HAKIJALLE,  Yleinen

Opintosuuntana markkinointi

Moikka kaikki ja tervetuloa lukemaan markkinoinnin opintosuunnasta! Olen Minttu Nieminen, 22-vuotias, toisen vuoden markkinoinnin opiskelija ja kotoisin Etelä-Pohjanmaan pesäpallokylästä eli Vimpelistä. Pohdin ensimmäisenä vuotena hetken johtamisen ja markkinoinnin välillä, mutta markkinointi oli loppupeleissä täysin selvä ja oikea valinta. Kauppa on minua kiinnostanut aiheena aina, mutta markkinoinnin teemat ovat mielestäni mielenkiintoisimmat sekä pidän sen visuaalisuudesta ja strategisuudesta. Sivuaineena opiskelen laskentatoimea, ja tarkoituksena olisi suorittaa siitä aineopintokokonaisuus. Haluaisin myös käydä viestinnän johtamisen kursseja, jotta saisin kerättyä kattavan osaamisen eri oppiaineista.

Markkinointi on alana mielestäni monipuolinen, ja siinä yhdistyy niin analyyttisyys kuin luovuus. Opinnoissa ja työelämässä on mahdollisuus suuntautua omien kiinnostuksenkohteiden sekä vahvuusalueiden mukaisesti, joten se sopii hyvin monelle erityyppiselle persoonalle. Markkinoinnin alalta löytyy työpaikkoja esimerkiksi myynnin, sisällöntuotannon ja viestinnän parista. Itse haluaisin tulevaisuudessa toimia elintarvike-, sisustus- tai vaatealan yrityksen markkinointipäällikkönä, tuotepäällikkönä tai brändijohtajana.

Markkinoinnin opintosuunnassa on vain kaksi pakollista kurssia ja loput valitaan omien mieltymysten mukaan tarjolla olevista valinnaisista kursseista. Yleisimmät teemat yliopistossamme ovat kuluttajakäyttäytyminen sekä digitaalinen markkinointi. Markkinoinnin opiskelu on käytännönläheistä, mutta se sisältää myös melko paljon teoriaa. Kurssit muodostuvat pääsääntöisesti luennoista, harjoitustöistä joko ryhmissä tai yksin, sekä mahdollisesta tentistä. Kursseja pystyy suorittamaan suhteellisen vapaasti eikä kursseilla ole yleensä läsnäolopakkoa. Omat lempikurssini ovatkin Tuotteistaminen ja myynti, jossa pääsimme ryhmätyönä kehittämään kohdeyrityksen uuden tuotteen brändiä sekä Markkinoinnin johtaminen, jossa pääsimme johtamaan omaa simulaatioyritystä ja luomaan tälle oikean markkinointisuunnitelman. Kursseilla siis pääsee suoraan tositoimiin, ja niissä saatua kokemusta voi hyvin hyödyntää tulevaisuudessa. Vinkkivitosena haluaisin antaa kaikille kesätöitä ja harjoittelupaikkaa hakeville, että kursseilla tehtäviä projektitöitä voi ja kannattaa käyttää esimerkkeinä omasta osaamisesta!

Parasta mielestäni markkinoinnin opiskelussa on se, että siitä voi tehdä juuri omannäköisen ja ympäriltä löytyy samanhenkisisä ihmisiä. Kursseilla taas parasta on vierailijaluennot, ajankohtaiset ja käytännönläheiset esimerkit sekä se, että kurssin aihealueita pystyy heijastamaan omaan elämään ja sitä kautta oppia. En voi kuin suositella markkinointia kaikille siitä vähänkään kiinnostuneelle!

Neuvoksi vielä, jos pääaine- ja kurssivalinnat mietityttää: suosittelen kysymään vanhemman vuosikurssin opiskelijoilta heidän kokemuksiaan, he varmasti innollaan vastaavat kysymyksiin. Myös minulta voi tulla kysymään apua, rakastan ratkoa ongelmia! Tsemppiä ja jaksuhaleja teille,  olette mahtavia!

Teksti: Minttu Nieminen, Markkinoinnin oppiainevastaava

Jätä vastaus