HAKIJALLE

Millaista on opiskelu JSBE:ssä?

Laadukkaan opetuksen ja opettajien lisäksi hyvä kauppakorkeakoulu tarvitsee tietysti myös loistavat opiskelijat. Opiskelijat ovat se osa yliopistoa, jotka tekevät opiskelukokemuksestasi ainutlaatuisen ja hitsaavat yliopistoyhteisön ja kokemuksen sellaiseksi, kuin mitä se loppujen lopuksi on.

Alla on opiskelijoidemme mietteitä ja tuntemuksia opiskelustaan Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa:

samu

Samuli, 2. vuoden laskentatoimen pääaineopiskelija:

Jyväskylä on loistava opiskelukaupunki siksi, että täällä on asukasmäärään verrattuna hyvin paljon opiskelijoita. Kaupunkikuva on nuorekas ja moderni, eikä koskaan tylsä. Myös sijainti Suomen sydämessä on suuri plussa, ja se olikin suurin syy miksi itse tänne aikoinani ajauduin. En ollut ylä-asteella tai lukiossa yhtään kiinnostunut mistään sellaisesta, mitä korkeakouluissa kutsutaan ainejärjestötoiminnaksi. Jyväskylän yliopiston kauppatieteilijöiden ainejärjestö Pörssi ry on kuitenkin imaissut toimintaansa mukaan kovemmin kuin tällainen hokaripoika olisi koskaan uskonut. Erilaisia tapahtumia on aivan järkyttävä määrä ja siitä kuuluisasta riehakkaasta opiskelijaelämästä pääsee todellakin nauttimaan. Jyväskyläläiset opiskelijat ovat kaikki myös todella mukavia tyyppejä, ja se onkin se suurin syy miksi täällä loppujen lopuksi on näin hyvin viihtynyt!

SiljaSilja, 3. vuoden taloustieteen pääaineopiskelija:

Opiskelen Jyväskylässä taloustiedettä nyt kolmatta vuotta, ja hetkikään täällä ei ole ollut tylsää! Opintojen alusta asti vilkas ainejärjestötoiminta sekä laajat mahdollisuudet päästä kokeilemaan kaikkea uutta innostavan ja samanhenkisen porukan kanssa on pitänyt minut hyvin tyytyväisenä valintaani. Opiskelu täällä on todella monipuolista sekä yhteisöllistä: esimerkiksi sivuainevaihtoehtojen kirjo on laaja ja aktiivisen ainejärjestön ja tehokkaan tutortoiminnan takia jokaiselta kurssilta löytyy tuttu. Opiskelijoitamme ei voi kuvailla yhdellä sanalla, sillä me olemme kaikki hyvin erilaisia. Parasta Jyväskylässä onkin se, että täällä nautitaan erilaisista persoonista. Täällä viihtyy!

linda

Linda, 1. vuoden yrityksen taloustieteiden pääaineopiskelija:

Opiskelen ensimmäistä vuotta Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa. Olen viihtynyt erittäin hyvin niin koko kaupungissa kuin yliopistossakin, jossa opetus on laadukasta ja monipuolista ja tilat ovat viihtyisät. Parasta yliopistossa ovat kuitenkin erittäin mukavat ihmiset ja ystävät joiden kanssa voi istua luennoilla ja opiskella tai viettää vapaa-aikaa. Koulu- ja ainejärjestötoimintaa on meillä tosi paljon; asiapainotteisia opintomatkoja myös ulkomaille, liikuntaa ja monia opiskelijabileitä. On myös yhteistyötoimintaa Suomen ja Pohjoismaiden eri kauppatiedekaupunkien kanssa joka mahdollistaa matkustelemisen ympäri Suomea ja luomaan lisää elinikäisiä ystäviä mitä hauskimmilla tavoilla. Itse olen ollut aktiivisena toiminnassamme mukana, nauttinut kaikesta ja elänyt elämäni parasta aikaa. Suosittelen samaa kaikille!

tuukka

Tuukka, 2. vuoden taloustieteen pääaineopiskelija:

Olen Tampereelta kotoisin oleva, 22-vuotias taloustieteen pääaineopiskelija. Manserockin ja Särkänniemen luvatusta kotikaupungista lähteminen oli minulle aluksi iso kynnys; ja pelkäsinkin että en koskaan voi muuttaa pois – ainakaan kotiseutuani yhtään pienempään kaupunkiin. Jyväskylä ja etenkin JSBE tarjosi minulle kaiken ja vielä enemmän. Tutustuin nopeasti uusiin ihmisiin ja olen saanut läjäpäin korvaamattomia ystävyyssuhteita, tästä iso kiitos ainejärjestöllemme Pörssille sekä vauhdikkaalle ensitaipaleelle Jyväskylän kauppakorkeakoulussa. JSBE on tarjonnut uskomattomat avaimet kohti akateemista sivistystä. Opettajat ja opetus on mukaansatempaavaa, kurssit ovat mielenkiintoisia ja aktiivisen ainejärjestömme vuoksi myös vapaa-aika on parasta ikinä. Tapa, millä Jyväskylän kauppakorkeakoulussa toimitaan opetuksen ja oppilaiden välillä, on äärimmäisen kannustava. Kohta kolmannen vuoden alkaessa uskallan sanoa että tuskin olisin missään muussa kaupungissa, missään muussa kauppakorkeakoulussa viihtynyt niin hyvin ja aidosti kuin täällä Suomen Ateenassa.

#JSBE #SuomenAteena

Jätä vastaus