HAKIJALLE

Voittajafiilis – lue miten Anni-Mari päätyi opiskelemaan taloustiedettä!

Jos minulle olisi lukion vikalla sanottu, että tulen opiskelemaan kauppatieteitä, en olisi kyllä todellakaan uskonut! En ollut oikeastaan pitänyt kauppakorkeakoulua ikinä oikeana vaihtoehtona minulle. ”But never say never!”

Lukiossa minua kiinnostivat oikeustiede ja yhteiskunnalliset aineet, mutta ajattelin, ettei minusta ikinä olisi niin ”jäykkään” ammattiin. Keskityin pääasiassa urheiluun ja harkitsin hakua liikunnalle. Koulu tuli osittain siinä sivussa.

Ehdoton ratkaisu oli pitää välivuosi koulusta. Sen aikana muutin pois kotoa, reissasin kavereiden kanssa, treenasin paljon ja kävimme tanssiryhmäni kanssa ulkomailla kisaamassa. Ennen kaikkea sain myös aivan mielettömän työpaikan. Työskentely uudessa kasvavassa yrityksessä välivuoden aikana avasi kuitenkin silmäni yritysmaailmaa kohtaan ja aloin kiinnostua kaupallisesta alasta. Päädyinkin seuraavaksi vuodeksi opiskelemaan ammattikorkeakouluun liiketaloutta.

12654247_917025311699162_3319112510476460654_n

Oli huippua päästä takaisin opiskelemaan vuoden tauon jälkeen. Yllätykseksi huomasin myös, että koulu oli kivaa ja helppoa, sillä opiskelu perustui oppiaineisiin, joissa olen aina ollut vahvimmillani. Ammattikorkeakoulu ei kuitenkaan tuntunut olevan juuri se oikea paikka minulle. Syksyllä 2014 aloitinkin opinnot Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa, ja vihdoin palaset loksahtivat täydellisesti kohdalleen. Olin löytänyt paikkani.

Pääaineeni on taloustiede. Se oli aivan ykkösvalinta, sillä se vastaa kiinnostuksiani kaikkein eniten. Monet ovat pelotelleet taloustieteen matemaattisuudesta sekä käsittämättömistä kursseista. Täytyy myöntää, että valinta on monesti mietityttänytkin, sillä se ei ole se kaikkein helpoin valinta kauppakorkean pääaineista. Taloustieteen lisäksi minua kiinnostavat rahoitus sekä kauppaoikeus. Haluaisin seuraavaksi laajentamaan osaamistani etenkin kauppaoikeuteen. Olen aina panostanut kouluun, mutta en välttämättä aivan satasella. Olenkin joutunut miettimään paljon ajankäyttöäni sekä rajojani koulun, töiden sekä harrastusten kanssa. Asenteeni opiskelua kohtaan on kyllä kokenut muutoksen yliopistossa.

Olen kotoisin täältä Jyväskylästä. Vaikka kaupunki onkin tuttu, on siitä tullut opiskelun myötä paljon uusiakin puolia esiin. Täällä on mukavan iso yliopisto ja opiskelijaelämä vilkasta. Tapahtumia on paljon niin meidän ainejärjestömme Pörssin kuin muidenkin järjestäjien taholta. Olen myös ollut jonkun verran itse mukana järjestämässä ja auttamassa tapahtumissamme. Aktiivisena pörssiläisenä tutustuu helposti uusiin ihmisiin ja saa paljon kavereita, ainejärjestömme on kivan intensiivinen. Mutta mielestäni täällä on kuitenkin myös suhteellisen helppo tutustua muihin opiskelijoihin ja laajentaa piirejään. Esimerkiksi Poikkitieteellisissä Haalaribileissä on aina hyvä ja avoin meininki!

k

Vaikka omat intressit alkavat keskittyä yhä enemmän ja enemmän opintoihin sekä tulevaisuuteen kauppatieteilijänä, on liikunta säilynyt silti tärkeänä osana elämää. Se tuo vastapainoa sekä energiaa arkeen. Fuksivuonna laitoimme kaverin kanssa ajatuksen vireille tyttöjen omasta futsaljoukkueesta. Kävi ilmi, kiinnostusta oli paljon. Tänä vuonna aloitimme Jyväskylän Kylteriveljien (JKV) naisten futsal joukkueen toiminnan. Se on ollut ehdottomasti tämän vuoden paras juttu, sillä joukkueen myötä olemme luoneet aivan uudenlaista yhteishenkeä eri vuosikurssien välille sekä jakaneet mieleenpainuvia hetkiä yhdessä jo nyt.

Viikonloppuna kävin katsomassa futsal ystävyysottelua, jossa meidän Pörssin JKV:n miehet pelasivat Liikunnan Riemua vastaan. Ottelu päättyi 8-4 JKV:lle. On huippua olla voittajien joukkueessa!

Jätä vastaus