HAKIJALLE

Valinnaisten opintojen maailma, osa 2

Edellisessä postauksessa esiteltiin kauppakorkeakoululaisten kolme erilaista valinnaista opintokokonaisuutta: henkilöstöjohtaminen, tietojärjestelmätiede ja kauppaoikeus. Jos et ole vielä ehtinyt lukemaan postausta, pääset siihen tästä linkistä. Tässä postauksessa päästään tutustumaan vielä kolmeen, ehkä hieman erikoisempaankin opintokokonaisuusvalintaan.

BIO- JA YMPÄRISTÖTIETEET 

Aija Hokkanen, 2. vuoden maisteriopiskelija, Corporate Environmental Management 

Samoilenko metsissä joka viikonloppu? 

Valitettavasti en. En ole ulkoilmaihminen, vaikka luontoa paljon arvostankin. 

Mitä hyötyä esimerkiksi biologian peruskursseista on kauppislaiselle? 

Mielestäni on hyvä ymmärtää luonnon mekanismien perusperiaatteet, jotta voisi paremmin arvioida esimerkiksi yritysten ympäristövaikutuksia ja mahdollisia tulevaisuuden ratkaisuja. Oma pääaineeni totta kai sivuaa näitä teemoja, mutta koska ilmastonmuutos tulee vaikuttamaan kaikkiin aloihin, voi muillekin olla näistä kursseista hyötyä. 

Haastavinta kursseilla? 

Fysiikan ja kemian perustietojen muistaminen. Onneksi suurimmilta osin käsitellään suurempia kokonaisuuksia, joten esimerkiksi kymmenen vuotta sitten opiskelluilla pakollisilla lukiokursseillakin pärjää. 

Hauskinta kursseilla? 

Luennoitsijoiden heittämät kuivakat läpät on parasta. Lisäksi ilmapiiri on kannustava, joten jos jotain ei ymmärrä, sitä uskaltaa kysyä. 

YHTEISKUNTATIETEET JA FILOSOFIA 

Joonas Lampela, 3. vuoden opiskelija, viestinnän johtaminen 

Onko sivuaine tarkoitettu vain tuleville kansanedustajille ja puolueaktiiveille? 

Ei todellakaan! Yhteiskuntatieteet sopii kaikille, joita vähänkään kiinnostaa yhteiskunta ja sen toiminta yleisesti. Kursseilla opiskeltavat asiat kattavat yhteiskunnan toimintaa laajasti, ei vain politiikkaa. 

Voiko kursseilla pärjätä, jos ei ole kuulunut nuorisovaltuustoon tai vähintään koulun opiskelijakunnan hallitukseen? 

Ehdottomasti voi! Kurssit lähtevät liikkeelle ihan perusasioista, joten esimerkiksi lukion yhteiskuntaopista saaduilla tiedoilla pärjää hyvin. 

Millaisia sisältöjä peruskursseihin kuuluu? 

Kuten jo aiemmin mainitsin, kattavat peruskurssit yhteiskuntaa hyvin laaja-alaisesti. Kursseilla oppii näkemään ja tarkastelemaan yhteiskunnallisia ilmiöitä eri näkökulmista, sekä yhteiskunnan toiminnasta käytännössä ja teoreettisella tasolla. 

Kannattaako yhteiskuntatieteiden opiskelu? 

Todellakin kannattaa! Yhteiskunnallisesta osaamisesta on varmasti hyötyä jokaiselle, riippumatta siitä mihin suuntaan muut opinnot vievät. 

PSYKOLOGIA 

Elina Palonen, 3. vuoden opiskelija, taloustiede 

Luetko ihmisiä kuin avoimia kirjoja? Osaatko lukea proffan ajatuksista tenttien vastaukset? 

Valitettavasti joudun vieläkin lukemaan tentteihin. Peruskursseilla oppii kuitenkin paljon ihmisen käyttäytymisestä ja näitä asioita on ollut mielenkiintoista yhdistää pohdinnoissa kauppiksen opintoihin. 

Onko psykologia vaikeaa? 

Kurssit ovat ehkä osittain hieman työläämpiä kuin kauppakorkeakoulussa, mutta aiheet ovat niin mielenkiintoisia, ettei työmäärä tunnu siinä varjolla todellakaan liian suurelta. 

Miksi kannattaisi valita tämä opintokokonaisuus? 

Voisi sanoa, että psykologian opinnot tuovat erilaista ajattelumaailmaa kauppiksen opintojen rinnalle. Tämä voi olla valttikortti pohtiessa esimerkiksi kuluttajien käyttäytymistä tai työhyvinvoinnin syvempää merkitystä.

Teksti: Aija Hokkanen, Joonas Lampela & Elina Palonen
Kuva: Joonas Lampela

Jätä vastaus