Opiskelijan arki,  Yleinen

Pörssi liikkuu – vakiovuorot

Meillä on Pörssissä paljon erilaisia liikuntamahdollisuuksia. Kaikki pyörittämämme lajit ovat ilmaisia ja tarkoitettu kaikille pörssiläisille, niin vasta-alkajille kuin konkareillekin. Vakiovuorot ovat viikoittain pidettäviä liikuntavuoroja, joihin kuuluu tällä hetkellä lentopallo, sähly, futsal, koripallo sekä tanssi.

Lentopalloa pelataan vuoroviikoin futsalin kanssa tiistaisin Viitaniemen koululla klo 20.45-22. Keskiviikkoisin klo 21.15-22.15 pelaillaan Cygnaeuksen koululla sählyä sekä koripalloa vuoroviikoin. Muokkaamme vakiovuorotarjontaamme osallistujamäärien mukaan. Esimerkiksi tänä vuonna olemme välillä pelanneet lentopalloa peräkkäisinä viikkoina, jos futsalissa ei ole ollut tarpeeksi pelaajia. Pidämme kuitenkin kaikki lajit vakiovuorotarjonnassamme, ja kunhan pelaajia on tarpeeksi järjestämme jokaista lajia vuoronperään.

 

Vuoroille on jokainen pörssiläinen tervetullut. Vuoroilla on käynyt tasaisesti niin tyttöjä kuin poikiakin. Erityisesti lentopallo on kerännyt huimaa suosiota tähän asti, kävijämäärä lähentelee parhaimmillaan kahtakymmentä pelaajaa. Vuoroille voi tulla rohkeasti, vaikka aikaisempaa kokemusta lajista ei olisikaan. Vakiovuorot ovat hyvää vastapainoa opiskelulle ja niissä pääsee helposti tutustumaan uusiin ihmisiin.

Tiistaisin vuorossa on myös Humppareiden tanssivuoro. Täälläkin kävijät koostuvat niin kokeneemmista tanssijoista kuin aloittelijoistakin. Tunneilla liikkeet kerrataan niin monta kertaa kuin on tarve, joten ei tarvitse pelätä ettei pysyisi perässä, vaikka tanssitaustaa ei olisikaan. Tanssivuoroilla käydään kolmen viikon ajan samaa tanssityyliä, jonka jälkeen siirrytään seuraavaan. Nämä tanssivuorot ovat mahtava tapa päästä kokeilemaan erilaisia tanssityylejä. Tanssivuoroilla opettajat ovat omia opiskelijoitamme, joten jos omaat itse lajitaustaa olet myös tervetullut pitämään tanssitunteja.

Kyselimme hieman pörssiläisten mielipiteitä vakiovuorotarjonnasta sekä osallistumisen helppoudesta/vaikeudesta. Haastattelimme tätä varten Sanni Laitista sekä Taneli Junnunkauppia. “Olen käynyt lentopallossa pari kertaa. On ollut mukava pelailla hyvällä porukalla, ja tuntuu että treeneihin on helppo tulla vaikka aiempaa kokemusta ei olekaan”, Sanni tuumaa.
Myös Taneli on samoilla linjoilla: “Olen käynyt humppareissa sekä palloiluvuoroilla. Kaikissa lajeissa on saatu hyvät pelit aikaiseksi. Voin kyllä suositella vakiovuoroja ihan kaikille”.

Teksti: Julia Juolahti & Vilhelmiina Tornberg
Kuvat: Siru Muhonen

Jätä vastaus