HAKIJALLE

Pääaineena laskentatoimi

Moikka!

Olen Salla Pölkki, 21-vuotias 3. vuoden laskentatoimen pääaineopiskelija Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa (JSBE). Olen alun perin kotoisin Iisalmesta, Pohjois-Savosta, ja päädyin suoraan lukion jälkeen opiskelemaan tänne Jyväskylään.

Miksi Jyväskylä ja kauppatieteet?
En ollut vielä lukioaikanani varma, minne suuntaisin lakin saamisen jälkeen, mutta abivuonna opinto-ohjaajan kanssa juteltuani kiinnostuin kauppatieteistä. Jyväskylään oli tuolloin vielä erillinen haku muista kauppakorkeakouluista poiketen, mutta valinta oli minulle selkeä ja helppo Jyväskylän sijainnin ja Hakijan päivänä yliopistoon tutustumisen jälkeen. Ja pakko todeta, etten ole katunut valintaani kertaakaan! Jyväskylä on loistava opiskelijakaupunki, ja olen viihtynyt täällä erinomaisesti. Paljon tapahtumia, keskeinen sijainti, hyvät kulkuyhteydet ja paljon harrastusmahdollisuuksia – täältä löytyy kaikille jotakin.

Erityisen hyvää kauppakorkeakoulussamme on se, että kursseja voi valita juuri niin kuin itse haluaa; kursseja on tarjolla laajasti (eri tiedekunnistakin), ja niitä voi suorittaa haluamassaan järjestyksessä. Omasta tutkinnostaan voikin tehdä aivan omannäköisensä, mistä on hyvin todennäköisesti hyötyä myöhemmin työelämässä, kun voi erottautua opinnoillaan.

 Rinnerieha

Mitä opiskelen?
JSBE:ssä yrityksen taloustieteiden (eli markkinoinnin, johtamisen ja laskentatoimen) puolella pääaine valitaan vasta ensimmäisen vuoden keväällä, joten fuksivuonna on hyvin aikaa tutustua eri pääainevaihtoehtoihin ja päättää, mikä olisi kiinnostavin ja sopivin. Laskentatoimi oli minulle selkeä valinta, ja kiinnostukseni sitä kohtaan on vain syventynyt vuosien ja kurssien varrella. Professorit ovat aidosti kiinnostuneita opetuksen laadusta, ja opinnoissa yhdistyy sujuvasti teoria ja käytäntö; luennoilla oppimia asioita pääsee ATK-harjoituksissa soveltamaan kirjanpito-ohjelmien parissa. Uskonkin, että pääaineeni tarjoaa minulle vahvan osaamisen yrityksen taloushallinnosta ja mahdollisuuden päästä tekemään monenlaisia, mielenkiintoisia työtehtäviä.

Sivuaineenani luen markkinointia, josta suoritan laajemman 35 opintopisteen suuruisen aineopintokokonaisuuden. Minua kiinnostaa tietää, kuinka kuluttajilla on tapana käyttäytyä, ja miten markkinoinnilla voi vaikuttaa käyttäytymiseen. Kirjoitan tänä keväänä kandiksi, ja olen miettinyt, että maisterivaiheessa ottaisin sivuaineekseni lisäksi taloustieteen ja mahdollisesti myös johtamisen. Haluankin saada mahdollisimman laajan kuvan taloudesta ja valmiuksia, joilla voin menestyä työelämässä.

Ainejärjestötoiminta – ystäviä, viihdettä ja asiaa
Opiskeluaikaani Jyväskylässä on kuulunut myös ehdottomasti mahtava ainejärjestömme Pörssi ry, jonka toiminnassa olen ollut aktiivisesti mukana. Pörssi on ollut tärkeässä osassa opiskeluelämässäni fuksiviikoista tähän päivään saakka ja tarjonnut huikeita kokemuksia, kuten ikimuistoisia (ja vähemmän muistettavia) tapahtumia ja mahdollisuuden toimia sen hallituksen jäsenenä viime vuoden ajan. Tapahtumia on laidasta laitaan: yritysvierailuja, sitsejä (= akateemisia pöytäjuhlia, kuulet niistä varmasti lisää myöhemmin :D), vaihtoinfoja, urheilutapahtumia ja paljon muuta! Pörssissä vallitsee tosi hyvä yhteishenki, toiminta on hyvin poikkitieteellistä, ja on suuri ilo olla osa tätä yli 1600 jäsenen yhteisöä!

Puurojuhla

”So international”
Opiskeluaikana on helppoa lähteä hakemaan uusia oppeja ja kokemuksia myös vaihdon muodossa. Olen ollut vaihdossa Espanjassa jo lukioaikanani ja aion hakea vaihtoon myös ensi vuodelle. JSBE:llä on tarjolla paljon vaihtopaikkoja ympäri maailmaa, ja vaihdossa saa helposti myös rakennettua tutkinnosta ainutlaatuisemman ja monipuolisemman. Olen myös saanut kokea roimasti kansainvälisyyttä täällä Jyväskylässäkin, sillä vaihtareita näkee niin yliopistolla samoilla englanninkielisillä kursseilla kuin Pörssin tapahtumissakin.

Lopuksi haluan toivottaa onnea pääsykokeisiin valmistautumiseen, ja toivottavasti nähdään syksyllä Jyväskylässä!

Jätä vastaus