peruspörssiläinen tästä selvitä?)

Viestinnän sivuainekokonaisuudessa on kursseja, jotka voi suorittaa suurimmalla osalla kursseista käymällä luennoilla ja tekemällä kirjatentin tai e-tentin. Sivuainekokonaisuuteen kuuluu myös kursseja, joiden luennot on mahdollista katsoa moniviestimestä etänä, eli läsnäoloa ei aina vaadita! E-tentin mahdollisuus on hyvä, koska tentin voi suorittaa milloin se itselle parhaiten sopii. Osan kursseista voi tenttiä myös kesällä. Peruspörssiläinen voi suoriutua näistä kursseista ihan hyvin, kunhan hieman jaksaa lukea tenttiin.

2. Millaisia viestinnän kurssit ovat verrattuna kauppakorkean kursseihin?

Kauppakorkean liiketoimintaosaamisen perusopintokokonaisuuteen verrattuna suoritus on lähes samanlainen, ainoastaan tenteissä vaaditaan esseevastauksia abcd-rasti ruutuun -vastausten sijasta. Ero kauppakorkeaan on joidenkin kurssien luentojen läsnäolovelvollisuudet, jotka yleisimmin ovat sen 80% per kurssi. Viestinnän perusopintokokonaisuuden voi suorittaa helposti yhdessä lukuvuodessa.

Teksti: Vilma Autio
Kuva: Katarina Mustonen

Jätä vastaus